Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Tumax DPT386AFZ

Mieszany widok

Domyślnie

Jeśli chodzi o lampę TUMAX 386 to zdecydowanie odradzam.
    Miałem dwie takie lampy i obie szybko zepsuły się. Pierwsza zaraz po zakupie po ok 100 błyskach druga po 4 miesiącach niezbyt intensywnego użytkowania.

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    Jeśli chodzi o lampę TUMAX 386 to zdecydowanie odradzam.
    Miałem dwie takie lampy i obie szybko zepsuły się. Pierwsza zaraz po zakupie po ok 100 błyskach druga po 4 miesiącach niezbyt intensywnego użytkowania.
    rozumiem że pierwsza była wymieniona na drugą w ramach gwarancji czy to jakoś inaczej?

in film we trust

Domyślnie

Dokładnie tak. W ramach gwarancji pierwsza (która uszkodziła się po kilku błyskach) została wymieniona na drugą. Po awarii drugiej zażyczyłem sobie zwrot pieniędzy który otrzymałem bez problemów i na tym skończyła się moja przygoda z lampami firmy TUMAX.

Jeśli chodzi o użytkowanie to lampa z palnikiem w pozycji innej niż na wprost zawsze mocno niedoświetlana (ale nie wiem czego jest to wina czy aparatu czy lampy).

Na zakończenie dodam tylko że wszystko co opisałem dotyczyło współpracy lampy z aparatem marki PENTAX. Możliwe że z CANON’em lampa nie będzie się psuć i będzie naświetlać kadr poprawnie.

Uprawnienia umieszczania postów