Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Części do Canona

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Lightbulb Części do Canona

Witam użytkowników Canonów.
    Mam prośbę do Was. Zajmuję się naprawami kompaktów Canona, lustrzanki czy lampy dotąd traktując po macoszemu. Obecnie zamierzam nieco głębiej wejść w ten segment i dlatego pytam się Was, w jakie części mam się zaopatrzyć, by móc Wam ułatwić życie, zaś sam mieć części psujące się najczęściej.
    Proszę o sugestie do którego modelu i jaka część Waszym zdaniem winna być w stałej ofercie.
    Proszę o model i nazwę tej części (lub numer katalogowy).
    Z tego co zauważyłem piętą achillesową jest np. zaopatrzenie w takie "drobiazgi" jak palniki i stopki do lamp, czy migawki czy spusty do lustrzanek (proszę oczywiście pisać do których).
    Nie zamierzam posiadać u siebie wszystkich części do wszystkich modeli, lecz tylko te, które najczęściej podlegają wymianie z powodu zużycia lub wady konstrukcyjnej.
    Dziękuję z góry za sugestie i pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

migawki i spusty to podstawa
    dałbyś rade wymienić filtr ma matrycy? jak tak, to też się przygotuj, bo ludzie często rysują podczas czyszczenia
    może matówki?
    klapki od baterii, gniazda kart itp.
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z filtrami jest mały problem. W części modeli Canon stosuje filtr jako część zamienną, lecz w części filtr jest przywiązany do matrycy jak Jaś do Małgosi...
    Z filtrami zacznę walkę w przyszłym roku. Teraz mogę najwyżej pomóc zakupić część.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Klapki i gniazda do niektórych modeli mam już. Muszę tylko rozszerzyć asortyment.
    Ostatnio edytowane przez Naprawiacz ; 19-09-2009 o 17:10 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja ostatnio zgubiłem gumkę od 1D MarkIII, jedną z tych dwóch zaślepek, które z lewej strony chronią porty flash/remote/data itp. W dwóch różnych serwisach (Szwajcaria/UK) powiedzieli mi, że "tego nie mamy". Ostatecznie zamówiłem za wielką wodą (uscamera.com) - i na szczęście przyszło na dzień przed kolejnym wyjazdem

Z tego co czytałem na różnych forach, te gumki (i ta okrągła zaślepka, terminal cover czy jakoś tak) mają tendencję do gubienia się... także może taka propozycja. Numery części to: CB3-3436, CB3-3437 i CB3-3599.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jesli moglbys pomoc w zakupie filtra na matryce, to z migawka i przyciskiem do 300D pewnie tez ? Jaka byla by cena tych czesci tak czysto teoretycznie ? Swoj sprzet wole serwisowac sam, wtedy wiem ze jak cos jest nie tak, to nerwy sa tylko na mnie A "staruszek" 300D nigdy nie wiadomo kiedy odmowi posluszenstwa i bedzie trzeba sie zastanawiac co dalej

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naprawiacz Zobacz posta
    Z filtrami jest mały problem. W części modeli Canon stosuje filtr jako część zamienną, lecz w części filtr jest przywiązany do matrycy jak Jaś do Małgosi...
    Z filtrami zacznę walkę w przyszłym roku. Teraz mogę najwyżej pomóc zakupić część.
    w lustrzankach można chyba wymienić filtr, nie?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jasne, że filtr można wymienić. Tylko do jednych modeli jest filtr jako samodzielna część zamienna, zaś do innych filtr można zakupić wyłącznie w komplecie z matrycą. W tym drugim przypadku jest to raczej nieopłacalna sprawa.
    Do EOSa 300D będę miał obie części już niedługo.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No to jako serwis zawsze możesz wykorzystać filtr i matrycę zakupione razem na dwie niezależne naprawy

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie warto się w to bawić. Koszt matrycy z filtrem jest za wysoki. A wszyscy by chcieli wymieniać filtr, nie zaś matrycę.
    Inne sprawa, że na razie nie zamierzam się bawić w wymianę matryc.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mi na szczescie nie sa potrzebne te czesci na wczoraj ;-) Poprostu wole wiedziec za wczesu gdzie/do kogo uderzyc zeby cos dalo sie zdzialac

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów