Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: Nikon walczy z PolishNikonService.com

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    W takim układzie należałoby pochwalić Hazana, na zasadzie kontrastu, za utrzymywanie pełnej demokracji na forum
    Cytat Zamieszczone przez vit Zobacz posta
    i... Vitez-a ... za lagodnosc
    no..

Jeśli jest tak jak piszesz Arturs to masakra...
    ja nie jestem jakimś tam aktywnym userem - 170 postów tylko , ale często tam zaglądam i czytam dużo (zwłaszcza jak w robocie siedzę ), i stąd mam pojęcie o zakresie i tematyce jaka jest poruszana, że nie jest to zdanie odosobnione świadczy post:

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Niestety moja ocena tego co się dzieje na tamtym forum jest podobna - a jestem jego użytkownikiem dłużej niż tu. To co było, a to co jest to dwa światy. Mam wrażenie że "betonowy" styl tego forum na dłuższy czas okazał się dużo sensowniejszy niż rzekomo "towarzyski" tamtego.
    Tam "towarzyskość" skończyła się chyba właśnie po okresie choroby Piotra i potem w krystalizacji i stowrzeniu NKP, pacyfikacji giełdy i sprzedających (patrz sprawy Cichego i Nowarta), zarabianie na reklamach itp. > czyli jak z fajnego forum zrobiła się potencjalna maszynka do zarabiania kasy.. i wtedy ci którzy mają inne zdanie już nie mogą go mieć..

W pewnym okresie trollowanie doszło tam do takiego poziomu, że większość tematów (przynajmniej tych które mnie interesowały) kończyła się kłótnią - zaowocowało to w jedną stronę zaostrzeniem zasad i cenzurą w drugą tym, że jeden z megatrolli został moderatorem, a część sensownych moderatorów zmieniło zajęcie.
    ano.. a Ty czasem nie byłeś tam modem? bo Czornyj chyba tak..

w każdym razie akcja skończyła się tym właśnie że sporo część aktywnych modów zrezygnowała z tego na rzecz klaskaczy i przytakiwaczy - nie wszyscy modzi oczywiście tam są z tej opcji ale z pozycji obserwatora tak to wygląda..

Mam wrażenie że "betonowy" styl tego forum na dłuższy czas okazał się dużo sensowniejszy niż rzekomo "towarzyski" tamtego.
    no bo tu administracja się nie wtrąca.. są owszem jakieś reklamy itp. ale nie ma tej całej machiny (czapeczki, szalikim, kubko, reklamy) pod nazwą - KLUB ściśle związany z forum.. dlatego właśnie inicjatywa Canon Foto Klubu i jednoznaczna deklaracja Hazana że będzie to byt "równoległy" z forum i mimo że tu "żyjący" to w pełni autonomiczny jest bardzo dobra..
    Zresztą właśnie te "betonowe" nie modyfikowane w trakcie zasady i taka nieingerująca w zasadzie w nic administracja powodują że nie jest tak że zmieniamy zasady (i moderatorów) w czasie "gry" bo nam się widzimisię zmieniło albo właśnie pokłóciliśmy się z dotychczasowymi kolegami..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ano.. a Ty czasem nie byłeś tam modem? bo Czornyj chyba tak..
    Nie nie byłem ale Czornyj był chyba nawet supermodem, Kaleid adminem. Zresztą byli i inni - jak się skończyło to widać. Ja się zresztą wypowiadałem tutaj jakiś czas temu, że coś się psuje no to mnie zakrzyczeli, że jak to przecież jest cudnie - nawet Ci którzy później tego "cudu" doświadczyli osobiście.

dlatego właśnie inicjatywa Canon Foto Klubu i jednoznaczna deklaracja Hazana że będzie to byt "równoległy" z forum i mimo że tu "żyjący" to w pełni autonomiczny jest bardzo dobra..
    Chyba zresztą zbyt duże zaangażowanie administracji nie stanowi w naszym przypadku zagrożenia :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

.. tam jest normalna cenzura, na porządku dziennym jest kasowanie (a w najlepszym przypadku zamykanie) wątków które są "niezgodne z aktualną linią partii rządzącej" a każde wychylanie się powoduje awantury które obrazowo się rozwijają od paru godzin do paru dni góra po czym "znikają" i wszyscy są już fajni i się zgadzają z administracją.. generalnie na początku jest fajnie dopóki nie czyta się często żółtego forum i nie pozna choćby z grubsza zakresu cenzury i granic.. generalnie nie ma tam miejsca na dyskusje na tematy które nie pasują administracji..
    Niedawno temu, podczas dyskusji na FN o jego niby wyższości nad CB, wpadł mi w oko post akustyka, zwłaszcza pierwsza połowa, cyt:

"na czym dokladnie polega wyzszosc tego forum tu? gdzie dyskusje techniczne o sprzecie nie zawsze maja pelna racje bytu (bo zdarza im sie wykroczyc ponad jedyna sluszna linie, ze zoltym do gory, a wtedy dochodzi do okazyjnegi zamykania watkow i cenzurowania wypowiedzi) a to obnoszenie sie z duza iloscia pokazywanych tu zdjec nie ma przelozenia na ich jakosc - bo kroluja mistrzowie jednego tematu i jednego procesu obrobki, ktorzy regularnie wystawiaja jednakowe zdjecia tych samych tematow, przy oklasku i nieodmiennym zachwycie masowo tu wystepujacych Mamoniow?"

Już dawno zwracałem na to uwagę ale zawsze kończyło się to zbiegowiskiem nikonowych ortodoksów, karczemną awanturą, szyderczymi obelgami i w finale zamknięcie wątków i ich kasacja...
    Tam nie ma miejsca na dyskusję o sprzęcie konkurencyjnym - Boże uchroń, gdy sprzęt ten jest w czymkoliwiek lepszy od analogicznego sprzętu Nikona ! Wtedy tylko wypatrywać nadbiegającego, nikonowego talibanatu i zamknięcia wątku po wcześniejszej awanturze...
    Wiele ciekawych wątków poszło do kosza bo fanatycy Nikonowi nie dali mu pożyć - ale już o analogicznym sprzęcie Nikona można prawić miesiącami na kilkudziesięciu stronach bo to jedyna, słuszna linia...

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Żeby takie rzeczy jak wyżej nie wydostawały się na wrogie forum ;-) Na serio to nie wiem, widzimisie admina ?
    Kasa, kolego, kasa. Każda rejestracja nowego usera to unikalny zazwyczaj adres IP. Kolejny numerek, dziesiątka, setka, tysiączek aktywnych userów, ktorymi to cyferkami można przekonywać potencjalnych reklamodawców.

Tak na prawdę to oni są bardziej uzależnieni od Nas niż My od nich - czego paniczne monity Nikon Polska do P. Mileckiego są najlepszym dowodem.
    Dlatego również twierdzę, że warto zabiegać o suwerenność tego forum. No chyba, że ktoś woli dostać kubeczek z logo Canona i świadomość, że wielki brat patrzy na zamieszczane tu treści głaszcząc czasem po główce za dobre zachowanie

Ja się zresztą wypowiadałem tutaj jakiś czas temu, że coś się psuje no to mnie zakrzyczeli, że jak to przecież jest cudnie - nawet Ci którzy później tego "cudu" doświadczyli osobiście...
    "że niby źle się dzieje..." ? ale skąd, przecież cały czas jest cudnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    (...)
    Tam nie ma miejsca na dyskusję o sprzęcie konkurencyjnym - Boże uchroń, gdy sprzęt ten jest w czymkoliwiek lepszy od analogicznego sprzętu Nikona ! Wtedy tylko wypatrywać nadbiegającego, nikonowego talibanatu i zamknięcia wątku po wcześniejszej awanturze...
    Wiele ciekawych wątków poszło do kosza bo fanatycy Nikonowi nie dali mu pożyć - ale już o analogicznym sprzęcie Nikona można prawić miesiącami na kilkudziesięciu stronach bo to jedyna, słuszna linia...
    (...)
    To prawda ale wszystko sie popsulo po premierze d300/d3. Nie wiem moze niektorzy mieli az tak duze kompleksy na punkcie sprzetu? Oczywiscie sa rozsadni ludzie(ktorzy sprzetu tylko uzywaja a nie z nim spia) na zoltym forum ale niestety stoja w mniejszosci.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Jeśli jest tak jak piszesz Arturs to masakra...
    W takim układzie należałoby pochwalić Hazana, na zasadzie kontrastu, za utrzymywanie pełnej demokracji na forum
    Wiesz, tylko trzeba się teraz zastanowić czy to trochę nie bierze się z tego, że Canonowi było "nie po drodze" z Hazanem u zarania tego forum?
    Gdyby przy pierwszych kontaktach zareagowali na propozycję Hazana, albo nieco później znalazła się w marketingu Canona chociaż jedna osoba znająca swój fach - tutaj też już byśmy nieśli kaganiec. Niekoniecznie oświaty...
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Wiesz, tylko trzeba się teraz zastanowić czy to trochę nie bierze się z tego, że Canonowi było "nie po drodze" z Hazanem u zarania tego forum?
    Gdyby przy pierwszych kontaktach zareagowali na propozycję Hazana, albo nieco później znalazła się w marketingu Canona chociaż jedna osoba znająca swój fach - tutaj też już byśmy nieśli kaganiec. Niekoniecznie oświaty...
    Wychodzi na to, że w życiu trzeba mieć trochę farta

Agent Orange
    Guest

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Mały cytat:

"Ok. Pogadalismy sobie, ponarzekalismy, poszydzilismy, itd. Teraz proponuje idzcie robic zdjecia bo to nie forum serwisowe a fotograficzne. Czekam na Wasze zdjecia. Poki co zamykam.

Admin"

:-)

Aj tam, czepiacie sie faceta Fakt faktem że w sprawach serwisowych wiele i wielu osobom pomagał. Akcja odniosła chyba skutek - bynajmniej teoretycznie. Oby się to przedłożyło na czyny. Ja byłem adminem tego forum przez długi czas. Nigdy nie było nacisków z Nikon Polska (bynajmniej nic mi o takowych nie wiadomo) dotyczących konkretnych treści, co najwyżej prośba, często z resztą powiązana z jakąś tam propozycją rozwiązania problemu. Myślę, że w tym przypadku jest podobnie. Nikon się przestraszył (i słusznie) i zaproponował pewne rozwiązania. Czas pokaże.
    Ostatnio edytowane przez Agent Orange ; 02-11-2009 o 16:38

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Nikon się przestraszył (i słusznie) i zaproponował pewne rozwiązania. Czas pokaże.
    Oświeć nas jakież to rozwiązania bo nic na ten temat nie wiadomo a na FN na ten temat obowiązuje embargo
    A czas pokaże tyle, że NP / serwis liczy na wyciszenie sprawy aby jakby nigdy nic przejść do porządku dziennego i nadal robić swoje, czyli niewiele...
    Gdyby byli żywnie zainteresowani poprawą pracy swojego serwisu poczyniliby konkretne działania już parę lat temu - tyle pokazał czas, jaki został im dany bez noża na gardle...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Akcja odniosła chyba skutek - bynajmniej teoretycznie.
    Przepraszam za offtopic, ale jak widze takie rzeczy, to mnie skręca.
    Słowo “bynajmniej” nie jest alternatywą dla słowa “przynajmniej“. Nigdy nie było i nie będzie.

bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)

Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.

Z miłością bynajmniej się nie taił.

przynajmniej - partykuła wyznaczająca minimalny, możliwy do zaakceptowania przez mówiącego zakres czegoś, np. Wypij przynajmniej mleko., lub komunikująca, że ilość lub miara czegoś jest nie mniejsza od wymienionej i że może być większa, np. Wyjechała przynajmniej na rok.
    To tak, w ramach "serwisu" naszego języka
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak w sumie to podejście Nikon-a do NPS jest słuszne. Co ma zawodowiec? Dwie puszki i trzy obiektywy. Po pierwsze jak mu coś walnie to ma na zastępstwo drugą puszkę a i ze szkłem też sobie poradzi. Bez względu czy walnięcie było w wyniku kraksy czy awarii to prawdziwy zawodowiec takiego aparatu czy obiektywu po naprawie już do ręki nie weźmie a zastąpi go nowym. Stary po okazyjnej cenie znajdzie nowego nabywcę. Lepiej trochę dopłacić i mieć pewność. Co do amatorów to tutaj sprawa jest zapewne o wiele bardziej skomplikowana. Ale weźcie też pod uwagę, że zapewne gro sprzętu miało jakieś nietypowe przypadki bliskiego spotkania z ziemią, bigosem czy choćby morską wodą. W pewnych przypadkach naprawa może i powinna być droga lub całkiem nieopłacalna czego użytkownik powinien mieć świadomość. Co nie zmienia oczywiście faktu, że jak serwis jest dobry to i większość opinii jest pozytywna http://polishnikonservice.com/inni-p...cin-zurek.html
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów