Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: G11

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Wszystko pięknie i ładnie tylko dlaczego taki sprzęt nie ma już filmowania w trybie Full HD tylko jakieś nędzne 640x320 ??
    Gdyby miał jaśniejsze szkiełko i filmowanie to chętnie zamieniłbym swojego LX3 na tego Canonika.
    No ale jak to Canonik - muszą dozować przyjemność użytkownikom aby przypadkiem nie oszaleli ze szczęścia... Tym razem dołożyli ( a może W KOŃCU ZWRÓCILI) serii G uchylany ekranik... żenada...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tym razem dołożyli ( a może W KOŃCU ZWRÓCILI) serii G uchylany ekranik... żenada...
    Za pięć, sześć generacji dostaniemy z powrotem G2-G3-Pro2 z nową elektroniką, jest jeden haczyk: nie można przez 5-6 lat kupować Canonów.

A co ci w LX3 nie pasuje? Mi brak zooma i trzaski zamiast normalnego dźwięku.
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Brak zooma i AF-a podczas filmowania. Wkurzający dekielek. Brak uchylnego LCD.
    Zakres połączony ze światłem jest dla mnie świetny chociaż gdyby był odrobinę ciemniejszy ( np jak w starych G3) a znacznie dłuższy to z pewnością bym się nie obraził
    Co do trzasków w dźwięku to chyba nic takiego nie mam.

Gdyby G11 miał jaśniejsze szkło i Full HD to byłby to dla mnie kompakcik idealny. A takie dozowanie ulepszeń - i tak niegdyś zabranych - oraz robienie show jaki to świetny, nowy (??) kompakt wam nie dajemy, doprowadza mnie do szału.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 20-08-2009 o 11:27

Początki nałogu

Domyślnie

Wszystko pięknie i ładnie tylko dlaczego taki sprzęt nie ma już filmowania w trybie Full HD tylko jakieś nędzne 640x320 ??
    Gdyby miał jaśniejsze szkiełko i filmowanie to chętnie zamieniłbym swojego LX3 na tego Canonika.
    No ale jak to Canonik - muszą dozować przyjemność użytkownikom aby przypadkiem nie oszaleli ze szczęścia... Tym razem dołożyli ( a może W KOŃCU ZWRÓCILI) serii G uchylany ekranik... żenada...
    Ale Canon produkuje doskonałe Camery HD u nas za ok. 3500 zł. czyli na świecie pewnie za ok. 1000$.
    Wyobraź sobie co by sie stało z ich sprzedażą gdyby S90 i G11 miały tryb filmowania HD .

swnw

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Ale Canon produkuje doskonałe Camery HD u nas za ok. 3500 zł. czyli na świecie pewnie za ok. 1000$.
    Aktualnie w B&H jest superancka HF S100 w PALu za $1150. U nas kolem 6k PLN
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swnw Zobacz posta
    Wyobraź sobie co by sie stało z ich sprzedażą gdyby S90 i G11 miały tryb filmowania HD .

swnw
    ja rozumiem, ale jakoś nie przeszkadza im ta funkcja w takim choćby SX1...?
    co też mają powiedzieć te biedaki, które pokupowały kamery full hd za kilkanaście/dziesiąt tys. zł. gdy widzą co wypluwa ot taki 5D mark II
    poza tym filmuję na tyle sporadycznie, że na dodatkową skrzynkę na ramieniu raczej ochoty nie mam a jakość filmów z LX3 w zupełności mi wystarcza do takich zabaw, poza w.w. niedogodnościami...

Dopiero zaczyna

Domyślnie Polityka jasna i klarowna

Jak ktos kiedys pisal taka jest polityka firmy. W kazdym modelu cos dodac cos ujac i tak sprzedaz sie kreci. G11 nie ma nic czego by w tej lini nie bylo poza 28mm z aberacja Ja z linia G pozegnalem sie przy modelu G7 ostatnim i moim zdaniem najlepszym w lini byl G6

Początki nałogu

Domyślnie

ja rozumiem, ale jakoś nie przeszkadza im ta funkcja w takim choćby SX1...?
    co też mają powiedzieć te biedaki, które pokupowały kamery full hd za kilkanaście/dziesiąt tys. zł. gdy widzą co wypluwa ot taki 5D mark II
    poza tym filmuję na tyle sporadycznie, że na dodatkową skrzynkę na ramieniu raczej ochoty nie mam a jakość filmów z LX3 w zupełności mi wystarcza do takich zabaw, poza w.w. niedogodnościami...
    Podobnie ja bardzo rzadko filmuję i też bym chciał mieć HD w podręcznym aparacie. Zobaczymy jaka będzie jakość zdjęć.

swnw.

Początki nałogu

Domyślnie

G11 moglby wygrac w konkursie "jak zrobic nowy aparat nie robiac nic nowego" :-)
    Ale Canon wie co robi, G11 nie moze konkurowac z lustrzankami. Kazde lustro to pare obiektywow do przodu, a tak to sprzeda sie kompakcik i koniec. W dodatku Zytnia nie zarobi bo nie bedzie FF/BF :-D
    Ciekawe czy zmniejszenie matrycy rzeczywiscie poprawi wysokie ISO.
    No i dlaczego ekran 2.8"

Uprawnienia umieszczania postów