Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Mały budżet i jakieś szkiełko portret-tele

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manaj Zobacz posta
    Miałem tę sigmę ( 70-200 hms apo ex 2.8 ) Zdecydowanie odradzam. Celność af czy rozrzut pomiędzy ff przy 70 i bf na 200 jest ogromna. Kupuj canona - przynajmniej masz pewny af
    To widocznie masz jakąś felerną sztukę. Jak się ma problem z BF/FF to się wysyła do serwisu i naprawiają to bez problemu.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Jak ja kupiłem 24-105 wolałem dopasować kadr do tego obiektywu i mieć piękne kolory, niesamowitą ostrość i plastykę "L" niż zapinać coś psełdo szerokiego (17 lub 18 przy cropie) i nie móc patrzeć na zdjęcie. Nie ma co porównywać tamrona, sigmy, kita czy 50/1.8. Jeżeli jesteś przekonany do sigmy 70-200 to masz linka http://www.allegro.pl/item774869601_...gwarancja.html
    Akurat Bydgoszcz, ale ja na raty... ehh

Widac skutecznie mi odradzacie 70-200/2,8 Sigmy

Uzależniony

Domyślnie

Vitez, w rekach dobrej gospodyni to i ciasto samo rosnie.
    I nie ma to nic wspolnego ze sprzetem.

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=53370

24-105 za 2700 zł, ale jeżeli raty to faktycznie drogo wyjdzie nowy. Może lepiej kredyt i kup używany.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Vitez, w rekach dobrej gospodyni to i ciasto samo rosnie.
    I nie ma to nic wspolnego ze sprzetem.
    Podałem przykład, który miał dać do myślenia.
    Czemu kit jest znakomity? Bo da się nim zrobić znakomite zdjęcia!
    I to powinno wystarczyć zamiast szukania dowodu na tą znakomitość w specyfikacjach, tabelkach czy testach.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podałem przykład, który miał dać do myślenia.
    Czemu kit jest znakomity? Bo da się nim zrobić znakomite zdjęcia!
    I to powinno wystarczyć zamiast szukania dowodu na tą znakomitość w specyfikacjach, tabelkach czy testach.
    Masz abosulutnie racje. I sam dobrze wiesz, ze wypasione foty mozna zrobic dobrym telefonem komorkowym.

Dlaczego kit jest do kitu, moim zdaniem?
    Uzycie go pod slonce - tragedia, kolory sprane.
    Od 35mm wzwyz nieporozumienie co do ostrosci.
    Zasynanie badziewia, w czasie wiatru, do srodka - do body bez komentarza. Osobiscie doswiadczylem to na matrycy w pierwszych dniach uzytkowania.
    Ogromna jego zaleta jest to ze za smiszne pieniadze wykonamy nim zdjecie. Najlepiej na duzych f i znajomoscia PS-ucia.

Mialem go wymienic na 17-40 ale wzdychania nie bylo. Dopiero 24-105 mnie ucieszyl, no i zostal. A na 5d pozamiatal moim doznaniami

Domyślnie

Zrobię małe OT, ale chciałbym jeszcze coś dodać.

Nie pamiętam, gdzieś pewnie już to pisałem, ale mój 18-55 3,5-5,6 IS ma AF lepszy (nawet na długim, ciemnym końcu) niż jaśniejsze o 4 działki 50 1,4, niż 85 1,8 a nawet niż 24-105 !
    Lepszy w sensie - jest najszybszy ze wszystkich wymienionych i zawsze trafia. Żadnego doostrzania i takie tam. I to nie przez dużą GO.

Poza tym naprawdę dawał radę w wielu sytuacjach i wiele ciekawych zdjęć nim zrobiłem. Twierdzę więc, że spokojnie może on uzupełniać przez jakiś czas znacznie lepsze szkiełka ;-)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów