Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    7d o wlos lepsze. Ale to ponizej to mnie zalamalo :/

http://ftp.robgalbraith.com/public_f...SO1600_Dog.jpg

Jesli tak bedzie wygladalo to .. ja dziekuje ze te 18 mpix. Jedyna nadzieja w mRaw...

Niezle szumi a do tego rzadko spotykany zestaw - 200 f/2.0 IS to dosc kosztowne szkielko..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariog Zobacz posta
    Niezle szumi a do tego rzadko spotykany zestaw - 200 f/2.0 IS to dosc kosztowne szkielko..
    W opisie soft beta i body beta wersja wiec ok poczekajmy na dp review - bez paniki !!
    Zobaczymy czy tym razem się pospieszyli i gdzie dali tyłka w konstrukcji- skrzywienie przez 1dmk3 heheh
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 01-09-2009 o 23:11
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariog Zobacz posta
    Kosztowne, nie kosztowne: sam RG pisze, że ma problemy z 85II - nie wiadomo może najzwyczajniej w świecie jego szkło nie chce gadać z tym body. To już niestety jest normą, że szkła trzeba dostroić do body (jak tak zrobiłem z 20D i miałem żyletki). Nieważne czy srebrzanka czy eL Szanel. Oczywiście nie dotyczy serii 1D; szczególnie z "s" na końcu. Odnoszę wrażenie, że tylko te puszki kontrolują na okoliczność poprawnego działania układu AF a wszystko poniżej leci zawiasach GO.

Obróbka: no jak ktoś używa DPP do wyostrzania czy NR (szczególnie na h-iso) i potem SS w Ps to przynajmniej mi to dużo mówi, poza tym imho raw 18 MPx w aps-c MUSI być pchnięty na maxa w prawo (albo nawet promil przepału/Janko Muzykant) i dopiero w DPP cofnięta ekspozycja. Inaczej będzie tragedia.

Ja martwię się już tylko dostępnością 7D (korpus, bateria, karta, macro i grip) oraz ewentualną jakością HD video z GF-1
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ja martwię się już tylko dostępnością 7D (korpus, bateria, karta, macro i grip) oraz ewentualną jakością HD video z GF-1
    Tyle, że GF-1 nie da Ci 1920x1080
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Tyle, że GF-1 nie da Ci 1920x1080
    7D w zasadzie też nie da, filmu potrzeba mi do dzieci więc bardziej mi pasi 720p PAL50.

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Nie wiem jakie masz potrzeby, nie wolisz GH1?
    Nie, potrzebuję uniwersalnego narzędzia/kompromisu. Mam dosyć pakowania/pamiętania o kliku ładowarkach, razem z kablami. Na samolot można zabrać tylko 5 kg i tu trzeba umieć liczyć te gramy.
    7D/D300s to wypadkowa tych potrzeb zamknięta w jednym urządzeniu/ładowarce/kablu.

W zasadzie HV20 mogę już sprzedać -> 7D ma prawdziwe M podczas filmu!!!
    Za 3 lata (obecny laptop ma dopiero 2 lata) kupie EUROCOM@i9w Xeonie i wtedy przeedytuje spokojnie te .moviki w (mam nadzieję) dopracowanym już PremiereElements, na Pro szkoda mi kasy.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-09-2009 o 14:11
    the silence is deafening

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To już niestety jest normą, że szkła trzeba dostroić do body
    Ale norma w swiecie Canona, tak? Bo przeciez nie wszedzie...
    Mowicie domyslam sie caly czas o epoce luster i zwiazanego z nimi AF, czyt. FF\BF, powtarzalnosc lub jej brak itp.

ewentualną jakością HD video z GF-1
    Nie wiem jakie masz potrzeby, nie wolisz GH1?
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

A ja z innej beczki, bo nie wiem czy ktos tego ficzera zauwazyl. Bodajze grip do 7D ma wbudowanego WIFIka, a wiec zakladam, ze to bedzie pewien nie maly komfort zwlaszcza dla focacych w studio.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    A ja z innej beczki, bo nie wiem czy ktos tego ficzera zauwazyl. Bodajze grip do 7D ma wbudowanego WIFIka, a wiec zakladam, ze to bedzie pewien nie maly komfort zwlaszcza dla focacych w studio.
    Są dwa gripy (tak jak do 40/50D i 5D2) - jeden zwykły na aku (BG-..) i drugi z WiFi, USB (WFT-..). Nie muszę pisać, że ten drugi jest kilka razy droższy od tego pierwszego.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Obróbka: no jak ktoś używa DPP do wyostrzania czy NR (szczególnie na h-iso) i potem SS w Ps to przynajmniej mi to dużo mówi, poza tym imho raw 18 MPx w aps-c MUSI być pchnięty na maxa w prawo (albo nawet promil przepału/Janko Muzykant) i dopiero w DPP cofnięta ekspozycja. Inaczej będzie tragedia.
    O co chodzi z tym ,,Jankiem Muzykantem,, ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    O co chodzi z tym ,,Jankiem Muzykantem,, ?
    Za długo tłumaczyć (od zera). Zapytaj sam www.smialek.prv.pl
    the silence is deafening

Uprawnienia umieszczania postów