dinderi - jest malutki problem w proponowanych przez Ciebie narzędziach - one są na PC, a seminarium będzie przeprowadzone na Mac'u.
Cały czas rozważam jednak możliwość nagrania, natomiast używając legalnego oprogramowania, co jest jak by wymogiem przy pracy którą wykonuję i na sprzęcie którego używam. Samo oprogramowanie do prowadzenia webinarium pozwala na nagranie całości, jakość jest tylko trochę gorsza. Obawiam się jednak faktu, iż dostęp do wersji nagranej (link na jakims megaupload) sprawi, ze więcej będzie chętnych do jego pobrania niz uczestnictwa w prezentacji na żywo.
Tak czy inaczej, jeśli pojawią się jakieś*niejasności, przewidziany jest czas na pytania i ich wyjaśnienie.

Sielan - nie mam pojęcia ile może wynieść całkowity transfer, gdyż nigdy nie mierzyłem tego w taki sposób. Mogę tylko powiedzieć, iż godzina nagrania full HD to około 400mb, zastosowane tutaj kodeki (zoptymalizowane do transmisji obrazów, które nie są tak dynamiczne jak film) powinny znacznie zmniejszyć transfer, ale co do końcowej wartości - nie mogę nic obiecać.

Jutro prawdopodobnie uruchomię stronę poświęconą temu projektowi, z aktualnościami i możliwością komentowania czy zadawania pytań (informacja o webinarium umieściłem na kilku forach, w efekcie ciężko mi śledzić i odpowiadać na pytania na każdym z nich z osobna).

Od soboty do poniedziałku jestem poza zasięgiem internetu, wobec czego dopiero w poniedziałek wieczorem będę mógł odpowiedzieć na pojawiające się pytania.

Kolejne darmowe webinarium planowane jest na sobotę, 14 listopada 2009r. na godzinę 20.00. Tematem będzie "Beauty Retouch" (głównie techniki wygładzania skóry i uzyskania efektu z okładki magazynu).

Pozdrawiam.