Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pewnie jestem inny, ale mnie jest wygodni w gajerku. Jak mi gorąco, nie wkładam marynarki. Spodnie w ogóle nie blokują mi ruchów pomimo, że 52 procent poliester, a nie żaden len. Póki co, żadna z par nie miała zastrzeżeń co do mojego ubioru. Nie wyobrażam sobie, żebym śmigał pod ołtarzem w bojówkach i podkoszulku(!!!) (co innego plener). Ostatnio mijałem się w kościele z jednym fotopstrykiem, który miał na sobie znoszony sweterek, dżins i białe rozczłapane adidasy. Wyglądał żałośnie na tle młodej pary i całej sytuacji.
    Jeszcze trochę ewo_olsztyn i okaże się (wg. Twoich pokrętnych teorii), że fotograf odziany w garnitur, to przejaw braku szacunku dla swoich klientów. Jeszcze chwila i wkręci się taki niepostrzeżenie w imprezę i wypije całą wódkę weselną.
    Piszesz, ze zbulwersowałaś swoim wyglądem co poniektórych gości weselnych. Piszesz, ze tak było. Wyobrażasz sobie, żeby fotograf utrzymujący się w głównej mierze ze ślubów pozwolił sobie na tego typu sytuacje??
    Tak jak to młodym mają się podobać z zdjęcia wesela a nie fotografowi, tak samo Ty musisz się dostosować do pewnych sytuacji, a nie sytuacja do Ciebie. Decydując się na taki rodzaj zarobkowania, przyjmujesz pewne „niewygody” z całym dobrodziejstwem inwentarza.
    Takie jest moje zdanie. Dla mnie koniec temtu.
    Pozdrawiam
    Slick

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slick Zobacz posta
    Pewnie jestem inny, ale mnie jest wygodni w gajerku.
    Jeśli Ci tak wygodni - to właśnie o to chodzi.

Jak mi gorąco, nie wkładam marynarki.
    A to już nieelegancko. Gentleman nigdy nie zdejmuje marynarki, zwłaszcza jak jest gorąco.

Spodnie w ogóle nie blokują mi ruchów pomimo, że 52 procent poliester
    Poliester? I Ty nauczasz o elegancji???

Póki co, żadna z par nie miała zastrzeżeń co do mojego ubioru. Nie wyobrażam sobie, żebym śmigał pod ołtarzem w bojówkach i podkoszulku(!!!)
    Myślisz, że ołtarz byłby zgorszony bojówkami?
    A poza tym - przed ołtarzem nie wypada śmigać, należy się zachowywać powściągliwie, czyż nie?

Ostatnio mijałem się w kościele z jednym fotopstrykiem, który miał na sobie znoszony sweterek, dżins i białe rozczłapane adidasy. Wyglądał żałośnie na tle młodej pary i całej sytuacji.
    Z opisu wynika, że był po prostu niechlujny. To bardzo nie na miejscu, nawet w kolejce po zasiłek. Gorsze niż garnitur z poliestru!

Jeszcze trochę ewo_olsztyn i okaże się (wg. Twoich pokrętnych teorii), że fotograf odziany w garnitur, to przejaw braku szacunku dla swoich klientów. Jeszcze chwila i wkręci się taki niepostrzeżenie w imprezę i wypije całą wódkę weselną.
    Takie wnioski wysnułeś? I powiadasz, że to ja jestem pokrętna??

Piszesz, ze zbulwersowałaś swoim wyglądem co poniektórych gości weselnych. Piszesz, ze tak było.
    Owszem, ale nie wyglądem - rolą!
    No i zbulwersowałam tylko tę wiejską część gości - tę, która zdjęła marynarki po 22.00, bo było gorąco. "Miejscy" goście oraz pan młody - pozostali we frakach do świtu.

Wyobrażasz sobie, żeby fotograf utrzymujący się w głównej mierze ze ślubów pozwolił sobie na tego typu sytuacje??
    Fotograf nie ma bulwersować, ale pracować. Oraz stosownie się prezentować.

Tak jak to młodym mają się podobać z zdjęcia wesela a nie fotografowi, tak samo Ty musisz się dostosować do pewnych sytuacji, a nie sytuacja do Ciebie.
    Ja muszę? Slick! Ja muszę to tylko jeść, pić i palić, żeby przeżyć. Reszta jest wyborem wolnego człowieka

Decydując się na taki rodzaj zarobkowania, przyjmujesz pewne „niewygody” z całym dobrodziejstwem inwentarza.
    Grosza nie wzięłam za tę robotę , a nawet sporo dołożyłam.
    Ale jak bym miała tak kiedyś zarobkować, to wyłącznie w bojówkach hihihi..

Dla mnie koniec temtu.
    A dla mnie początek. Bo oprócz tych bojówek, potrzebuję co najmniej piątki i jeszcze jednego obiektywu oraz umiejętności. I to jest o wiele poważniejszy problem.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 01-09-2008 o 22:35

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przy pięknie spadających cenach piątki, to chyba coraz mniejszy problem..
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

1. Wygodnie
    2. Cicho
    3. Po sesji para młda powinna zapytać: "kiedy zrobiłeś te zdjęcia - my nic nie widzieliśmy !!!"

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    1. Wygodnie
    2. Cicho
    3. Po sesji para młda powinna zapytać: "kiedy zrobiłeś te zdjęcia - my nic nie widzieliśmy !!!"
    Bez przesady :-D . Takie cuda to tylko ZENITEM .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

witam
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Jako przyszła, świadoma klientka nie przywiązuje uwagi do ubioru fotografa. Czy fotograf będzie miał na sobie spodnie moro czy eleganckie, to tak naprawdę nie ma znaczenia. Najważniejsze, żeby sam się dobrze czuł. Najbardziej cenię sobie wysoką jakość fotografii, a taką pracę jestem w stanie naprawdę sowicie wynagrodzić.

Pozdrawiam,
    Maria Nowak.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

;D dobre...
    no comment...

Zablokowany

Domyślnie

Nawet bardzo. Stosowna konkluzja na zamknięcie zabawnego momentami wątku. Ja tylko na koniec dołączę do grona tych, co nie w garniturach. Ja też na luzie, czarne sztruksy - noszę tylko na śluby, koszula i na chłodne dni marynara, ale luzna - jako kurtka. Żadnych krawatów etc. Wystarczył mi na moim ślubie, by go szczerze znienawidzić.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jednym z pierwszych pytan klientki ostatnio było - "a jak będzie Pan ubrany"
    Odpowiedziałem wymijająco pytaniem - "A jak by Pani chciała abym był ubrany".
    W odpowiedzi usłyszałem - "jakkolwiek byle na czarno"

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

na czarno? a co to na pogrzebie fotografujesz? ble ;-)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Strona 8 z 24 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów