Strona 243 z 357 PierwszyPierwszy ... 143193233241242243244245253293343 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 421 do 2 430 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna Awatar bogdfun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Poszukuję plecaka na sprzęt foto (30D, 10-22, 28-75, 30 1.4, 550EX, aku, zas) oraz Notebook 15,4'', mocowanie pod statyw i jakieś pierdoły. Po wstępnych oględzinach wytypowałem Naneu K3L http://www.ceneo.pl/934801 Czy użytkownicy tego plecaka mogliby się wypowiedzieć na temat jego wad i zalet?
    Miałem ten plecak - zwróciłem.. Jest ogromny = dyskwalifikacja.. Chciałem go zabrać w góry, ale poza sprzętem foto zabrałbym też chyba worek kartofli.. Poza tym mam lapka 15,4" - ale panorama - i niestety się nie mieścił (dosłownie o kilka milimetrów).
    Jeśli jednak rozmiar nie ma być "kompaktowy" to plecak jest nieziemski.. Nie pasował mi do mojej koncepcji a mimo to chciałem go zatrzymać, chociażby ze względu na jakość wykonania -jest nieziemska.. Innymi sowy bardzo polecam..
    500D, 18-55-250, Hoya Pro1 Digital

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Co do plecaka na jednodniowe wypady na plener lub podręczny na wakacje to moja propozycja Flipside 400 AW.
    Plecak bardzo sprytny ,ramionka wygodne ,przedział na dokumenty.
    W środku mieszczę 28/1,8-50/1,4-85/1,8 24-105/4IS/70-200 lampa plus body z gripem.
    Dodatkowo jak wyjazd wkładam dodatkowy aparat jeśli poranny plenerek zamiast dodadku wkłdam 100 macro 2,8.
    I wbrew pozorom wchodzi wszystko na lekki luz a plecak nie jest monstrualnych romiarów.Wielkość podobna do Mini Trekkera cena również podona około 350zł.Dodatkowo zyskujemy około 3cm głębokości co ma istostne znaczenie przy aparacie z gripem.
    Jednym słowem polecam .
    Ostatnio edytowane przez serbio ; 03-10-2009 o 08:19

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez h4ry Zobacz posta
    Pytanie do posiadaczy Tamrac Pro 8. Przymierzam się do zakupu i chciałem się dopytać jak z pojemnością. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia torby na "żywca" ale z ogólnych opisów powinienem się pomieścić. Tylko jakie są wasze odczucia ? Jeśli nie ta torba to co możecie moi drodzy polecić innego z podobną pojemnością ?
    Rzuć sobie okiem na to, dużo fot nie ma, ale zawsze http://www.taschenfreak.de/TASCHEN/T...5608/index.htm

Domyślnie

Fotki oglądałem i to w wielu różnych miejscach (również na taszenfirku) ale bardziej zależy mi na opiniach ludzi co sądzą o tej torbie. No ale jak nikt się nie odezwie to i tak pewnie ją kupię. Więc może niepotrzebnie zawracam D

Zablokowany

Domyślnie

Ja miałem pro 12. To wielka torba dość sztywna, a przy swoich rozmiarach nieco klocowata. To wada, zaletą jest to, że wszystko, co w niej umieszczono dość łatwo daje się ,,wyrwać'' na robocie. Domke, którą mam jest dużo wygodniejsza w noszeniu, ale w pełni załadowana wymaga więcej wysiłku (ale bez przesady) w wyjęciu body, potem już idzie lekko, bo robi się luz. W tamracach sztywność powoduje łatwiejszy dostęp. T-pro12 jest też dobre ,,układalny'', warstwowo włazi w niego naprawdę dużo. Pro 8 jest mniejszy więc i zgrabniejszy z pewnością - acha - tamrac ostro używany lubi wypłowieć na słońcu. Koledze taka przygoda się przytrafiła, mój od zakupu do sprzedaży nie zmienił wyglądu.

Domyślnie

Kolorem się nie martwię, bardziej zależy mi na "wodoszczelności". Tak czy inaczej dzięki wielkie za podzielenie się uwagami, bo niby P8 i P12 to jedna rodzina, więc pewnie materiały i wykonanie takie samo, jedynie rozmiar inny.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdfun Zobacz posta
    Miałem ten plecak - zwróciłem.. Jest ogromny = dyskwalifikacja.. Chciałem go zabrać w góry, ale poza sprzętem foto zabrałbym też chyba worek kartofli.. Poza tym mam lapka 15,4" - ale panorama - i niestety się nie mieścił (dosłownie o kilka milimetrów).
    Jeśli jednak rozmiar nie ma być "kompaktowy" to plecak jest nieziemski.. Nie pasował mi do mojej koncepcji a mimo to chciałem go zatrzymać, chociażby ze względu na jakość wykonania -jest nieziemska.. Innymi sowy bardzo polecam..
    Toś trochę mnie zmartwił... Bardzo się na niego napaliłem, ponieważ potrzebuję plecaka na 3 tygodnie to Tajlandii. Oprócz sprzętu foto na pewno coś jeszcze do niego wrzucę. To że jest duży nie przeszkadza mi tak bardzo. Jaki model laptopa nie wszedł Ci do kieszeni?

Domyślnie

K3L jest z jednej strony ogromny, a z drugiej strony nie mogę w nim sensownie rozmieścić mojej stopki, bo np. body z zapiętym 70-200 nie pasuje w żaden sensowny (tzn. przestrzeni jest wystarczająco, ale 70-200/4 nie mieści się w pionie :-(. Jakość wykonania w miarę OK - mój się rozpruł trochę przy suwaku komory ogólnej i na jednej z szelek. Przy suwaku to w sumie moja wina bo zapakowałem go na siłę, ale przy szelkach popruł się miesiąc po zakupie, jako że nie pruje się dalej nie oddałem jeszcze na gwarancję, bo potrzebuję plecaka. A mam go nie całe 2 lata.

Ogólnie przestrzeń foto nie mieści zbyt wiele... jak miałem minoltę to mieściłem tam body, tele, 2 większe obiektywy(17-35/2.8-4 i 28-135/4-4,5) i 4 mniejsze (typu stałka 50 i troszkę większe zoomiki). Przy czym do body mógł być zapięty dowolny z nich.
    Co do pojemności to spokojnie jestem w stanie zapakować się w niego na 4 dniowy wyjazd wyjmując przegródkę między częścią foto i ogólną zabierając 15,4 laptopa(HP 6715b)

Za to system nośny jest GENIALNY! Jak w żadnym plecaku z którym miałem do czynienia. Można go zapakować na full i nie czuć tak tej wagi na plecach...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

@ qb4hkm

A czy mógłbyś mi jeszcze napisać jak wygląda sprawa z przegrodami i ich deformacją po dłuższym czasie używania (u Ciebie 2 lata), czy plecak po 2 latach nadal "trzyma" kształt. Interesuje mnie też zabezpieczenie tego plecaka "od spodu" gdzie znajduje sie cały sprzęt foto i gdzie plecak narażony jest na największe uderzenia - np czy spód jest wypchany jakaś pianką, albo zawiera kieszeń, w której znajduje się ten pokrowiec przeciwdeszczowy.
    O laptopa już się nie martwię, bo mam podobnego do Twojego nx7400

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przy okazja jeszcze jedno pytanie. Niedawno, podczas poszukiwań plecaka na necie mignęła mi przed oczami fotka z aparatem przymocowanym do sprzączek w szelkach od plecaka. Niestety nie mogę już sie doszukać tej strony.Z tego co pamiętam to wyglądało to solidne, fajne rozwiązanie no i szyja nie boli Spotkał sie ktoś z czymś takim?

Strona 243 z 357 PierwszyPierwszy ... 143193233241242243244245253293343 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów