Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Głowice statywowe, a kadry pionowe

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Nie wiem o jakich głowicach piszesz - nie czasem tej od Velbona Sherpy ? Zgadzam się, jest beznadziejna. W porządnej głowicy nie masz problemu z przekręceniem aparatu do pionowego kadru zarówno w jedną jak i w drugą stronę...
    glowica w tanich Sherpach jest, jak latwo sie domyslic, tania. jak na cene calego zestawu to i tak jest niezla. mialem tym okazje ostatnio pracowac (600R) po dwoch latach z Sherpa Pro 630 + MF 486 i zupelnie da sie tym zdjecia robic. szalu nie ma, ale da sie zyc. przy czym z calego zestawu to raczej nogi bardziej dokuczaly niz glowica.

inna kwestia, ze mnie raczej uczono nie uzywac gripa przy pracy na statywie. rowniez mam trudnosc z wyobrazeniem sobie, na czym polega opisywany w watku problem, bo przycisk migawki jest nie tylko na gripie ale tez na korpusie.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    glowica w tanich Sherpach jest, jak latwo sie domyslic, tania. jak na cene calego zestawu to i tak jest niezla. mialem tym okazje ostatnio pracowac (600R) po dwoch latach z Sherpa Pro 630 + MF 486 i zupelnie da sie tym zdjecia robic. szalu nie ma, ale da sie zyc. przy czym z calego zestawu to raczej nogi bardziej dokuczaly niz glowica.
    Mi właśnie dokuczał problem opisany przez inicjatora wątku - jak musiałem przekręcić aparat o troszeczkę - żeby wypoziomować poziomy kadr - to mogłem to zrobić tylko w prawo, w lewo już nie... Trzeba było przestawiać statyw, bo przy odwróceniu aparatu na głowicy dostawało się tą czadową rączką w oko...

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    inna kwestia, ze mnie raczej uczono nie uzywac gripa przy pracy na statywie. rowniez mam trudnosc z wyobrazeniem sobie, na czym polega opisywany w watku problem, bo przycisk migawki jest nie tylko na gripie ale tez na korpusie.
    Ja w ogóle na statywie żadnych przycisków migawki na korpusie / gripie nie używam, ale to już inny problem ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów