#24 - może to i wyjątkowo cierpliwy model, ale łeb już wsparty...
#25 - tło fajnie dobrane do tematu. szkoda, że foto poruszone
#27 - nie wiedziałem, że łowik(?) atakuje takie duże ofiary. podoba mi się dynamika tego kadru!![]()
#24 - może to i wyjątkowo cierpliwy model, ale łeb już wsparty...
#25 - tło fajnie dobrane do tematu. szkoda, że foto poruszone
#27 - nie wiedziałem, że łowik(?) atakuje takie duże ofiary. podoba mi się dynamika tego kadru!![]()
Nie mam w zwyczaju sztucznie kreować scen makro. Od tego mam namiot bezcieniowy i świat nieożywiony. Jestem zdecydowanym wrogiem i sam tępię ustawianie modeli do takich zdjęć, tym bardziej uśmiercanie, zamrażanie itp. Czytając takie kalumnie rękawy się same podwijają. Takie kadry wypracowuję leżeniem w porannej trawie. Masz jakieś inne dowody na sztuczność tej sceny poza domysłami?
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
A gdzie to wyczytałeś w mojej wypowiedzi?...
Z przyjemnością oglądam Twoje prace i z czystym sumieniem zaręczam, że jest wręcz przeciwnie - doceniam fajnie złapany moment "spoczynku", bo to rzadkość. Stąd bardzo mnie dziwi aż tak bojowa postawa Autora - chyba się nie zrozumieliśmy?
PS: Język pisany w sieci jest dość ubogi, i emotki nie zawsze wydają się jasne? - ;-)
Przepraszam zatem - nieporozumienieZapraszam jutro na nową sesję ważkową...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
... a może już dziś?:
28.
29.
30.
31.
P.S. Może ktoś mi podpowie, czemu Fotosik ścina mi rozmiar zdjęć? Konto jest darmowe, ale oryginalnie foty nie przekraczają 300 kB i 800 pikseli na dłuższym boku. Na pytanie uploadera o zmianę rozmiaru zdjęcia wybieram opcję "Bez zmian" i niestety fota ląduje w serwisie z 1/5 oryginalnej wagi![]()
Ostatnio edytowane przez Eberloth ; 21-08-2009 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Z ważek 29 jest najlepsza.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Owady naprawdę robią bardzo dobre wrażenie. Jakie szkło ?
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Mnie się wydawało, że ten Tamron zbiera dobre opinie za stosunek cena/jakość. Czego namacalnym dowodem są twoje zdjęcia.
Pozdrawiam
Marek/Biperek