Strona 21 z 66 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

JacekJS5
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    jak nie wiesz ile wziąść to znaczy że jesteś amatorem,amator powinien się cieszyć z samej okazji bycia poproszonym o taką usługe i nie wziąść nic .
    Dziękuję dobry człowieku, wezmę sobie Twoje rady do serca, Ty moją też weź, kup słownik ortograficzny. W języku polskim nie ma takiego wyrazu jak "wziąść".

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że jestem amatorem skoro nie widziałeś nawet jednego mojego zdjęcia. Może sugerujesz się liczbą postów na forum? To jedyne co mi do głowy przychodzi.

Za darmo już robiłem, efekty się spodobały, więc teraz dostaję od nich zlecenia. Nie podnieca mnie spędzenie całej nocy (i to jakiej) na mrozie z aparatem w ręku za frajer.

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie no rewelacyjna porada od PR0 usera ^^ Ciekawe jaki z tego flame wyjdzie

JacekJS5
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Nie no rewelacyjna porada od PR0 usera ^^ Ciekawe jaki z tego flame wyjdzie
    A mnie ciekawi kogo tak sarkastycznie nazywasz "PRO userem"? Jeżeli chodzi Ci o mnie, to od razu mówię, że nie mam się za PRO...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nie absolutnie nie jest to kierowane do Ciebie

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekJS5 Zobacz posta
    Dziękuję dobry człowieku, wezmę sobie Twoje rady do serca, Ty moją też weź, kup słownik ortograficzny. W języku polskim nie ma takiego wyrazu jak "wziąść".

Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że jestem amatorem skoro nie widziałeś nawet jednego mojego zdjęcia. Może sugerujesz się liczbą postów na forum? To jedyne co mi do głowy przychodzi.

Za darmo już robiłem, efekty się spodobały, więc teraz dostaję od nich zlecenia. Nie podnieca mnie spędzenie całej nocy (i to jakiej) na mrozie z aparatem w ręku za frajer.
    nie jestem dobrym człowiekiem ,no może czasami ,nie jest to forum ortograficzne tylko fotograficzne ,a języki ewolują co jest nie do zatrzymania ,może jak kupisz słownik za kilka lat to już będzie,ja napisałem Ty zrozumiałeś czyli nie taki znów duży błąd.

Rozumiem że robisz ładne zdjęcia co nie oznacza że jesteś profesjonalistą ,profesjonalista robić może mniej ładne zdjęcia ,ale jest to jego zajęcie zarobkowe ,a Ty pewnie kupiłeś sobie aparat i chcesz coć z tego "udźgnąć" .Sorry takie pytania jakie zadałeś budzą takie moje reakcje jak mój pierwszy wpis ,co się chciałeś pochwalić kolegom forumowym że sylwestra będziesz fotografował ?Jak bedę chciał to też pofotografuję ,z tego co napisałeś to impreza publiczna i jak ktoś by mnie spytał ile za zdjęcia to dał bym mu je za darmo ,czy powiedział jakąś cene ,na pewno nie zakładałbym wątku z pytaniem na forum.

Jestem fotografującym hobbystycznie ,dla przyjemności nie profi.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

JacekJS5
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    nie jestem dobrym człowiekiem ,no może czasami ,nie jest to forum ortograficzne tylko fotograficzne ,a języki ewolują co jest nie do zatrzymania ,może jak kupisz słownik za kilka lat to już będzie,ja napisałem Ty zrozumiałeś czyli nie taki znów duży błąd.

Rozumiem że robisz ładne zdjęcia co nie oznacza że jesteś profesjonalistą ,profesjonalista robić może mniej ładne zdjęcia ,ale jest to jego zajęcie zarobkowe ,a Ty pewnie kupiłeś sobie aparat i chcesz coć z tego "udźgnąć" .Sorry takie pytania jakie zadałeś budzą takie moje reakcje jak mój pierwszy wpis ,co się chciałeś pochwalić kolegom forumowym że sylwestra będziesz fotografował ?Jak bedę chciał to też pofotografuję ,z tego co napisałeś to impreza publiczna i jak ktoś by mnie spytał ile za zdjęcia to dał bym mu je za darmo ,czy powiedział jakąś cene ,na pewno nie zakładałbym wątku z pytaniem na forum.

Jestem fotografującym hobbystycznie ,dla przyjemności nie profi.
    Po 1.
    To co piszesz zupełnie do mnie nie trafia. Nie wiem czy pisanie z błędami ortograficznymi oraz wbrew zasadom interpunkcji można nazwać ewolucją języka. To jest raczej brak poszanowania języka.

Po 2.
    W żadnym moim poście nie napisałem, że jestem profesjonalistą, więc nie wiem skąd wysuwasz takie wnioski.

Po 3.
    Jak pewnie zauważyłeś jestem na forum nowy, więc nie mam tu żadnych kolegów. Czemu piszesz, że miał bym się przed kimś chwalić? Przy rejestracji nie podałem żadnych danych, nawet miasta. Jestem tu całkowicie anonimowy. Gdybym chciał się chwalić dodałbym przynajmniej w podpisie link do mojej strony lub jakiekolwiek namiary.

Po 4.
    Już to poruszałem, ale zrobię to dla Ciebie jeszcze raz. Dlaczego muszę płacić za parkowanie samochodu w mieście? Dlaczego płacę za bilety w autobusach? Dlaczego muszę płacić podatki? Dlaczego...? Dlaczego...? itd. Jaki jest powód tego, że ja za wszystko muszę płacić, a sam muszę oddać moją pracę za darmo? Odpowiedz mi na to pytanie, bardzo proszę. Dodam na koniec jeszcze zdanie (bardzo mądre), które napisał ktoś kilka stron wcześniej: "nikt, oprócz fotografów, za darmo nic nie robi".
    Z Twoim podejściem, za kilka lat, nie będzie żadnej pracy dla fotografów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekJS5 Zobacz posta
    Słowa "amator" nie rozumiesz? Może sam zerknij do słownika. W skrócie - amatorem jesteś jak robisz zdjęcia z miłości do fotografii, radości. Jeżeli na tym zarabiasz - to jesteś "profesjonalistą" (w żargnonie Kena Rockwella nawet nazywanym wulgarnie "dziwką"). Ergo, vulgo - jeżeli nie znasz rynku "od środka" to jesteś amatorem i określenie to nie jest pejoratywne.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

JacekJS5
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Słowa "amator" nie rozumiesz? Może sam zerknij do słownika. W skrócie - amatorem jesteś jak robisz zdjęcia z miłości do fotografii, radości. Jeżeli na tym zarabiasz - to jesteś "profesjonalistą" (w żargnonie Kena Rockwella nawet nazywanym wulgarnie "dziwką"). Ergo, vulgo - jeżeli nie znasz rynku "od środka" to jesteś amatorem i określenie to nie jest pejoratywne.
    zdRAWki
    A co w przypadku gdy jedno i drugie się ze sobą łączy? SemiProAmoDziwka?

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    pochodzę z małego miasteczka w ktorym fotografowie (tacy z biurem) za slub biorą 1200 - 1600 zł więc ja jako szara strefa proponuje parom młodym (za album 50 zdjęć 15x21 i 800 zdjęć na dvd) jakieś 800zł. wiec nie jestem pazerny.

teraz dostałem propozycje focic wesele w niemczech gdzies pod stuttgartem. Para chce mi opłacić bilety lotnicze i tydzień pobytu w gdzieś w tamtych okolicach.

Chcialbym byc konkurencyjny ze wzgledu na cene.

Czy ktos wie ile biorą normalnie foterzy ślubni w niemczech (w tamtych okolicach) ale tacy z mniejszych miejscowości???
    ile im zaproponować????
    No to kolego psujesz rynek

Coś już napisał
    Miasto
    Herne / Chojnice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    o kurcze mów mi jeszcze
    Google :
    "Alle Bilder des Tages auf einer DVD für nur 700€ ohne weitere Kosten!"

czyli - 700 EU za wszystkie zdiecia z tego dnia na DVD bez dodatkowych kosztow.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... inny przyklad :

Preise

Ihnen stehen folgende Komplettangebote zur Wahl:

Mini – 450 Euro
    • nur wochentags zu buchen
    • Kurztermin bis 2 Stunden
    • ca. 150 - 250 digitale Fotos*
    • mindestens 10 Fachabzüge 13 x 18

Standard – 800 Euro
    • 6 Stunden Hochzeitsreportage
    • ca. 300 - 500 digitale Fotos*
    • persönliche Online-Fotogalerie
    • mindestens 20 Fachabzüge 13 x 18

Premium – 1.500 Euro
    • bis 12 Stunden Hochzeitsreportage
    • ca. 500 - 800 digitale Fotos*
    • persönliche Online-Fotogalerie
    • mindestens 40 Fachabzüge 13 x 18
    Ostatnio edytowane przez ryszard_p ; 25-11-2009 o 17:39 Powód: Automerged Doublepost

Strona 21 z 66 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów