Czy otrzymam jakąś poradę poza poradą moderatorską ? Oto jest pytanie.. ;p
Czy otrzymam jakąś poradę poza poradą moderatorską ? Oto jest pytanie.. ;p
50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !
To ja poradze choc uprzedzam ze doswiadczenia tego typu nie mam - 100-800zl ale ile sam wezmiesz to juz zalezy od Ciebie, od dodatkowych kosztow jakie musisz poniesc i tego ile finalnie zdjec obrobisz i ile na to poswiecisz czasu - wymysl sobie ile chcesz zarobic/h pomnoz przez ilosc h potrzebnych na wszystko dodaj koszt materialu, dojazdu, amortyzacji sprzetu itp a jak wyjdzie wg Ciebie za duzo to daj na calosc jakis rabat "po znajomosci"
Witam!
Zlecenie: zdjęcia dla firmy przedstawiające proces produkcyjny etc. około 10 sztuk + zdjęcie prezesa (prezeski :P)
W grę wchodzi przekazanie praw majątkowych do zdjęć. Firma wykorzysta je w celach reklamowych - broszury/ulotki/katalogi/strona internetowa.
Zdjęcia wykonywane będą na terenie fabryki (ze względu na ich charakter).
Biorąc po uwagę późniejsze w/w wykorzystanie zdjęć myślałem o kwocie: 100zł netto za sztukę.
Co o tym myślicie?
5d mark II, 400d, 35/1.4 L, 24-70/2.8 L, 430ex ...
marbuk22 a jaka jest branża, w której działa firma? Ja od rodziców dzieci wziąłem ostatnio 20 zł od kompletu 4-5 zdjęć (15x21) z imprezy (z tym, że to było bardzo po znajomościi praktycznie pokryć miało koszty).
Witam
Jestem tu nowa i mam nadzieje, ze zagoszcze na dluzej)
Chce sprzedac zdjecia znanych osób z F1, mysle o jakiś magazynach sportowych. Za ile sprzedac takie zdjecia? Zdjecie sa oczywiscie wysokiej jakosci
Podajcie jakies konkretne ceny, bo fotografia przeciez kosztuje i nie moze spzedawac sie na sztokach lub za 4 zl ...![]()
To wszystko zalezy jakie osoby, za kazdego jest inna stawka, Alonso, Kubica, Schumi za kazdego jest inna cena .....
No i ta wysoka jakość, klatka musi byc z matrycy powyzej 20 Mpx ...
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.
bez przesady z tymi 20mpx
no comment...
Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.