Jeśli się nie mylę, to było to tak, że wystawiałeś towar na allegro, ale ograniczałes możliwość jego zakupu tylko przez określonych userów, więc osoby z poza listy nie mogli kupić towaru. Znieśli to, więc ludzie wystawiają za kwotę 10x wartości, żeby i tak nikt nie kupił. Wydaje mi się, że robią po prostu tak, że poza aukcją dogadują się co do faktycznej kwoty za towar, a aukacja jest tylko sformalizowaniem transakcji... Nie wiem, czy dobrze mówię...
40D, 50 f/1.8 II, 17-50 f/2.8, 70-200 f/4L, 8 f/3.5, 580EX II
to jest tak szkiełko jest wystawione za kwotę
24444,00zł
wiadomo że jest to "nieumyślna pomyłka" i kosztuje 2444zł
prowizja od sprzedaży [2444] wynosi coś koło 230zł i płaci ją wystawiający
Załóżmy że jest to dobra cena bo niższa wlaśnie o tą prowizję możesz je kupić tylko dzwoniąc do firmy gdzie dostaniesz prawidłową cenę i zakup będzie w firmie lub ich sklepie internetowym jako potwierdzenie transakcji, a sprzedający nie będzie musiał płacić prowizji dla Allegro
jakby 230 zl prowizji placilo sie za 2400 zl to by ludzie zbankrutowali ;] , sory za ot
taka cena jest czasem celowa i ma przyciagnac zainteresowanych
no comment...
Aaaaa. To znaczy taka darmowa forma reklamy towaru i sklepu.
A ja się już głębszych figur doszukiwałem.
Dzięki
a tak MM fakt coś mi się jorgnęło - opłaty wyniosą przy 2444zł ok 60zł
Nie "ok. 60 zł" tylko 97.76 zł (prowizja wynosi 4% od wartości wystawianego sprzętu) + oczywiście opłata za wystawienie. Takich aukcji jak powyższa (na kwotę 24 444 zł) na pewno przez Allegro się nie finalizuje, tak więc kupujący w przypadku zakupu obiektywu z tej aukcji musiał by go nabyć poza aukcją, tracąc tym samym m. in. możliwość wystawienia komentarza.
Ostatnio edytowane przez axk ; 22-09-2009 o 21:57
EOS + Speedlite