Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Jaki obiektyw do portretu.???

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Troche chyba przesadzasz z 85-tka do wnetrz, nawet 50-tka wszystkiego we wnetrzach nie da sie zrobic. 85-tka do pelnej postaci wymaga ok 10 m, ja do tej pory 85-tki uzywalem wewnatrz tylko do fotek dziecka (niemowlak) i w kosciele z dosc spora przestrzenia.

Takze do wnetrza radzilbym mu conajmniej 50-tke jak nie szerzej.
    Autor wątku pytał co lepiej 85, czy 70-200. To mu odpisałem. Zaznaczyłem też, że mam jeszcze szerszą jasną stałkę. Nie wiemy jaki rodzaj portretu kolega chce uprawiać. Ja daje sobie radę bez 50-tki, chociaż gdybym miał kasę to byłby to mój następny zakup.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Autor wątku pytał co lepiej 85, czy 70-200. To mu odpisałem. Zaznaczyłem też, że mam jeszcze szerszą jasną stałkę. Nie wiemy jaki rodzaj portretu kolega chce uprawiać. Ja daje sobie radę bez 50-tki, chociaż gdybym miał kasę to byłby to mój następny zakup.
    No luz, tylko jesli wnetrza do 85-tka moim zdaniem calkowicie odpada. Chyba, ze bedzie focil w salonach, gdzie ma znacznie wiecej przestrzeni niz w klasycznym mieszkaniu.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    No luz, tylko jesli wnetrza do 85-tka moim zdaniem calkowicie odpada. Chyba, ze bedzie focil w salonach, gdzie ma znacznie wiecej przestrzeni niz w klasycznym mieszkaniu.
    Widzisz nie zupełnie. Możemy sobie tak odbijać piłeczkę w nieskończoność Moje mieszkanie wcale nie jest szczególnie duże (pokoje do 20 m kw.) Jeśli chcę robić portrety niepozowane i nie zwracać na siebie uwagi to 85-tka jest w tym jak najbardziej OK. Ostatnio robiłem dzieci w przedszkolu i 85-tka sprawdziła się naprawdę dobrze. Oczywiście przy szerszych kadrach 28.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Widzisz nie zupełnie. Możemy sobie tak odbijać piłeczkę w nieskończoność Moje mieszkanie wcale nie jest szczególnie duże (pokoje do 20 m kw.) Jeśli chcę robić portrety niepozowane i nie zwracać na siebie uwagi to 85-tka jest w tym jak najbardziej OK. Ostatnio robiłem dzieci w przedszkolu i 85-tka sprawdziła się naprawdę dobrze. Oczywiście przy szerszych kadrach 28.
    Nie chodzi m i o odbijanie pileczki. Poprostu 85 jest cholernie ciasne na domowe warunki i chyba kazdy ci to powie. Mowiac o kadrach z nienacka to i owszem, jak mieszkanie ma przeswit, ze mozesz mierzyc z kuchni do pokoju.

Co do przedszkola, to o ile pamietam z mojego dziecinstwa sale przedszkolne sa dosc spore, znacznie przewyzszajace rozmiary klasycznych nawet duzych pokoi czyli ok 4x5m.

Zgodze sie z Toba, ze 85 nada sie do dosc specyficznych bardzo ciasnych kadrow w domu, ale do standardowego zastosowania jest zdecydowanie za waska. Tak jak mowilem, nawet 50-tka nie bedzie w stanie podolac we wszystkich sytuacjach,a co dopiero 85.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów