"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To 5DMkII kręci filmy? Popatrz Pan...
Jak w "Konopielce": "Tyle lat z nim żyję, myślała ja, że on Kaziuk a on Bartosiewicz..."![]()
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Jaka jest opinia Polskich użytkowników? Jak jest z rynkiem i dostępnością/cenami sprzętu Canona i Nikona? Jaki jest najbardziej logiczny wybór "long term" jeśli chodzi o gear Canona i Nikona w Polsce?
Jestem użytkownikiem Canona i chcę terazkupić FF. Oczywiście wybieram pomiędzy 5D MKII i D700 i nigdy nie myślałem, że kiedykolwiek będę myślał o Nikonie, ale D700 jest rewelacyjny i zacząłem się zastanawiać nad przejściem.
Wasze myśli? Dzieki!
Nie bylo juz z 1000 takich wątków?
Skoro D700 jest taki rewelacyjny, to co Cie powstrzymuje?
Różnica między korpusami jest taka jak między dziewczyną 12-letnią, a 21-letnią, 12-lat to zdecydowanie za mało, 21 w sam raz![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
JA mam obydwa body i uwazam ze sa fajne![]()
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
UUU ODROBINA HUMORU!porownanie fajne i calkiem trafne
dla mnie tez 12 czasem to za mało i brakuje troche px do ciecia etc wiec nastepna puszka bedzie "starsza"
bawiłem sie nikonem troche i wywarł na mnie ogromne wrazenie na plus ale szkla mam canona a na 2 systemowosc mnie nie stac
ale kiedys kto wie ..
![]()
odpowiadajac powaznie na zadanie pytanie to jesli uzywasz zoomow to nikon jak stalek to canon
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max