Strona 98 z 163 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Parę dni temu byłem w sklepie kupić farelkę. Ponieważ nie mogli znaleźć jej w magazynie, czekałem chyba z 40 minut. W tym czasie sprzedano 3 lustrzanki Sony i ani jednej konkurencji.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Parę dni temu byłem w sklepie kupić farelkę. Ponieważ nie mogli znaleźć jej w magazynie, czekałem chyba z 40 minut. W tym czasie sprzedano 3 lustrzanki Sony i ani jednej konkurencji.
    popelnie teraz holenderskie "mierenneuken" i doszukam sie pozytywnej strony sprawy: jak z tego wnioskuje, Sony nie robi farelek a mogloby
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Bardzo się cieszę. Dobry marketing sony może zmusi inne firmy do zrobienia ukłonu w stronę klientów. Sony będzie udoskonalać system więc powinien być coraz lepszy i będzie alternatywą.
    Pamiętam że niedawno instrukcje canona można było kupić razem ze sprzętem a inne rozpowszechnianie to nielegalny proceder
    Teraz można przejrzeć niektóre zanim zdecydujesz się na aparat.
    A i jeszcze można kupić katalog produktów

Domyślnie

Marketing to Sony ma opanowany do perfekcji, ale zamiast udoskonalać system, to raczej go "kastruje" żadając za to większych pieniążków
    Canon

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ciekawe, bo mam info, że Sony samo sobie strzeliło w kolano projektując kosmiczne jaja tzn. nowe cropowe puszki. Nikt świadomy tego nie kupuje (po pierwszym macanku), praktycznie kupują tylko ci, którzy widzieli reklamy, wchodzą do sklepu i wymawiają magiczne zaklęcie (nazwa korpusu) i płacą. Sprzedaż spad-ł-a bardzo (pierwsze szacunki mówią o 70% ), co wymusza obniżkę ceny zakupu (dla sklepów) już o 15%.
    Te badania co pokazałem to zeszły rok więc nie biorą pod uwagę obecnych tendencji ale jeśli to prawda..... to tak jak mówisz 600D nie będzie wypasem :-?.

No a póki co może będzie pucha studyjna:
    http://farm3.static.flickr.com/2447/...bfc8ee9e_o.jpg
    Martryca CCD 35 mln, iso 25.
    Wymiary wskazują, że chyba będzie z wbudowanym gripem.
    Może być ciekawie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

bythom -09/22/09
    Sony is now a sensor ahead of Nikon in the DX cycle, and about to pop its big D300 competitor, the followup to the A700. So Nikon's mid-term offerings are going to look weak comparitively, we're going to hear more and more of the "I'm going to switch" chorus, and Nikon is going to lose DSLR market share.

Jeśli to prawda, to 7D nie walczy z "eską"

Go Sony Go!
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sony-of-a-gun! Trzeba mocniej trzymać kciuki za Nikona..., bo znów będzie duopol...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

bythom -09/22/09
    Sony is now a sensor ahead of Nikon in the DX cycle, and about to pop its big D300 competitor, the followup to the A700. So Nikon's mid-term offerings are going to look weak comparitively, we're going to hear more and more of the "I'm going to switch" chorus, and Nikon is going to lose DSLR market share.

Czyli dzieje się to co kiedyś przewidziałem, a za co zostałem zbluzgany tu na forum ;-).

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Sony-of-a-gun! Trzeba mocniej trzymać kciuki za Nikona..., bo znów będzie duopol...
    Może znajdą wreszcie alternatywę dla Sony jeśli chodzi o dostarczanie matryc na dużą skalę /*.
    /* - na małą chyba już znaleźli (D700,D3)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

bythom -09/22/09

Go Sony Go!
    Byłoby miło gdyby Sony miało siłę wpływania na Canona i Nikona. Tyle że na razie te puszki takie nijakie są jeszcze. Na razie tylko ergonomia A900 mi się podoba.
    Moim zdaniem 7D walczy z eską, Sony wypuści przeładowaną bajerami cropową wydmuszkę, której pro z powodu własnych przyzwyczajeń i braku ulubionej optyki nie będą brali pod uwagę. Natomiast klienci MM będą zachwyceni.

BTW: gietrzy, WORLD PAINTED BLOOD, ale !@#!$!% nie w Polsce...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Do drugiego listopada wytrzymacie

Strona 98 z 163 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów