Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

bakek

zapinanie sprzętu fotograficznego do pętli akcesoryjnych było już dawno powszechnie stosowane i dobrze wiesz że porównanie do szkieł nie jest dobre. poprostu się inaczej sprzętu foto nie da wnieść na ściankę czy tym bardziej na przewieszkę
    BTW takie zamocowanie pętla/karabinek/pętla nie ma słabych punktów wytrzymałość na obciążenie minimum 7kN ))
    ale jak zwykle takie rozwiązania są dobre jeśli częśc sprzętu masz czy lubisz korzystać z nożyczek i zrobić jeden węzełek
    Rozwiązania typu R czy Q strap są dla ludzi co wchodzą do sklepu i kupują, nie chcą się bawić we własne rozwiązania dopasowane do ich potrzeb a wystarcza im produkt "dla mas"

Domyślnie

Fociłem kilka godzin i nic mi nie kolidowało. To że paski się nakładają to nie problem.
    Polecam wypróbować
    Think for Yourself! Question Authority!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    bakek

zapinanie sprzętu fotograficznego do pętli akcesoryjnych było już dawno powszechnie stosowane i dobrze wiesz że porównanie do szkieł nie jest dobre.
    Źle mnie zrozumiałeś- nie neguję szkieł, ani majsterkowania- wydaję mi się jednak, że to jest nieco mniej wygodne (AF i MF w m42- analogia taka ). Nie sądzę, aby własne konstrukcje były też mniej wytrzymałe itd. Chodzi mi o to, że jak coś jest w pewnym sensie sprawdzonym rozwiązaniem to co innego niż własna konstrukcja. Nie mówię jednak, że jak ktoś jest naprawdę dobry w majsterkowaniu to nie będzie potrafił zrobić odpowiednio wygodnego i mocnego paska.

Domyślnie

A propos filmiku to niestety pojawi się dopiero po weekendzie.

Domyślnie

A ja chciałem zapytać czy uwzględniacie reklamacje ? Miałem pierwszą wersję quick strapa która rozleciała się po 4 ślubach ... dla mnie troszkę porażka. Dobrze że rozleciała się przed całkowitym puszczeniem aparatu ...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Tak ogólnie ??. Podaj co się rozleciało ?.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Domyślnie

Rozleciał się karabińczyk - w miejscu gdzie łączy się z tym kółkiem. Od po prostu w czasie opuszczania aparatu. Nie była to żadna siła bo nie puszczałem aparatu żeby zleciał sobie swobodnie, tylko zsunąłem go na wysokość biodra. Gdy chciałem już puścić aparat i sięgnąć po 2 puszkę poczułem luz - aparat został w ręce ...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Czyli najprawdopodobniej wada materiałowa . Na podobnym karabińczyku jest mocowana smycz mojego - ok. 10 kg psa . Nigdy , przez tyle lat , nie zdarzyło mi się by rozleciał się karabińczyk - a psy w moim domu są od kilkudziesięciu lat . Miałeś pecha , ale oznacza to , że trzeba uważać na jakość użytego materiału . Choć tak naprawdę , wada wewnętrzna jest nie do wykrycia - może być wszędzie . Tylko co by się stało ze sprzętem - i jak tego uniknąć ? .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tylko tu akurat chodzi chyba nie o karabinek jak ze smyczy tylko ten co był w pierwszej wersji paska - te mogły się rozlecieć. "Smyczowe" - wydaje mi się no łej - nie do zajechania - chyba, że strzeli sprężynka - ale z drugiej strony w smyczy mojego 13 letniego psa nic się nie dzieje - a w przeróżnych warunkach z nim chodziłem na spacery.
    A co do tego plątania się 2 aparatów - powiem tak nie ma takiej opcji Jeden mam normalnie na szyi a drugi przez ramię. Przy podnoszeniu z paska z biodra (o ile nie jest on za krótki) nie zauważyłem jakichkolwiek komplikacji i przeszkadzania drugiemu body.
    Ja sobie pasek zrobiłem sam i nie narzekam
    Ostatnio edytowane przez checiu ; 15-09-2009 o 12:12

Uzależniony

Domyślnie

Ja, pomimo całego szacunku dla zapału i inicjatywy bakek'a, dziwię się ludziom, którzy wykładają na "QuickStrap" pieniądze (chyba, że wyłącznie z ciekawości). Produkt przeznaczony na otwarty rynek, choćby tylko allegro, wymaga znacznie większego nakładu pracy, wiedzy i środków, niż to, co bakek pokazuje (to nic, że narazie sprzedało się może ze cztery sztuki, a są tam jeszcze lepsi "agenci" -te kwestie niestety poza wybranymi branżami każdy ocenia swoją miarą, a tupetu niektórym nie brakuje).

bakek, fajnie jest popatrzeć, jak tutaj z ludźmi kombinujesz, ale lepiej zwiń czego jeszcze nie sprzedałeś i albo podejdź do tematu poważnie albo skończ/ogranicz zasięg tej zabawy. Twoje dość oportunistyczne podejście do kwestii technicznych i prawnych, zwłaszcza w świetle przyjętej na allegro pozy, od powagi odstaje i to bardzo (gdzie charakterystyczna promocja to zaledwie "wisienka na torcie"), a w grę zaczynają wchodzić pieniądze obcych ludzi.

Przyglądając się sprawie dłużej, niełatwo zwalczyć wrażenie, że jednak dajesz się ponieść adrenalinie, endorfinom i co tam jeszcze masz w obiegu kiedy zabierasz się za tą twórczą pracę (także dopingowi/nadziejom swoim i ludzi z forum). Niestety nawet prawdziwi fachowcy w swoich dziedzinach nieraz wykładają się na prowadzeniu interesów przez własne przekonanie, że "tak można" / "tak się da" / "to nieistotne" / "sam wiem lepiej" / "i tak dam radę".

O ile więc, bakek, nie jesteś jednym z tych, którym pewne (mniej i bardziej formalne) sprawy, podobnie jak ich klienci, "wiszą", ogarnij i doceń tą szorstką radę zanim naprawdę trafi kosa na kamień i sobie i/lub komuś zrobisz "kuku".

Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów