Strona 333 z 1000 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383433833 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 321 do 3 330 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    a ja w drugą stronę spytam.
    Jakich największych iso używacie na ceremonii/ zabawie?

Z moich własnych spostrzeżeń wynika (nie wiem czy dobrze), że zdjęcie dobrze naświetlone (jasne) na ISO 1600 potrafi lepiej wyglądać , niż np. niedoświetlone na ISO 800. I stąd moje pytanie właśnie, bo czasem mnie aż korci żeby pojechać na ISO 3200
    wyniki na iso 3200 w Twoim (jak i moim przypadku) beda duzo gorsze niz robienie na iso 1600 i potem forsowanie zdjec na iso 3200 na kompie,

po prostu nie warto robic na programowych czulosciach
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

no nie wiem nie wiem , ja wole jednak robic 3200 w sumie

co do monopodu ostatnio widzialem takiego , byl 2 foto , o czym nie wiedzialem :/... no coz ogolnie ja mu wspolczuje
    no comment...

Początki nałogu

Domyślnie

Czy ktoś ma może doświadczenie w fotografowaniu czarnoskórych? Ostatnio trafiają mi się takie imprezy - niedawno miałem czarnoskórą parę: facet w białym opalizującym garniturze, dziewczyna oczywiście w białej sukni. E-TTL wariował mi na całego - przez chwilę była panika potem zacząłem "FELować" i było nieco lepiej. Niedługo będę miał parę mieszaną - biała dziewczyna w białej sukni i czarny chłopak (naprawdę jak noc) w jasnoszarym garniturze. Dziewczyna ma bardzo jasną skórę i jest blondynką. Jak tu się nie pogubić z błyskiem???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

moja rada to nie blyskać :-)

gdzie Ty błyskałes? sala? kościół? na dworze?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nesla Zobacz posta
    W obu brakuje szerokiego kata, no chyba ze 24mm wystarcza..
    a 24mm to niby tele...??

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 17-55 czy Canon 17-40 L

Witam. Jestem już prawie po swoim pierwszym sezonie ślubnym. Pracuję na Cononie 40D, Speedlite 580 EX II i obiektywach: Tamron 17-50 ze światłem 2.8 oraz Canon 24-105 f/4 L. Gdy prawie dwa lata temu kupowałem swój sprzęt nie miałem jeszcze takiej wiedzy jaką posiadam teraz i zamiast tego Tamrona kupiłbym coś o wiele lepszego dokładając więcej kasy.
    W tej chwili mam dylemat. Chcę kupić porządny, klasowy obiektyw, na którym mógłbym zawsze polegać, który zastąpiłby mojego Tamrona. Rozważałem na początku 3 możliwości: Canon 16-35 f/2.8 L (jest jednak za drogi i pod pełną klatkę), Canon 17-40 L f/4 i Canon 17-55 EF-S f/2.8. Za ELKĄ przemawia to iż jest tańsza i w przyszłości gdybym planował przesiąść się na pełną klatkę mógłbym dalej go używać. Natomiast C 17-55 jest jasny i sądząc po cenie pewnie lepszy od C 17-40. Tylko jest pod cropa ;(
    Taki właśnie mam orzech do zgryzienia. Może ktoś z Was poradzi mi na podstawie własnych doświadczeń i wiedzy. Z góry dziękuję!

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Czy ktoś ma może doświadczenie w fotografowaniu czarnoskórych? Ostatnio trafiają mi się takie imprezy - niedawno miałem czarnoskórą parę: facet w białym opalizującym garniturze, dziewczyna oczywiście w białej sukni. E-TTL wariował mi na całego - przez chwilę była panika potem zacząłem "FELować" i było nieco lepiej. Niedługo będę miał parę mieszaną - biała dziewczyna w białej sukni i czarny chłopak (naprawdę jak noc) w jasnoszarym garniturze. Dziewczyna ma bardzo jasną skórę i jest blondynką. Jak tu się nie pogubić z błyskiem???
    U mnie na 5d i podpietej 580II na ettl'u nic nie wariowalo.
    200 osób na nigeryjskim weselu. Tak z lampa jak i bez.
    Najlepiej jak strzelisz kilka fotek testowych przed - w warunkach których będziesz później focil dłużej. Jak będzie taka szansa - weź kogoś na modela i potestuj .
    Jeśli to sala i niezmienne warunki (zero okien lub już po zmroku) - jedne ustawienia na szkło w większości zalatwią sprawę.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    moja rada to nie blyskać :-)

gdzie Ty błyskałes? sala? kościół? na dworze?
    Łatwo powiedzieć. Wczoraj miałem rzeźnicko ciemny lokal z szajsowatym światłem. Bez spawary nie dałbym rady. Nawet 35 na pełnym otwarciu i iso 1600 nie przynosiło oczekiwanych efektów. Czasem rzeczywistość bywa brutalna...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Łatwo powiedzieć. Wczoraj miałem rzeźnicko ciemny lokal z szajsowatym światłem. Bez spawary nie dałbym rady. Nawet 35 na pełnym otwarciu i iso 1600 nie przynosiło oczekiwanych efektów. Czasem rzeczywistość bywa brutalna...
    Takie głupie pytanie - jakie to są oczekiwane rezultaty? Nigdy nie fociłem ślubu i nie wiem. Jakie czasy wychodziłyby bez lampy, a jakie bez?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wyniki na iso 3200 w Twoim (jak i moim przypadku) beda duzo gorsze niz robienie na iso 1600 i potem forsowanie zdjec na iso 3200 na kompie,

po prostu nie warto robic na programowych czulosciach
    przecież w 5d2 iso 3200 nie jest "programowe", takie są te oznaczone L, oraz H1,H2.. wg mnie właśnie o wiele lepiej dobrze naświetlić na wyższym iso niż potem na komputerze to "ciągnąć" - bo odszumić zawsze łatwiej NN czy NeatImage niż szczegóły z cieni wyciągać z szumem
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 333 z 1000 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383433833 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów