ja mam dobrą pogodę, właśnie wybieram się za miasto, jak coś wyjdzie ciekawego to wrzucę![]()
ja mam dobrą pogodę, właśnie wybieram się za miasto, jak coś wyjdzie ciekawego to wrzucę![]()
Canon 40D + 5D + 7D + Canon EF 24-70mm f/2.8L USM + Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM + Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM + Canon 16-35mm f/2,8L II USM + Speedlite 580EX II + Absynt + Becherovka
no wlasnie na takie sie nastawialemZlapalem duzo malutkich w sumie nawet niezbyt widocznych "golym okiem" na f/2.8 ale tak naprawde polowalem na grubsza rybke. Coz mialem pecha, bo akurat w momencie gdy takowa spadala nie naswietlalem :/ i niestety drugiej szansy juz nie mialem
![]()
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Jako, że mam ochotę jeszcze raz spróbować nocnych łowów na niebie napisz coś więcej o "montażu paralaktycznym". Co masz na myśli? Zniwelowanie zjawiska paralaksy przy pomocy uchwytu takiego jak do robienia panoram (oś przedniej soczewki w osi obrotu zestawu aparat-obiektyw)?
Zrobiłem kilka zdjęć "nocnych" .. coś tam się załapałoale kto to wie co?
rozpocząłem w miejscu, które wydawało się dość ciemne ale nie było
1.
potem przeniosłem się w inne miejsce ale tam na początku było ciemno jak w d..e. Potem jakoś wzrok się oswoił i dało się ściągnąć np. dekielek z obiektywu.
2.
3.
4.
5.
Jak obrabiać takie zdjęcia, żeby mieć przyzwoite efekty?
Darków nie robiłeś?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
canis_lupus co masz na myśli czy nie robiłem darków (Darków)?
Robiłem Marcinki i inne.