Strona 13 z 285 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Bo tutaj, ludzie klaskaliby tylko do 7D z FF, AF'em i uszczelnieniami deesa, szybkoscia 1D MKIII w cenie nizszej od 5D MKII
    Dokładnie Pikczer nic dodać nic ująć , a tym samym Canon strzeliłby sobie w kolano , patrząc na półkę wyżej co za lud
    Mi ta pucha pasi i chciałbym ją mieć ...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    aczkolwiek niezrozumialy pozostaje dla mnie powod, dlaczego hanbia ta matryce sloikiem pokroju 17-85. do kompletu chyba brakuje, zeby na tych zdjeciach byly tabliczki "Sony sponsored"...
    Ale nie jest źle zobaczyć, że nawet z takim słoikiem tanim wychodzą przyzwoite fotki.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    wszystko jest super oprócz jednego APS-C czemu pytam się czemu upchali tyle pixeli chodź wiedzieli ze w 50d jest juz tego za dużo dali by PAS-H i wszysy byli by zadowoleni
    reporterka sportowa szła by jak burza z takim body do tego 70-200/2.8 i 400mm i bylo by gites ślubniaki tez ty nie pogardzili APS-H (gdyby było oczywiście) portreciaże byli by zadowoleni sterowanie lampami. No poprostu była by maszynka dla wszystkich a tak zrobili coś wyłącznie dla ornitologów i sportowców. Pytam się jeszcze raz czemu nie daliście APS-H

Bo marketing , bo nie ma idealnych rozwiązań.Może właśnie głównym celem było zrobienie czegoś dla sportowców i ptaszaków:P. Moim zdaniem nei ma co narzekać jest kolejna puszka adresowana do konkretnej grupy osób.Zapewne połączenie 7D i 5D da nam 3D oby....
    CANON Laik

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Strasznie śmiesznie czyta się to komentarze:
    "a firma zrobiła nie taki aparat jak JA chciałem"

To chyba oczywiste, że Canon nie robi aparatów dla Kowalskiego, gdzieś tam nie wiadomo skąd, tylko po to, żeby zarobić pieniądze. Robi to co się będzie sprzedawało.

Na argument, że "przecież ludzie pisali na forum, tyle osób się wypowiedziało, a Canon w ogóle ich nie słucha" odpowiadam, że skoro inwestuje ogromne pieniądze w zaprojektowanie, wyprodukowanie, wdrożenie i reklamowanie nowego sprzętu, to znaczy, że kilku bardzo dobrze opłaconych fachowców uważa zupełnie inaczej i pewnie mają rację, bo za to im Canon płaci.

My wszyscy na forum możemy być niezadowoleni, ale jeśli stanowimy 0,0005% użytkowników, nie ma to większego znaczenia.
    Dlatego zawsze trzeba zadać sobie pytanie, jaką część ze wszystkich klientów, stanowią ci niezadowoleni. Jeśli nie ma dobrych powodów by sądzić, że znaczną część, to nie ma o czym dyskutować.

Jak jak widzę, że wychodzi nowa puszka, przeglądam specyfikację z zainteresowaniem i stwierdzam:
    "tak, to jest coś czego potrzebuję, kupię w niedługim czasie" albo:
    "ciekawe, ale nie dla mnie, to mnie zupełnie nie interesuje", tak, to takie proste.

Dalej szkoda się rozpisywać, co by było gdyby użytkownicy samochodów zaczynali po wyjściu nowego modelu biadolić, że to bez sensu i Kubica pisałby na forum F1:
    "no bez sensu to nowe Reno Clio, do kogo oni je adresują? No do kogo? Przyspieszenie lipa, Vmax też, no i ten bagażnik, kto w ogóle potrzebuje bagażnik?", a panie pisały by, że nowe Ferrari źle się parkuje przed sklepem.

Mnie by było wstyd marnować czas na wypisywanie takich głupot...

Na wszystkie pytania:
    czemu tak a nie inaczej zrobili?
    do kogo to adresują (w domyśle: jeśli nie do mnie)?
    itd. etc. itp.

Odpowiedź jest jedna, prosta i logiczna:
    Do klientów, którzy to kupią i pozwolą odnieść sukces finansowy firmie.
    Jeśli uważasz, że wiesz lepiej, jak to należy zrobić, to proponuję założyć konkurencję i obalić Canona z pozycji lidera, czy też znaczącego producenta sprzętu foto.
    Skoro oni tak bardzo się mylą, a Ty masz rację, nie powinno być to trudne.

Natomiast, za niespełnione oczekiwania, można mieć pretensje tylko do siebie, bo kto i za czyje pieniądze ma te oczekiwania spełniać?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fajny crop ten 7D, taki odpowiednik D200-D300. Szkoda że konkurencja zmusiła Canona dopiero teraz na taki aparat, bo wcześniej byłaby szansa na mniej mpix.

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Dalej szkoda się rozpisywać, co by było gdyby użytkownicy samochodów zaczynali po wyjściu nowego modelu biadolić, że to bez sensu i Kubica pisałby na forum F1:
    "no bez sensu to nowe Reno Clio, do kogo oni je adresują? No do kogo? Przyspieszenie lipa, Vmax też, no i ten bagażnik, kto w ogóle potrzebuje bagażnik?", a panie pisały by, że nowe Ferrari źle się parkuje przed sklepem.
    Ironia dosyć dobra, tylko myślę że przeceniasz userów CB.
    My tutaj wcale nie stanowimy jakiejś wyizolowanej grupki wtajemniczonych "profi-userów", którzy chcą nie wiadomo czego. Problem jest taki że Canon tworzy nowe modele z serii poniżej 1D dla nowicjuszy i gadżeciaży z powodów marketingowych a doświadczonych użytkowników olewa rzucając jakiś ochłap od czasu do czasu.
    7D pod presją konkurencji coś tam sensownego dostało, jakieś nowe guziki, jakiś nowy AF, wizjer, więc nie jest tak źle. Tylko teraz wszyscy chcą FF a nie jakiegoś cropa
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 01-09-2009 o 12:10

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Fajny crop ten 7D, taki odpowiednik D200-D300. Szkoda że konkurencja zmusiła Canona dopiero teraz na taki aparat, bo wcześniej byłaby szansa na mniej mpix.
    Dokładnie, tylko z jednym ale: miałem D200 i jego 3200 jest gdzieś koło 6400 z 7D.
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    ISO 1600
    http://ftp.robgalbraith.com/public_f...600_Reggae.jpg

rewelacji to nie ma jak dla mnie
    A 3200 zdaje się wyszło lepiej ...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawe, jaka będzie cena na wejście u nas. Ja obstawiam okolice 6500 PLN. Dlaczego? Tak mi wychodzi z porównania do ceny 5D2 w US i PL:

10300 PLN/2700 USD = x PLN /1700 USD

x = 6485 PLN

Przy okazji widać, że przy obecnych kursach znowu zaczyna się opłacać przemyt z USA.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 01-09-2009 o 12:09
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ciekawe, jaka będzie cena na wejście u nas. Ja obstawiam okolice 6500 PLN.
    Czyli tyle co D300s, to by się zgadzało
    Digital manipulation kills photography.

Domyślnie

Dla mnie, świetna sprawa ten nowy 7D.
    Również spodziewam się ceny w granicach 6000-7000zł.
    Mam wielką nadzieję, że wkońcu Canon wprowadzi sensowny cash-back by rozkręcić sprzedaż nowości.
    .

Strona 13 z 285 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów