Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: uwaga na podróbki 511a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    hej D co do zamienników i podróbek to nie ma porównania
    wyluzuj bo Cię tu zjedzą. Ja mam bez naklejki i żyje, 1500 zdjęć i aku pełny

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

mam lekkie obawy co do zamienników ich stałości napięcia, dlatego wolę oryginał mi nie ubędzie a sprzęt będzie zdrowszy i pewniejszy.

Co tam słychać w wielkim świecie?

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

[QUOTE=trrr;701193
    Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja..[/QUOTE]

I słusznie. Jak sobie wyobrażasz takie samosądy na ogólną skalę? Zwłaszcza, że sprawa "świadomego" złodziejstwa nie jest tutaj taka oczywista. Poza tym zwróć uwagę, że tak reagując stajesz się wcale nie lepszy od potencjalnego złodzieja. Jakby nie było żyjemy w Państwie prawa. Prawo pięści powinno mieć zastosowanie jedynie w przypadku "Mój dom, to moja Twierdza"

W każdym razie dzięki za ostrzeżenie. Sam przymierzam się do zakupu drugiego akumulatora i teraz dzięki Tobie na pewno nie zrobię już tego na Allegro

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Nikt nie lubi być nabijany w butelkę, ale trzeba troszkę rozsądniej myśleć przed zakupem zwykłego akumulatora. Trzeba też umieć liczyć.

Domyślnie

Czyżby znowu podróbka ?
    http://allegro.pl/item772700270_cano...30d_sklep.html

Przydało się porównanie trrr, za dużo odchyleń od oryginału.

Uzależniony

Domyślnie

Ciekawe, czy jest związek? LINK
    A może to znów akcja a'la Sigma... (na stronie Nikona zamieszczają jednak przykłady )
    Ostatnio edytowane przez APP ; 15-10-2009 o 17:43

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście, że podróby.

Podróba

Oryginał
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama. A Hama daje aż 5 lat gwarancji na aku. I nigdy żadnych "firmowych noname" wynalazków.
    CANON EOS 7D + BG-E7 + 17-40 4L + CANON 24-70 2.8L + CANON EF 50 1.8 MKII + 70-200 2.8L + Olympus C4000Z + Panasonic DMC-LZ7 + plany rozbudowy szklarni )

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szefo Zobacz posta
    Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama.
    Niestety świetne zamienniki w postaci ogniw GP VCL002 zostały wycofane (z niewiadomych powodów) z oferty producenta.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

http://www.allegro.pl/item792573991_...30d_sklep.html

Informacja dla wszystkich osób które zastanawiają się nad zakupem akumulatora z ww. aukcji. Zanim trafiłem na ten wątek zdążyłem zamówić ten akumulator. Pierwsze co rzuciło mi się w czy to jakoś wykonania - kolor plastiku nieznaczenie różni się od oryginalnej baterii (widać to dopiero w świetle dziennym). Mój oryginalny akumulator jest wykonany wręcz idealnie - biorąc pod uwagę samą estetykę wykonania. Ten zakupiony na allegro ma pewne drobne niedoróbki. Może i stwierdziłbym, że jestem zwyczajnie przewrażliwiony gdyby nie to, że akumulator... nie działa..

W aukcji jest informacja, że akumulator jest sprowadzany z USA - może i to prawda ale nie sądzę, żeby na rynek amerykański produkowano akcesoria gorszej jakości. Niestety kolejny raz przekonałem się, że "okazje" na allegro wcale nie idą w parze z jakością.

Zastanawiam się właśnie czy nie skontaktować się z Serwisem Canon w tej sprawie.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów