Witam,
mam pytanie, co myślicie o cyfrowych, profesjonalnych kompaktach typu canon G10/G11 albo Ricoh do reporterki? Jak one wypadają w starciu z lustrzankami?
pozdrawiam,
Marcin
Witam,
mam pytanie, co myślicie o cyfrowych, profesjonalnych kompaktach typu canon G10/G11 albo Ricoh do reporterki? Jak one wypadają w starciu z lustrzankami?
pozdrawiam,
Marcin
Są cichsze i mniej rzucają się w oczy. Wady obrazowania mniejszych matryc pewnie znasz, więc jeżeli nie przeszkadza Ci płaska głębia ostrości, to dlaczego nie.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Albo Canona 400D/450D lub 1000D we wersji srebrnej (czy 500D dostępny jest w tym kolorze to nie wiem) i do tego obiektyw EF 35/2, EF 28/2.8 lub EF 24/2.8 (ten ostatni będzie chyba najlepszy, z racji na szerszy kadr).
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A może Leica?
Leica to chyba raczej nie dla amatorów zadających takie pytania... Zbyt wysoka cena, w przypadku, jeśli nie przypadnie do gustu...
Wg mnie albo film i jakiś aparat dalmierzowy, albo jakaś mała lustrzanka. Nigdy nie miałem w ręce, ale zestaw Olympus E-(ten najmniejszy, 420?) + szeroki pancake brzmi nieźle.
MacGyver, dlaczego akurat srebrne? :P
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj