Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Przejściówka DVI-VGA jest dość tania. Za słabo szukasz tych lapków z DVI
    a możesz podać linka bo ja takiej nie widziałem?
    widziałem VGA>DVI a to różnica (najpierw podaje się w nazwach to co na wejściu potem "wyjście").. i czy możesz napisać po co nam taka przejściówka? i czy wiesz jak ona działa? bo chyba nie bardzo - otóż mam dokładnie taki kabelek (w laptopie wpinam do VGA a w monitorze do DVI) - i nie robi on nic innego jak tylko "zamienia wtyczki" czyli nie konwertuje sygnałów z analoga na cyfrę tylko do gniazda DVI - tego które posiada także piny "analogowe" przyłącza tylko sygnały ze złącza VGA - czyli sygnał cały czas jest analogowy..
    różnicy oprócz kabla nie ma..
    ale i tak obraz jest w mojej skromnej opinii rewelacyjny
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    W tym problem, że jeszcze nie spotkałem lapka ze złączem DVI :-| a przez VGA z tego co wiem to jest spora strata na jakości obrazu , a moje eizo niestety nie ma złącza VGA .
    u mnie nie jest taka spora - trzeba użyć dobrego kabla.. - a co do złącza to może na DVI masz też aktywne piny analogowe (sprawdź w instrukcji) i wtedy kabel VGA>DVI sprawę rozwiąże, ale ja składam tylko do zdjęć blaszaka (zastanawiam się też czy maka nie kupić zamiast peceta)
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 09-09-2009 o 23:13 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów