No pojawił się nasz fajter na Ceneo:
http://www.ceneo.pl/3264036
Cena zwała z nóg,za stówkę więcej mamy Lke 17-40.Coś mi się wydaje że będzie powtórka z 17-85 i Canon pójdzie prędko po rozum do głowy,no chyba że mamy do czynienia z ukrytą Lką![]()
No pojawił się nasz fajter na Ceneo:
http://www.ceneo.pl/3264036
Cena zwała z nóg,za stówkę więcej mamy Lke 17-40.Coś mi się wydaje że będzie powtórka z 17-85 i Canon pójdzie prędko po rozum do głowy,no chyba że mamy do czynienia z ukrytą Lką![]()
30D + 17-40L+ Plástico Fantástico
No mnie to szkło coraz bardziej się podoba. Nie miałem dotąd zamiaru kupować żadnych szkieł cropowych ale myślę o lekkim zestawie "wycieczkowym" do którego to szkło byłoby jak znalazł. Cóż co do ceny to poczekajmy 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a co takiego wypasnego ma 17-40, ze warto by bylo za nia doplacic te 100zl wzgledem 15-85?
swiatlo? remis
gabaryty? 17-40 jest znacznie grubszy (zwlaszcza z oslona)
ostrosc? tu akurat, jestem przekonany, ze 15-85 rozlozy L na lopatki
budowe mechaniczna? to nie jest kluczowe kryterium dla ogromnej wiekszosci kupujacych
czerwony pasek? to na pewno...
jesli 15-85 bedzie na oczekiwanym poziomie optycznym, to nie widze absolutnie zadnego sensu kupowania 17-40 przez osoby, ktore nie planuja pelnej klatki. zadnego. poza wirtualnym zwiekszeniem wlasnego penisa dzieki czerwonemu paskowi
30D + 17-40L+ Plástico Fantástico
jaki by nie byl MTF... za te pieniadze, to takie szklo do cropa musi byc miod malina, bo bedzie kolejne 17-85. inna kwestia, ze skoro jest ono wypuszczane do tych 15/18 Mpix, to wlasnie o to w tej premierze chodzi, zeby chociaz pod wzgledem rozdzielczosci bylo dostosowane do tych puszek. czort z dystorsjami (bo pewnie beda diabelskie), ale pixele ostre musza byc
no, to jednak troche inna bajka
nie uzywam tego szkla jako protezy w cropie, wiec tu sie nie zgodze. a na pelnej klatce to ono jest z zupelnie innej bajki
ale prawda jest, ze pod wzgledem golej rozdzielczosci 17-40 jest taki sobie w cropie
FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
APSC + 18-55is | 70-300vc
kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8
EF 18-135 też już się pojawił. Cena 1799 czyli ponad stówę drożej od 18-200. Target obu szkieł ten sam więc aby się sprzedawało, to pierwsze MUSI zejść z ceny. Liczę na to, że 15-85 wtedy też stanieje.
the silence is deafening