Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 81

Wątek: Ksiądz, fotografia ślubna, zachowanie w kościele

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Wydaje Ci się i nie sądzisz, popytaj to się przekonasz, z resztą sama możliwość takiej sytuacji powinna być wystarczająco odstraszająca. Dla mnie na profesjonalizm składa się m.in. właśnie sprawa kultury, ale widocznie byłem inaczej wychowywany. A profesjonalny fotograf nie musi wchodzić tam gdzie nikt inny nie wejdzie żeby zrobić zdjęcie jakiego nie zrobi amator.
    ok,nie traktuj tego co napisze jako wycieczki personalnej, ale odpowiedz sobie na pytanie czym zdjęcia na Twojej stronie różnią się od takich wykonanch przez osobę z ulicy ? przeglądałem tylko te z ceremoni.
    To pytanie mógłbym zadać większości fotografom ślubnym nie tylko Tobie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale analogforever pewnie wszedł by na ołtarz i zrobił kilka świetnych ujęć. . Robiłem tam ślub w maju, prowadził młody ksiądz, pewnie ten o którym piszesz i wszystko odbyło się bez problemu, nawet mimo irytującego wujka-fotografa, który chyba był profesjonalistą, bo łaził gdzie nie należy i pstrykał bez opamiętania kiedy nie należy, aż w końcu ksiądz wyraźnym chrząknięciem i odpowiednią miną przywołał go do porządku. Inna sprawa, że to właśnie przez "profesjonalistów" nie umiejących zachować się w kościele księża nieprzychylnie patrzą na fotografów. Często pomaga rozmowa z księdzem przed ceremonią.
    Pewnie bym wszedł jakby była to jedyna możliwość,mówię oczywiście o sytuajcji kiedy jestem tam tylko po to aby robić zdjęcia,nie trzeba przecież tam siedzieć połgodziny i zapełniać jakiegoś 8Gb san disca.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 18-11-2009 o 13:25 Powód: Automerged Doublepost
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    ok,nie traktuj tego co napisze jako wycieczki personalnej, ale odpowiedz sobie na pytanie czym zdjęcia na Twojej stronie różnią się od takich wykonanch przez osobę z ulicy ? przeglądałem tylko te z ceremoni.
    To pytanie mógłbym zadać większości fotografom ślubnym nie tylko Tobie.
    Nie wiem, nie widziałem zdjęć wykonanych przez osobę z ulicy. Ale skoro już rozmawiamy o zdjęciach to pewnie pokażesz jakieś swoje na na którym różnicę widać ewidentnie?

Pewnie bym wszedł jakby była to jedyna możliwość,mówię oczywiście o sytuajcji kiedy jestem tam tylko po to aby robić zdjęcia,nie trzeba przecież tam siedzieć połgodziny i zapełniać jakiegoś 8Gb san disca.
    Gdybyś to zrobił, skończyło by się awanturą z której młodzi raczej nie byli by zadowoleni, na tym właśnie polega wg Ciebie profesjonalizm?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pank, no i wyszło o co naprawdę chodziło. Jesteśmy gorsi, bo tylko zapełniamy karty i nic więcej. Zapełniałbyś rolki 120, to byłbyś KIMŚ. Ale nic to, przyjdzie Vitez i posprząta
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Etam.. Zależy od księdza, od architektury kościoła, bezczelności fotografa i prostego faktu, czy w ogóle warto tam leźć.
    Powiedziałbym raczej,że normy są wyraźnie nakreślone przez kurię,a czy jednostkowy ksiądz pozwala na takie harce na jego podwórku to tylko wynika z jego luźnej lub mniej, polityki i stosunku do swoich przełożonych i tych przepisów.
    Bezczelność to tylko zła promocja dla środowiska fotoślubnych,osobiście nigdy nie łamię reguł nakreślonych przez celebrującego nawet kosztem idealnego zdjęcia,tak dla lepszego samopoczucia i żebym nie musiał nigdy słuchać tekstów "czego tu pasożyty"
    ...a jeszcze się przypadkiem zdaży,że za jakiś czas wypadnie ślub w tym samym kościele i równie przypadkowo wg prawa Murphy'ego będzie wtedy ten sam ksiądz to

Jarek,zachodzę w głowę,jak udało Ci się zrobić tego strzała :
    http://www.grabek.pl/gallery/ostatnie_sesje/007.jpg
    ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem, nie widziałem zdjęć wykonanych przez osobę z ulicy. Ale skoro już rozmawiamy o zdjęciach to pewnie pokażesz jakieś swoje na na którym różnicę widać ewidentnie
    niestety nie fotografuje profesjonalnie tylko hobbystycznie -amatorsko ,tak dla własnej satysfakcji i relaksu ,raz tylko fotografowałem ślub i niewywołane negatywy oddałem młodym, aby sobie robili co chcą,fakt zdjęcia potem widziałem na papierze ale ich nie posiadam (udane były :-P ).Jak się nie daj boże kiedyś zdarzy, że sę zajmę zarobkowo fotografią obiecuje że będziesz pierwszy który zobaczy moje portfolio.

Domyślnie

wszystko jest kwestią tego czy przeszkadzamy czy nie.....
    ja tutaj nie przeszkadzałem.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    ;-)

Nie, to nie był objaw "bezczelności fotografa", tylko kulturalna rozmowa z księdzem przed mszą kilka lat temu. Od tej pory jak tylko wiem, że będę z tym księdzem, to przy przywitaniu pytam, czy mogę zrobić ten sam numer przy błogosławieństwie Młodych. Ostatnio nawet sam zaczął od tego, bo któraś para pokazała mu jak to wychodzi. Trafiłem na fajnego, wyrozumiałego faceta i tyle.
    Jarek

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pank, no i wyszło o co naprawdę chodziło. Jesteśmy gorsi, bo tylko zapełniamy karty i nic więcej. Zapełniałbyś rolki 120, to byłbyś KIMŚ. Ale nic to, przyjdzie Vitez i posprząta
    ja nic takiego nie napisałem,nie wiem skąd taka konkluzja.

Nie, to nie był objaw "bezczelności fotografa", tylko kulturalna rozmowa z księdzem przed mszą kilka lat temu. Od tej pory jak tylko wiem, że będę z tym księdzem, to przy przywitaniu pytam, czy mogę zrobić ten sam numer przy błogosławieństwie Młodych. Ostatnio nawet sam zaczął od tego, bo któraś para pokazała mu jak to wychodzi. Trafiłem na fajnego, wyrozumiałego faceta i tyle.
    nie wiem co takiego dobrego w tym zdjęciu ,zdjęcie jak zdjęcie ukazuje co potrzeba, ale para młodych powinna być w ostrości,byłoby wtedy naprawde dobre .
    Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    wszystko jest kwestią tego czy przeszkadzamy czy nie.....
    ja tutaj nie przeszkadzałem.

ten sam bład co wyżej :-P
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 18-11-2009 o 14:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

tak jest !!!!

obiecuję że Para Młoda będzie u mnie ZAWSZE w ostrości.
    dzięki za radę.

;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie przypuszczałeś chyba,że posądzam Ciebie o "bezczelność fotografa".8)
    Raczej skłonny byłem domniemywać,że drugą puchę dałeś jakiemuś ministrantowi,żeby cyknął takie ujęcie,bo nie widuję ujęć z takiej perspektywy w zasadzie wcale.
    Ok,jak już się wyjaśniło to teraz daj cynk na ten kościół,księdza już znajdę sam

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów