Strona 15 z 52 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

moze i 99% fotografow uzywa normalnego paska z zestawu ... ja tam im szczerze wspolczuje odkad przesiadlem sie na neopren nie jestem w stanie dotknac ostrych brzegow paska canona i zaden napis czy kolor mnie nie przekona do powrotu

ciekawe czy bylby popyt na cos ze tak powiem bardziej rozbudowanego ale dalej nie firmowego ...

Domyślnie

Myślałem nad tym rozwiązaniem, albo podobnym, ale ja sądzę, że producenci zmodyfikują gwint statywowy, bądź w ogóle mocowanie paska, tak że w przyszłości na pewno będą królować paski podobne do rozwiązania stosowanego przeze mnie (jak i w r-strap'ie).

Domyślnie

Były dwie wersje (mkI i mkII- jeśli przyjąć oznaczenia znane z Canona). Będzie w przyszłości mkIII w której napis będzie inny.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

coś a'la Y strap stosowany jest już od dawna i to bardzo wygodne rozwiązanie
    do tego używam pętli wspinaczkowej plus karabińczyk i podpięcie na krótką cienką dynemę do aparatu

koszt całkowity
    Pętla PAD 1200mm Rock Empire 20zł - przez korpus
    Pętla Wild Country DYNEEMA 10mm/300mm 10zł - podpięcie do aparatu
    Karabinek akcesoryjny 15zł

większość sprzętu się używa przy sporcie więc dla korzystających ze skłaek to wydatek żaden bo używane pętle i karabinki są na stanie

jak znajdę chwilę to przed lustrem się obfotografuję

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Byloby fajnie, domyslam sie, ze skladniki do nabycia w sklepach sportowych?
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Pozwólcie panowie i panie, że dorzucę swoje 3 grosze

DIY paseczek zrobiony na poczekaniu na kilkanaście minut przed wyjściem na weselne focenie :
    - kupiony w Auchan pasek do montażu hamaków - 12zł
    - odczepiony od czegoś karabińczyk - jakieś 2zł (?)
    - kawałek starego paska od aparatu
    Żadnych śrub wkręcanych w podstawę, żadnych gąbkowych podkładek i innych pierdół.
    Kawałek starego paska przewlekamy przez standardowe mocowanie paska w aparacie, reszta banalna.
    Paseczek przetestowałem w warunkach polowych (wesele) - sprawdził się świetnie. Aparat wisiał stabilnie, nic się nie majtało, nie obijał się o kolegę wiszącego klasycznie na brzuchu .
    Posiadacze ciężkich aparatów i szkieł mogą obetrzeć zimny pot z czoła i przystępować do majsterkowania ... pasek może naprawdę dużo wytrzymać:

Pozdrawiam
    Think for Yourself! Question Authority!

Domyślnie

no dobra to jak kolega wisiał sobie na brzuchu to jak podciągałeś pod oczy kolegę z r-strapa .. wygląda, że kolidowało i to mocno
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Domyślnie

Widzę, że wielu jest zapalonych majsterkowiczów wśród fotografów Tylko, że to rozwiązanie jest jak zastąpienie dedykowanych obiektywów z AF obiektywami pod m42 z przejściówką- niby to samo, ale jednak wiele niedogodności. Ale trzeba przyznać, że pasek zrobiony własnoręcznie daje wiele satysfakcji. A tak a propos jutro lub pojutrze powinien pojawić się krótki filmik, który pokazuje możliwości Quick Strap'a i jak go używać.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

bakek

zapinanie sprzętu fotograficznego do pętli akcesoryjnych było już dawno powszechnie stosowane i dobrze wiesz że porównanie do szkieł nie jest dobre. poprostu się inaczej sprzętu foto nie da wnieść na ściankę czy tym bardziej na przewieszkę
    BTW takie zamocowanie pętla/karabinek/pętla nie ma słabych punktów wytrzymałość na obciążenie minimum 7kN ))
    ale jak zwykle takie rozwiązania są dobre jeśli częśc sprzętu masz czy lubisz korzystać z nożyczek i zrobić jeden węzełek
    Rozwiązania typu R czy Q strap są dla ludzi co wchodzą do sklepu i kupują, nie chcą się bawić we własne rozwiązania dopasowane do ich potrzeb a wystarcza im produkt "dla mas"

Strona 15 z 52 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów