Strona 158 z 484 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 571 do 1 580 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał Awatar Garnett
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta
    A tak na serio to żenada,mieć takie słoiki i nie wiedzieć OCB,pewnie jakaś aukcja grzecznościowa,nawet nikt na nie nie spojrzy bo nie dość że zła nazwa to jeszcze wystawione nie tam gdzie trzeba.:-(
    A mi to nie wygląda na aukcje grzecznościową tylko na sprzęt tak cieply ze parzy w ręce. Nie ma żadnych kabli / ładowarek / papierów / pudełek / nie ma nawet opisów no i wszystko po 4000zł od sztuki .
    Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
    ( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Garnett Zobacz posta
    A mi to nie wygląda na aukcje grzecznościową tylko na sprzęt tak cieply ze parzy w ręce. Nie ma żadnych kabli / ładowarek / papierów / pudełek / nie ma nawet opisów no i wszystko po 4000zł od sztuki .
    No i jeszcze ta wędka... za 3000zł. :-D

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowin Zobacz posta

Tu jeszcze ciekawa aukcja
    http://www.allegro.pl/item807252123_wedka.html

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać
    Co dziwnego widzisz w tej aukcji z wędką - muchówka i co z tego ?. Czy coś przegapiłem ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Też się nie moge powstrzymać, ale jesli "porannymi" oczkami dobrze odczytalem , sygnaturkę na blanku, to cena jest bardzo ok , a w wersji z kolowrotkiem to już "cymes" !
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Co dziwnego widzisz w tej aukcji z wędką - muchówka i co z tego ?. Czy coś przegapiłem ?.
    1. Czy aby na pewno warta 3 kzł ? (nie wiem, bo z onanizmem sprzętowym w zakresie wędkarstwa skończyłem kilka lat temu, poza tym słabo widać co to dokładnie)
    2. Jeśli tyle warta to wypadałoby coś o niej napisać i ewentualnie dać foty, na których coś widać :-|

Oczywiście możliwym jest iż te aukcje to wyprzedaż sprzętu "po kimś" ale na pewno nie wygląda to zachęcająco.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Oczywiście możliwym jest iż te aukcje to wyprzedaż sprzętu "po kimś" ale na pewno nie wygląda to zachęcająco.
    i z tym bym się zgodził całkowicie ! Co do sprzętu muchowego to są tu na forum zdecydowanie więksi eksperci , ale wg mnie cena jest ok !
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    Co do sprzętu muchowego to są tu na forum zdecydowanie więksi eksperci , ale wg mnie cena jest ok !
    Ja wyłącznie spinninguję i to na tyle rzadko, że zadowalam się sprzętem za kilkaset złotych, więc zapewne masz rację :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    i z tym bym się zgodził całkowicie ! Co do sprzętu muchowego to są tu na forum zdecydowanie więksi eksperci , ale wg mnie cena jest ok !
    Dwanaście lat temu za trzymetrowego Loomisa GX musiałem zapłacić 2800... :neutral:
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    1. Czy aby na pewno warta 3 kzł ? (nie wiem, bo z onanizmem sprzętowym w zakresie wędkarstwa skończyłem kilka lat temu, poza tym słabo widać co to dokładnie)
    2. Jeśli tyle warta to wypadałoby coś o niej napisać i ewentualnie dać foty, na których coś widać :-|

Z całym szacunkiem . Ci co poszukują takiego sprzętu - wiedzą , co to jest i ile jest warte . Ja , poza foto mam też bzika na punkcie "sportu" zwanego wędkarstwem . Oczywiście moje wędkowanie nie polega na udziału w konkursach , lecz na wielogodzinnym / dniowym siedzeniem na rzekami .

Nie widzę w tej aukcji nic podejrzanego . Sam często ( wśród znajomych ) sprzedawałem swoje - już nieużywane wędki . Kupiłem lepszą - po co starsza ma leżeć w szafce ?. A robić magazyn ?. Ceny też dawałem stosunkowo niskie !!.
    Do zobaczenia nad wodą - ze sprzętem foto też .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Nie widzę w tej aukcji nic podejrzanego . Sam często ( wśród znajomych ) sprzedawałem swoje - już nieużywane wędki .....
    Ok, ja to rozumiem, ale jeśli dość droga (relatywnie :-) ) muchówka ląduje na allegrze w kategorii "pozostałe", bez słowa opisu to cięzko tu szukać wiarygodności. Nie można oczywiście wyrokować że aukcja jest "lewa" ale to wątek o aukcjach "podejrzanych" a ta bez wątpienia do takowych się zalicza.
    Do zobaczenia nad wodą - ze sprzętem foto też .
    Właśnie robię sobie tydzień urlopu i mam nadzieję pomachać co nieco za szczupaczkami, może już pojutrze :-)

Strona 158 z 484 PierwszyPierwszy ... 58108148156157158159160168208258 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów