Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Jak uzyskać efekt matowej skóry?

Zablokowany

Domyślnie

droga Pani od kotów - ale patrząc na nosek z linka - wciąż odnoszę wrażenie że skóra się świeci

a Miszcz Kelby w wyzej wymienionej książce zaleca:
    skopiować tło na warstwę-> na niej rozmycie gaussowskie -> z warstwy zrobić maskę i oznaczyć na miejscach gdzie ma się pojawiać omijając elementy takie jak rzęsy = wyznaczające ostrość fotki -> zmniejszyć krycie żeby nie wyszła chamsko porcelanowa lala.
    tyle. efety nie powalające lecz zadowalające.

zawsze też można użyć delikatnego stempla i przekopiować odpowiedni kolor w świecące się miejsce.
    no ale jak mówicie - teraz już widzę - wizaż sceniczny jest nieodzowny.
    dziękuje Myszki i Myszorki
    próbowałam z CS'em i nawet okej to wygląda, póki co środków na zestaw kosmetyków to makijażu scenicznego nie posiadam, ani takich wymagań nie mam, do studia jeszcze nie gonię, bo patrze też pod kątem ślubnaków gdy aura dookoła jest do niczego a pani młodej buźki smarować chyba nie będę.

Zablokowany

Domyślnie

wyżej opisana metoda z maskami dała mi taki efekt:
    PRZED

PO

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To chyba jednak jeszcze nie to ...

Mam swoją propozycję. Trochę niechlujnie 10minut na kolanie. Może o to bardziej biega.

Ostatnio edytowane przez venomer ; 22-10-2009 o 22:23
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Może tak

Zablokowany

Domyślnie

oo tak - ekstra venomer super

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    To chyba jednak jeszcze nie to ...

Mam swoją propozycję. Trochę niechlujnie 10minut na kolanie. Może o to bardziej biega.

To może taki mały tutorialik VENOMER ?
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

Metoda Kelby'ego ma to do siebie, że jeśli się przesadzi można zupełnie stracić fakturę skóry, co daje efekt amatorskich przeróbek zdjęć na nasza klasę - a i tak się też nosek świeci U Venomera lepiej to wyszło.
    Pisałam, że specjalnie ciut zostawiłam, bo widać, że naturalne światło musi dawać kontrasty, ale mogłabym zrobić większe krycie choćby na samym nosie.
    U Venomera twarz wygląda na mocno przypudrowaną, a nie na plastikową maskę - i tak ma być.
    Też chętnie tutorial zobaczę.
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Zablokowany

Domyślnie

no jestem zachwycona tym efektem venomera chętnie poslucham czym jak co i dlaczego

Pani od kotów - to prawda b. łatwo o efekt lali porcelanowej - dlatego warto popracować z kryciem warstwy - (opacity)

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pani_od_kotów Zobacz posta
    Też chętnie tutorial zobaczę.
    polecam manual do photohopa i sekcje: healing brush i clone stamp. troche cieprliwosci i precyzji oraz nauczenie sie co to jest maska i jak sie jej uzywa.

pomijam juz fakt, ze zdjecie wejsciowe jest przeswietlone i ma zatracona barwe skory, wiec na wstepie powinno byc odrzucone.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Warto też oprócz warstwy rozmytej dodać warstwę z lekkim szumem, unika się wtedy plastikowej skóry.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów