Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 5D2 - na raty 0%

Domyślnie 5D2 - na raty 0%

Czy ktoś z Szanownych orientuje się, gdzie w Łodzi w sklepie stacjonarnym lub gdziekolwiek w internetowym jest promocja czy coś i dają raty 0% - nieważne czy 3x, 5x czy 10x...
    Muszę sobie zrobić koszty w czerwcu, całości nie mam, a na RRSO rzędu 34% sobie nie pozwolę....

(odpada RTV Euro AGD bo tam mają dziwną zasadę, że jak raty to FV nie będzie).
    EOS 90D (w sumie)

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Media Markt ma chyba raty 0 cały czas, jak brałem obiektywy na kredyt to FV normalnie dostałem, ale nie wiem jak z dostępnością teraz 5dII w MM
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kraszan Zobacz posta
    Muszę sobie zrobić koszty w czerwcu, całości nie mam, a na RRSO rzędu 34% sobie nie pozwolę....
    To sobie jeszcze policz, czy przypadkiem z tymi ratami 0% nie wyjdzie Ci aby drożej niż z ratami niezerowymi ale od niższej ceny zakupu. o może się okazać, że wyjdziesz na tym zerza jak Zabłocki na mydle.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Byłem dzisiaj przy okazji w iSpocie i już prawie kupiłem iMaca 27" na raty 10x0% wcześniej 100 razy pytając czy aby na pewno 0%. Nauczony doświadczeniem (Cetelem) wiem, że nagle później pojawia się "dobrowlone obowiązkowe ubezpieczenie" w kwocie ok. +20zł do raty ale wystarczy jedno pismo, że rezygnuje się z tego ubezpieczenia i później rzeczywiście jest 0% (a uczyli mnie, że NIKT/ŻADEN bank nie pożyczy na 0%). W pewnej chwili wpadłem jednak na pomysł kupna 5D2 zamiast Appla i stąd wątek...

Czyli mówicie, żeby MM sprawdzić. Już jest jakiś trop - dzięki.
    EOS 90D (w sumie)

Domyślnie

na pewno w rtv euro można na 0% ale to kredyt konsumencki, bez fv. na pewno też jest tam 0% o ile uda się wystrzec ubezpieczenia

Coś już napisał Awatar tothemax
    Miasto
    HollyŁódź

Domyślnie

@Kraszan

Sprawdź jeszcze w fotoaparacikach, tam co prawda nie ma rat 0%, ale z tego co pamiętam cenę mieli dobrą i raty też całkiem przyzwoite.
    oczy + rynce + pstrykacz

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ghrond Zobacz posta
    na pewno w rtv euro można na 0% ale to kredyt konsumencki, bez fv. na pewno też jest tam 0% o ile uda się wystrzec ubezpieczenia
    Ja brałem w rtv euro agd 70-200 na raty, coś tam Pani marudziła, że ubezpieczenie jest obowiązkowe itd, to powiedziałem, że takim razie nie biorę
    Po paru chwilach jakoś te "obowiązkowe" ubezpieczenie przestało być obowiązkowe

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Standard. Ale oczywiscie mowa, jak juz wspomniano, o kredycie dla konsumentow.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Co do ubezpieczenia to podpisując umowę w jednym z punktów jest zapis, że w każdej chwili można odstapić od wykupionego ubezpieczenia i oni muszą kase spowrotem przelać na nasze konto. Co do rat w RTV euro to faktycznie FV nie dostaniesz - coż zrobić bierzesz za 7999 i rozbijasz to np na 30 rat albo bierzesz w fotoaparaciki i płaciśz 7300 dostajesz fv i spłacasz aparat w kwocie ponad 9000. Coś za coś.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja brałem w rtv euro agd na raty, raz w Getinbanku, a raz w Sygma (kiedyś też meble w innym sklepie brałem w Sygma) i poza tym, że teoretycznie dodtakowo zawiera się umowę na karte krdytową (z której jak najbardziej można zrezygnować, ale jak na razie nie dostałem ani razu, choć namawiali najpierw przez telefon), żadnych innych haczyków nie było i rzeczywiście koszt rat był absolutne 0,
    nie zmiania to faktu, że przed podpisaniem umowy trzeba ją dokłądnie przeczytać wraz ze wszlkimi załącznikami i tekstami drobnym drukiem.
    Niemniej po kilku ubiegłorcznych karach nałożonych przez UOKIK na różne tego typu sprzedawalnie i banki w znanych sieciach już raczej rzadko naciągają...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów