Że tak się spytam kolegi, dogięcie wygiętych prowadnic? czy elementu 1765?Można troszkę bardziej detaliczna instrukcję - czym najlepiej to dogiąć, jak mocno?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niestety te 5% pomyłek, to tylko w warunkach laboratoryjnych (domowych znaczy się). W polu lubi sobie pofolgować trochę bardziej. Bywa, że w pełnym słońcu potrafi przestrzelić z 2-3cm do tyłu z odleglości mniejszej niż 2m.
Z kolei nie udało mi się tym szkłem trafić w punkt ani razu, w odległościach większych niż 8m. BF rzędu 1-2m... sprawdzane wielokrotnie przy pięknej słonecznej pogodzie, na kontrastowych statycznych elementach.
Postaram się jeszcze przetestować to szkiełko na 5DmII kolegi, być może się poprawi. Z tym że póki co i tak jadę na cropie, a przy full framie raczej przesiądę się na którąś z 85ek.
Przykre, ale wychodzi na to że w naszym ulubionym systemie tak naprawdę nie ma przyzwoitej 50kti.
L-ka droga i dla mnie osobiście optycznie nie warta połowy swojej ceny rynkowej no i wolna wolna i jeszcze raz wolna, 1.4 - legendarny microusm, o 1.8 nie wspomnę, bo tam autofokus to gra w totolotka :} no a sigma - cóż - trafić w dobry optycznie obiektyw bez problemu z focusem jest jeszcze trudniej niż zlapać ostrość na C50 1.8![]()