ma ktoś nagrane?
ma ktoś nagrane?
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Proszone bylo o nie wrzucanie nagran na rapida, torrenty itp nawet jesli ktos ma. Od tego zalezy przyszlosc nastepnych wykladow. Mozliwe ze ruszy forum, jakies video tutoriale itp.
ok, ale jeśli przypadkiem ktoś ma, to proszę o kontakt, obiecuję nie rozpowszechniać, też mi zależy na tych wykładach...
40d + 17-40/4L + 70-200/4L
Mam zaszczyt zaprosić Was drodzy czytelnicy na webinarium, poświęcone tematowi Beauty Retouch, które odbędzie się 14.11.2009 (sobota) o godzinie 22.00 (potrwa około 60 minut).
Podczas webinarium zostaną zaprezentowane metody uzyskania końcowego efektu zaprezentowanego powyżej. Zostaną omówione takie elementy jak:
* używanie narzędzi clone stamp, healing brush
* metody półałtomatyczne, oraz ręczna korekcja odbarwień skóry przy użyciu technik D&B
* korekcja kolorystyczna i praca na krzywych
* praca na krzywych z użyciem masek luminescencji.
Na przebieg webinarium będą mieli wpływ jego uczestnicy poprzez system pytań, na które w miarę dostępności czasu i możliwości, osoba prowadząca będzie odpowiadała.
Do uczestnictwa w webinarium wymagane jest łącze minimum 512 kbps. Dla osób posiadających wolniejsze połączenie nie gwarantujemy najwyższej jakości przekazu.
Sygnał będzie nadawany z jakością, która pozwala na zobaczenie różnic przy korekcji kolorystycznej rzędu 2%/kanał.
Aby zapisać się na webinarium należy kliknąć poniższy link:
https://www1.gotomeeting.com/register/554440081
i wypełnić formularz. Przypomnienie o webinarium oraz link, pozwalający wziąć w nim udział zostanie wysłane na adres email podany w formularzu.
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do rejestracji oraz powiadomienia znajomych. Webinarium przewiduje możliwość udziału nawet 1000 osób jednocześnie.
Dla osób mających problem z j. Angielskim szybkie wyjaśnienie pól formularza:
Należy wypełnić 3 wymagane pola (oznaczone gwiazdką), podając istniejący adres email, gdyż na ten adres zostanie wysłane zaproszenie zawierające link, który na pół godziny przed rozpoczęciem webinarium pozwoli do niego dołączyć
Przed rozpoczęciem webinarium w głośnikach komputera słychać będzie sygnał oczekiwania. Nie da się go wyłączyć, natomiast świadczy to o fakcie, iż użytkownik jest już podłączony i należy zaczekać na rozpoczęcie webinarium/pojawienie się prezentera.
Strona projektu: http://photoshoptricks.pl
Link do informacji o poprzednim webinarium: http://canon-board.info/showthread.php?t=54418
Zapraszam na kolejne webinarium:
link do forum...
Najnowsze informacje o projekcie, oraz odpowiedź na część z waszych pytań znajduje się na stronie projektu:
http://photoshoptricks.pl
Umieściłem również informację na temat kierunku rozwoju projektu. Zapraszam do komentowania na stronie projektu (łatwiej śledzić mi te informacje w 1 miejscu).
Będą również skrótowe powtórki z webinariów, szczegóły na stronie projektu.
Proszę Was o nie rozpowszechnianie materiału (jeśli taki macie) z uwagi na dobro projektu. Samo nagrywanie jest już w pewnym sensie niezgodne z prawem i nielegalne... w przyszłości jakiekolwiek przypadki "proszenia" o nagranie itp, może uniemożliwić lub mocno utrudnić przekonanie innych osób do zaprezentowania swoich prac i swoich metod obróbki.
Trochę kiepawe to szopowanie.
Chyba ,że to chodzi o to,jak ze zdjęcia prawego uzyskać lewe?
mandarynka, mamiyka - rozumiem, iż jesteś na tyle doświadczoną osobą, jeśli chodzi o obróbkę zdjęć, że jeśli zaproszę Cię do prowadzenia webinarium, nie będzie to stanowiło dla Ciebie żadnego problemu? Znajdziesz również temat, oraz zdjęcie które idealnie będzie do niego pasowała i nie będzie zawierało żadnych błędów. Cieszę się, i pewnie inny, którzy liczą na kolejnych prezenterów też się ucieszą.
Cyberek nie bierz tego do siebie emocjonalnie,ani personalnie,ale jeżeli wykład będzie ewoluował w tym kierunku,ażeby doprowadzić zdjęcie do takiego stanu,jaki jest przedstawiony na powyższych zdjęciach to zwyczajnie jest to chyba pomyłka,bo cel i efekt tego szopowania jest moim skromnym zdaniem zwyczajnie nietrafiony.Po prostu jest to zły przykład,jak (nie)/należy używać Photoshopa i jest to klasyczny efekt PSucia.Pomijając ten fakt,mniemam,iż techniki do tego użyte są na tyle interesujące,żeby zastosować je w innym bardziej potrzebnym celu,kiedy zdjęcie jest skopcone,albo bez wyrazu,mdłe; i dlatego webinarium z wielką chęcią ponownie obejrzę.
Zaproszenie już dostałem.Dzięki!
PS. Cyberek nie wiem,czy jesteś fotografem,ale proszę zrozum,że jak taki typo,jak ja,który tyle czasu spędził w ciemnicy nad oparami wywoływaczy, widzę efekt przepalenia to jest to wciąż tylko przepalenie,tylko,że tym razem software'owe...a "żem" szczery i prosty chłopak, to o tym napisałem...
Jesli zdjęcie, jako przykład, idealnie nie pasuje a może właśnie dlatego, że nie pasuje to rzeczywiście prosiłbym o zaznaczenie które zdjęcie przedstawia efekt docelowy.
(może to też wina mojego monitora)
Kwanon