Pozdrawiam
Marek/Biperek
Widzisz nie zupełnie. Możemy sobie tak odbijać piłeczkę w nieskończonośćMoje mieszkanie wcale nie jest szczególnie duże (pokoje do 20 m kw.) Jeśli chcę robić portrety niepozowane i nie zwracać na siebie uwagi to 85-tka jest w tym jak najbardziej OK. Ostatnio robiłem dzieci w przedszkolu i 85-tka sprawdziła się naprawdę dobrze. Oczywiście przy szerszych kadrach 28.
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Nie chodzi m i o odbijanie pileczki. Poprostu 85 jest cholernie ciasne na domowe warunki i chyba kazdy ci to powie. Mowiac o kadrach z nienacka to i owszem, jak mieszkanie ma przeswit, ze mozesz mierzyc z kuchni do pokoju.
Co do przedszkola, to o ile pamietam z mojego dziecinstwa sale przedszkolne sa dosc spore, znacznie przewyzszajace rozmiary klasycznych nawet duzych pokoi czyli ok 4x5m.
Zgodze sie z Toba, ze 85 nada sie do dosc specyficznych bardzo ciasnych kadrow w domu, ale do standardowego zastosowania jest zdecydowanie za waska. Tak jak mowilem, nawet 50-tka nie bedzie w stanie podolac we wszystkich sytuacjach,a co dopiero 85.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|