Strona 41 z 147 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeden z kolegów kupił właśnie VAIO ze wspomnianą przez Ciebie matrycą. Nawet nie wiedziałem dotychczas o istnieniu X-Black. Gdy zobaczyłem jakiej jakości obraz daje ta matryca byłem w szoku i zacząłem szukać w Internecie co za piekielny ekran wsadziło Sony do swojej maszyny. Takiego oddania kolorów nie widziałem nigdy w żadnym laptopie, a kilkanaście już miałem "na warsztacie". To jedyny typ matrycy na jakim bym się zdecydował na obróbkę zdjęć. Szczere gratulacje dla Sony.Dla jasności: matryca jaką oglądałem to 16,4" z rozdzielczością Full HD.
    Jac - kojarzysz może jaka to była seria Vaio ?? AW czy FW ??

Z góry dzięki
    Woyd

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Witajcie, na przełomie czerwca-lipca będe miała możliwość kupić w USA laptopa w związku z tym zaczęłam się zastanawiać narazie orientacyjnie na jakie modele zwrócić uwagę. Laptop ma być do uzytku ogólnego, ma być wydajny jeśli chodzi o zgrywanie i jakieś tam wstepne (hobbystyczne) obrabianie dużej ilości zdjęć). Mniej więcej wiem czego szukam, ale praktycznie każda firma ma cos takiego wśród swoich modeli, więc pierwsze pytanie jak wybrać firmę, czym się kierować Szczerze mówiąc obecnie najbardziej skierowuję się ku laptopom Dell, ale jeśli by mnie ktoś zapytam nie potrafię w 100% odpowiedzieć czy jakiś Sony czy też Toshiba nie byłyby lepsze więc prosze o rozwianie tej pierwszej wątpliwości.

A narazie drugie pytanie to czy miał ktoś do czynienia z lapkiem Dell Precision M4400 ? czytałam pochlebne recenzje, parametry myślę, że też ok, ale słyszałam tez o głośnej pracy i średniej baterii macie na ten temat jakieś informacje? Będe wdzięczna za wszelkie wskazówki.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    A narazie drugie pytanie to czy miał ktoś do czynienia z lapkiem Dell Precision M4400 ? czytałam pochlebne recenzje, parametry myślę, że też ok, ale słyszałam tez o głośnej pracy i średniej baterii macie na ten temat jakieś informacje? Będe wdzięczna za wszelkie wskazówki.
    Tego nie, ale przez jakiś czas miałem wspomniany M90 - szczerze mówiąc to kupowanie tego rodzaju kompa (szczególnie po takiej cenie) jest całkowitą pomyłką. Komputer jest duży, ciężki i całkowicie niemobilny (ten może bardziej bo jest mniejszy niż M90) i słabszy od stacjonarnego za połowę jego ceny a monitor się do niczego nie nadaje jak w każdym innym lapku...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tego nie, ale przez jakiś czas miałem wspomniany M90 - szczerze mówiąc to kupowanie tego rodzaju kompa (szczególnie po takiej cenie) jest całkowitą pomyłką. Komputer jest duży, ciężki i całkowicie niemobilny (ten może bardziej bo jest mniejszy niż M90) i słabszy od stacjonarnego za połowę jego ceny a monitor się do niczego nie nadaje jak w każdym innym lapku...
    Dzięki, a w takim razie jakie alternatywy? Jeśli chodzi o cenę to nie będę kupowała go po polskiej cenie, ponieważ planuję zakup w USA a tam są one dużo niższe.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Gdybym miał możliwość zakupu w USA to celował bym tylko w produkty Apple. Najlepiej Macbook Pro.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misek Zobacz posta
    Gdybym miał możliwość zakupu w USA to celował bym tylko w produkty Apple. Najlepiej Macbook Pro.
    Jeśli MacBook Pro, to tylko z nowej wersji, Alu, czy jakoś tak. Tej z czarnymi klawiszami. Z poprzednią generacją się cyrki dzieją - wiem, bo sam posiadam :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Jeśli MacBook Pro, to tylko z nowej wersji, Alu, czy jakoś tak. Tej z czarnymi klawiszami. Z poprzednią generacją się cyrki dzieją - wiem, bo sam posiadam :-)
    To ja od siebie dodam, że w nowej wersji (tej alu) z czarnymi klawiszami i podświetlaną klawiaturą nic się nie dzieje, posiadam od prawie roku do obróbki zdjęć (monitor zewnętrzny bo stare już oczy ) i wygląda jak nówka, Polecam więc
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja tam od dawna uważam, że do domu, do obróbki zdjęć to jest stacjonarny komputer. Notebook jest od zastosowań mobilnych i do obu rzeczy na raz się nie nadaje. Notebook o zblizonych parametrach do przeciętnego stacjonarnego kompa kosztuje majątek. Może lepiej kupić w miarę porządny stacjonarny i netbooka?

To czy Apple czy PC to.... długa histora i jeszcze dłuższa lista programów do kupienia w przypadku zmiany systemu. Równie drogie jak przesiadka z Nikona na Canona bądź na odwrót.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

No nie powiem: daliscie mi do myślenia i pół dnia spędziłąm dzisiaj czytając o Macach, przeglądając fora, zdjęcia, filmy i..... ciągnie mnie coraz bardziej. Mam sporo czasu do zastanowienia, więc jak będe miała jakies precyzyjniejsze pytania to jeszcze na pewno będe Was męczyć. Komputer stacjonarny odpada bo potrzebuję mobilny komputer (uczelnia, dom, wyjazdy).

Trochę mnie martwią koszty bo tak się zastabawiam może podzielicie sie swoim doświadczeniem ile realnie $ trzebaby wydać na Macbooka Pro 15,4'' aby był gotowy i wystarczający do pracy powiedzmy średnio wymagającej (photoshop, duże ilości zdjęć, plików, w gry raczej nie gram).

Druga sprawa z powodu, której kiedys tam przestałam sie interesować Maciem to kompatybilnośc programów, mam taką obawę (nie wiem czy słuszną), ze może się kiedyś zdarzyć, że będe potrzebowała jakiegoś progamu, którego nie ma na Macbooku. Teraz trochę więcej poczytałam i widze ze to chyba nie problem rozumiem, że od biedy mogę mieć obok zainstalowanego windowsa i jesli bym czegos potrzebowała to moge z niego równie korzystac tak?

Tak się zastanawiam jakich płatnych (a co za tym idzie jakie koszty dodatkowe) programów bym potrzebowałą na poczatek, jakie oprogramowanie jest w podstawowej cenie? Jest jakiś odpowiednik office, jakiś chocby prodty program graf idt?

Przepraszam jesli te pytania są banalne, juz był lub można je znaleźć samemu. Na pewno dalej będe czytać o rozważać, ale jeśli chcielibyście rozwiać chociaż niektóre z moich wątpliwości to będę wdzięczna.

Ps. coś czuję, że z tego powodu zakup L-ki się jeszcze bardziej oddali, bo mój obecny Acer nie daje mi juz żyć....;/

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

http://www.myapple.pl/index.php

znajdziesz tam wszystkie odpowiedzi na pyt. dotyczące Mac'ow

Strona 41 z 147 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów