Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: przesiadka z 20D ... co najbardziej uniwersalne ?

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie przesiadka z 20D ... co najbardziej uniwersalne ?

Panowie na wstępie zaznacze , że przejrzałem praktycznie wszystkie tego typu wątki ale nie potrafie zsyntetyzować z tej ogromnej ilości informacji wniosków dla siebie
    Posiadam 20D i kilka szkieł 10-22 efs, 50 1.4, 24-70 2.8, 70-200 2.8 IS L, 100 2.8 macro, jestem typowym amatorem który robi różne rodzaje zdjęć i powiem szczerze , że jestem w stanie wydac kase nawet na 1Ds mk3 aby mieć w miarę uniwersalna puszkę - tylko czy jest to konieczne ? może 5d mk2 spelni moje oczekiwania, może nawet 7d ?
    Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.

Coś już napisał

Domyślnie

jak CIę stać to poczekaj na 1Ds mk4 albo kup nikona d3

a tak poważnie na Twoim miejscu wziąłbym 7d, i tak za rok, dwa będzie coś
    nowego, coś co przyćmi nawet tego ds-a i tylko będzie go bardziej szkoda sprzedawać.
    Ostatnio edytowane przez huh ; 11-10-2009 o 14:19

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

zmiana systemu nie wchodzi w gre,
    może inaczej ... chcę kupić na tyle dobrą puszkę (szkła) abym nie mógł zwalić na nie winy za nieudane zdjecie ..... tylko proszę nie piszcie, że równie dobre zdjecia zrobisz 500D ...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pytanie, czy te szkiełka będą*ci odpowiadać na FF? Będziesz musiał sprzedać 10-22 i wymienić*na coś, pewnie też 50/1,4 pójdzie na 85/1,8... Niby 50'ka na FF to idealne szkiełko, ale 85/1,8 też*jest bardzo fajne
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Jeśli jesteś amatorem, czy warto więc wchodzić coś powyżej 7D? Masz dobre obiektywy, a10-22mm idealnie będzie pracować na 7D.

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

kurcze kusi mnie FF

Początki nałogu

Domyślnie

no to kup FF a nie czekasz az Ci ktos na forum napisze ze mozesz kupic, zawsze mnie dziwi ze ludzie z kasa potrzebuja jakiejs akceptacji czy porady, doprawdy nie wiem jak doszli do zasobow nie majac pierwiastka zdecydowania.

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Kubaj to że mnie stać nie znaczy, że nie można tej kasy lepiej wydać ... zamiast Ds-a mozną kupic np 1D lub 5D i lepsze szkła ... dlatego prosze o opinię osoby, które używały tych puszek.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wiesz, ja bym brał 1Ds ;-) Masz kasę, szkła (EFS 10-20 do sprzedania) dobre, wiec bierz ;D A jak za duży klamot, to garnij 5d II i spokój - mniejsze gabaryty, FF, filmy (jeśli Cie to kreci), niby wcale nie taki zły AF więc czego chcieć jeszcze? Naturalnie nikt Ci nie powie na 100% co masz wziąć - Ty musisz sam zadecydować, a ludzie na forum mogą tylko podpowiedzieć, zasugerować.

Aha, jak bedziesz robił zdjęcia i stwierdzisz (z takim sprzętem), że są do d*** to sprzedaj wszystko w diabły ;P

Możesz też zrobić dobry uczynek i mi sprawić 50d :P

Pozdrawiam, udanych zakupów

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Fumar kawalarzu , ja wiem, ze nikt za mnie decyzji nie podejmie ani nie oczekuje jednoznacznej odpowiedzi - chodzi mi o wskazówki i sugestie. Niby 1Ds mk3 jest super ale np Juza w swoim review daje w podsumowaniu :I not recommend the Canon 1DsIII; I'd get the 5D MarkII instead. i bądz tu mądry ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów