Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: pole słoneczników w pomorskim

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie pole słoneczników w pomorskim

Witam,
    moze ktos z Was spotkal na swej drodze w woj. pomorskim pole pelne slonecznikow i moglby dac wskazowke gdzie go szukac... o ile nie jest juz za pozno patrzac na pogode za oknem... :-)
    Mam na mysli cos w tym stylu:
    http://www.flickr.com/photos/doctor-...zy/4006350352/ (wklejam linka do fotki uzytkownika DoctorMP, mam nadzieje, ze nie bedzie mial mi tego za zle)

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Moim zdaniem zdecydowanie za późno.

Ja do takich przymierzam się od dawna, ale ... albo pora, albo pogoda nie ta. Przejeżdżając przez Słowację i Czechy można natrafić na takie, kilkudziesięciohektarowe cuda w lipcu . Sezon może zahaczać o koniec czerwca i początek sierpnia, ale to zależy od aury.

To co teraz można znaleźć ciekawego w podobnym 'klimacie', to kwitnące na żółto pola gorczycy (prawie jak rzepak :wink

Coś już napisał Awatar BigDog
    Miasto
    POZNAŃ

Domyślnie

Oj chyba już bardzo za późno - miałem w ogródku chyba z 20 słoneczników ale już z nich nawet badyle nie zostały.
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wprawdzie nie w pomorskim, ale wczoraj widziałem podobne pole koło Grodziska Wielkopolskiego, a konkretniej Wielichowa .
    Ale jeśli wierzyć dzisiejszej prognozie pogody, jutro już nie będzie czego fotografować.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Moim zdaniem zdecydowanie za późno.

To co teraz można znaleźć ciekawego w podobnym 'klimacie', to kwitnące na żółto pola gorczycy (prawie jak rzepak :wink
    a propos rzepaku to tu widzialam fajne pole przy drodze nr 216, zobacz: http://www.panoramio.com/photo/10307179

a gorczyce gdzie mozna kolo nas (w pomorskim) znalezc?

Przy obecnych wiatrach to na wszystko bedzie w tym roku za pozno, bo albo wiatr powyrywa albo pouklada plackiem :-|

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    (...) wczoraj widziałem podobne pole koło (...) Wielichowa. (...)
    dinderi, to moze to pole co widziales jest wlasnie tym z fotografii DoctorMP, ktora pokazuje pociag na trasie do Wolsztyna, a to widzialam na mapie niedaleko Wielichowa :-)
    Ostatnio edytowane przez mist_a ; 14-10-2009 o 15:18 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

mist_a, bardzo możliwe Kiedy sięgam teraz pamięcią do tego miejsca (patrzyłem na to pole zza kierownicy pędzącego samochodu i żałowałem, że nie mam ze sobą sprzętu) był tam i tor kolejowy Z tym, że słoneczniki opuszczały już mocno główki, a ew. zdjęcie, choć nadal piekne, mogłoby wydać się bardzo smutne
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mili Państwo,

w tym roku chyba nie jest jeszcze za późno na znalezienie pola słoneczników :-) Czy ktoś z Was może gdzieś podczas podróży po naszym (pomorskim) województwie widział takie pole? Proszę o informację

Uprawnienia umieszczania postów