Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 01-09-2009 o 23:11
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Kosztowne, nie kosztowne: sam RG pisze, że ma problemy z 85II - nie wiadomo może najzwyczajniej w świecie jego szkło nie chce gadać z tym body. To już niestety jest normą, że szkła trzeba dostroić do body (jak tak zrobiłem z 20D i miałem żyletki). Nieważne czy srebrzanka czy eL Szanel. Oczywiście nie dotyczy serii 1D; szczególnie z "s" na końcu. Odnoszę wrażenie, że tylko te puszki kontrolują na okoliczność poprawnego działania układu AF a wszystko poniżej leci zawiasach GO.
Obróbka: no jak ktoś używa DPP do wyostrzania czy NR (szczególnie na h-iso) i potem SS w Ps to przynajmniej mi to dużo mówi, poza tym imho raw 18 MPx w aps-c MUSI być pchnięty na maxa w prawo (albo nawet promil przepału/Janko Muzykant) i dopiero w DPP cofnięta ekspozycja. Inaczej będzie tragedia.
Ja martwię się już tylko dostępnością 7D (korpus, bateria, karta, macro i grip) oraz ewentualną jakością HD video z GF-1![]()
the silence is deafening
7D w zasadzie też nie da, filmu potrzeba mi do dzieci więc bardziej mi pasi 720p PAL50.
Nie, potrzebuję uniwersalnego narzędzia/kompromisu. Mam dosyć pakowania/pamiętania o kliku ładowarkach, razem z kablami. Na samolot można zabrać tylko 5 kg i tu trzeba umieć liczyć te gramy.
7D/D300s to wypadkowa tych potrzeb zamknięta w jednym urządzeniu/ładowarce/kablu.
W zasadzie HV20 mogę już sprzedać -> 7D ma prawdziwe M podczas filmu!!!
Za 3 lata (obecny laptop ma dopiero 2 lata) kupie EUROCOM@i9w Xeonie i wtedy przeedytuje spokojnie te .moviki w (mam nadzieję) dopracowanym już PremiereElements, na Pro szkoda mi kasy.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-09-2009 o 14:11
the silence is deafening
A ja z innej beczki, bo nie wiem czy ktos tego ficzera zauwazyl. Bodajze grip do 7D ma wbudowanego WIFIka, a wiec zakladam, ze to bedzie pewien nie maly komfort zwlaszcza dla focacych w studio.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Za długo tłumaczyć (od zera). Zapytaj sam www.smialek.prv.pl
the silence is deafening