Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: 5Dmk2 czy 1Dsmk2 czy może...

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar rzukov

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Szkła - 17-40 na 5d1 i ds2 dostaje kopa, pokazuje pazur, ale wciaż ciemne.
    24-70 -miałem mega dobrą sztukę na 5d1, na ds takie już raczej sobie.

Po pełną klatę najlepiej stałki jednak
    O widzisz...to moze jednak nie porywac sie na to 5d2, tylko rozwazyc zestaw 5D1 + 17-40 + 50 1.4 ? 50 1.4 juz mialem i uzywalem czesto rezem z 400d. Myślę że na 5d może to być zupełnie inny obiektyw. Niestety leży na dnie utopiony na skałkach w Krakowie

Pozostaje kwestia znalezienia dobrej używki 5d ...
    piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzukov Zobacz posta
    50 1.4 juz mialem i uzywalem czesto rezem z 400d. Myślę że na 5d może to być zupełnie inny obiektyw.
    Prawdziwego kopa to dostaje 85/1.8. A 50 robi się nieco za krótkie do portretów.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Prawdziwego kopa to dostaje 85/1.8. A 50 robi się nieco za krótkie do portretów.
    Swieta prawda. 50tka robi sie bardziej takim standardem i ciezko nia zrobic portret. Moze z wyjatkiem calej postaci.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Tak czytam himi co piszesz o porównaniu 5dmkI i 5dmkII i oczy przecieram ze zdumienia miałem również obie puszki i po pierwsze z mojego doświadczenia (dot.moich egzemplarzy) AF jest zdecydowanie lepszy w 5dmkII (centralny i boczne),ISO 1600 jest bardzo użyteczne i lepsze niż w 5dmkI no i kolory również i to zdecydowanie.
    Zgoda co do stałek :-D ale również 70-200/2.8LIS jak i 16-35II/2.8L dają piękny portret i landszaft.
    Osobiście nigdy bym nie zamienił mkII na mkI .

Uprawnienia umieszczania postów