Strona 14 z 285 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ciekawe, z czego mieliby wykastrować 5d2? Chyba tylko z megapikseli.
    nie doceniasz Canona a jak dzisiaj pokazali, jesli chca to "you can"

9-punktowy AF to nie jest, wbrew temu co sie wiekszosci wydaje, absolutne dno jakie mozna osiagnac mozna wlozyc 5, 3 albo nawet 1 punkt AF
    o korpusie plastikowym, trzeszczacym jak 350D tez nie bede laskawie wspominal
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Przykłady z dpreviem są oceniane jako: "some kind of plastic, JPEG looks like P&S cameras."

http://www.dpreview.com/gallery/canoneos7d_preview/

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    A ja kupię, jak się pojawi w przedsprzedaży w Euro RTV AGD. Pamiętacie tę historię z 5D2?
    Nie ten segment. Z 40D i 50D problemów z dostępnością nie było no i matryce APS-C da się szybciej klepać niż FF, tak więc ja się nie obawiam... w zależności od możliwości przymierzam się w okolicy listopada albo później.

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Ktoś chciał aby policzyć ile by było Mpx na FF przy gęstości 7D.. odpowiadam.. 46,6Mpx
    druga rzecz.. 800$ za 15-85??? U nas pewnie będzie coś koło 2600 Pogięło ich? Kit w cenie połowy TOP fjuczerowego body?
    Poza tym puszka fajna, AF i tryby wyboru rewelacja, pomiar światła kolor, przyciski wróciły na lewą stronę wyświetlacza, wrócił odbiornik pilota, jest w końcu sterowanie lamp itd...
    W końcu krok w dobrą stronę, jest to co było kiedyś, lub to co konkurencyjne puszki miały sto lat temu, sterownie zew. lamp miała minolta 500si, pamiętam jak ja miałem 50E a kolega 500si i się ze mnie śmiał

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    P.S. Ja go kupuję (ale na pewno nie teraz, już się nauczyłem nie przepłacać za nowość)
    Jako i ja :-) Tyle że tym razem poczekam trochę dłużej niż po premierze czterdziestki :-)

Jeśli aparat stanieje do okolic 4500 - 5000 to jak dla mnie będzie OK. Nie przekonuje mnie oczywiście ta astronomiczna ilość "empeiksów", która przynajmniej mnie będzie wyłącznie przeszkadzać no ale cóż, takie czasy. Gdyby dali mniej to wielce "specjalistyczne" media wszelkiej maści zrobiły by raban że konkurencja ma więcej, tak jak było po premierze czterdziestki :-]
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie przekonały filmy w HD .

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jako i ja :-) Tyle że tym razem poczekam trochę dłużej niż po premierze czterdziestki :-)
    Ja poczekałem bardzo długo... ale za to kupiłem za 2100zł Nie mam zamiaru sprzedawać

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Naprawdę nie martwi Was krok w tył z tym supportem dla obiektywów f/2.8 i jaśniejszych?

PS. Mam nadzieję, że to błąd w druku tylko jest.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Początki nałogu

Domyślnie

Ja również zamierzam kupić to body. Patrząc po samplach i specyfikacji to pucha na całe życie (a raczej na 150k zdjęć ). Na moje potrzeby ma wszystko, a nawet więcej. FF? Mi to nie potrzebne. Nie potrzebuje tej magii FF, którą większość ludzi myli z papierową GO i winetą na minimum 2EV... Niestety... Zatwardziali fani FF muszą sobie poczekać, albo sprzedać nerkę i kupić 1D, albo przejść do nikona albo sony... Możliwości są szerokie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Strasznie śmiesznie czyta się to komentarze:
    "a firma zrobiła nie taki aparat jak JA chciałem"

To chyba oczywiste, że Canon nie robi aparatów dla Kowalskiego, gdzieś tam nie wiadomo skąd, tylko po to, żeby zarobić pieniądze. Robi to co się będzie sprzedawało.

Na argument, że "przecież ludzie pisali na forum, tyle osób się wypowiedziało, a Canon w ogóle ich nie słucha" odpowiadam, że skoro inwestuje ogromne pieniądze w zaprojektowanie, wyprodukowanie, wdrożenie i reklamowanie nowego sprzętu, to znaczy, że kilku bardzo dobrze opłaconych fachowców uważa zupełnie inaczej i pewnie mają rację, bo za to im Canon płaci.

My wszyscy na forum możemy być niezadowoleni, ale jeśli stanowimy 0,0005% użytkowników, nie ma to większego znaczenia.
    Dlatego zawsze trzeba zadać sobie pytanie, jaką część ze wszystkich klientów, stanowią ci niezadowoleni. Jeśli nie ma dobrych powodów by sądzić, że znaczną część, to nie ma o czym dyskutować.

Jak jak widzę, że wychodzi nowa puszka, przeglądam specyfikację z zainteresowaniem i stwierdzam:
    "tak, to jest coś czego potrzebuję, kupię w niedługim czasie" albo:
    "ciekawe, ale nie dla mnie, to mnie zupełnie nie interesuje", tak, to takie proste.

Dalej szkoda się rozpisywać, co by było gdyby użytkownicy samochodów zaczynali po wyjściu nowego modelu biadolić, że to bez sensu i Kubica pisałby na forum F1:
    "no bez sensu to nowe Reno Clio, do kogo oni je adresują? No do kogo? Przyspieszenie lipa, Vmax też, no i ten bagażnik, kto w ogóle potrzebuje bagażnik?", a panie pisały by, że nowe Ferrari źle się parkuje przed sklepem.

Mnie by było wstyd marnować czas na wypisywanie takich głupot...

Na wszystkie pytania:
    czemu tak a nie inaczej zrobili?
    do kogo to adresują (w domyśle: jeśli nie do mnie)?
    itd. etc. itp.

Odpowiedź jest jedna, prosta i logiczna:
    Do klientów, którzy to kupią i pozwolą odnieść sukces finansowy firmie.
    Jeśli uważasz, że wiesz lepiej, jak to należy zrobić, to proponuję założyć konkurencję i obalić Canona z pozycji lidera, czy też znaczącego producenta sprzętu foto.
    Skoro oni tak bardzo się mylą, a Ty masz rację, nie powinno być to trudne.

Natomiast, za niespełnione oczekiwania, można mieć pretensje tylko do siebie, bo kto i za czyje pieniądze ma te oczekiwania spełniać?
    Ja bym to podkleił . Nic dodać nic ująć.

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    Czyli tyle co D300s, to by się zgadzało
    Powinien być minimalnie tańszy - przynajmniej tak wynika z proporcji cen. Pytanie czy popyt nie spowoduje, że będzie droższy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 14 z 285 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów