Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 238

Wątek: Strój na ślub?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie Strój na ślub?

Co sądzicie na temat stroju, który przywdziać powinien fotograf w dniu ślubu? Czy powinien ubrać gajer, lśniące buty i szykowny krawat, czy wręcz przeciwnie - winien ubrać się w ciuchy czyste, schludne i wyprasowane, ale zarazem wygodne i przewiewne?

Z jednej strony owszem, jest to dzień uroczysty i należałoby ubrać się adekwatnie (czyt. elegancko). Z drugiej natomiast - nie przychodzimy tam na występy, tylko do pracy, która niejednokrotnie wymaga przyjmowania dziwnych pozycji, opierania się o różne rzeczy czy wręcz czołgania się po podłożu. Teoretycznie więc nie liczy się efekt wizualny w trakcie ślubu, ale efekt długotrwały w postaci zdjęć.

Zdradźcie więc proszę, jaki macie pogląd na tę sprawę? Elegancja ponad wygodę i praktyczność, czy wygoda ponad elegancję?

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja przeważnie ubieram szare spodnie lniane, na których nie widać kurzu przy częstym klękaniu, no i są luźne i wygodne. do tego czarną koszulę, by nie rzucać się w oczy... Krawata nie noszę, b by mi się w aparaty plątał No i jeszcze jedno: polecam zabrać też coś ciepłego na nocne plenery - nawet w lecie, po wyjściu z gorącej sali weselnej, łatwo się podziębić..
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ja przeważnie ubieram szare spodnie lniane, na których nie widać kurzu przy częstym klękaniu,
    że ja o tym nie pomyslałem

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Lniane się niemożebnie gniotą.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Coraz częściej mi się zdaje, że odpowiednim i najmniej obciachowym strojem na tego typu imprezy byłaby czapka niewidka http://kobieta.wp.pl/gid,13258557,im...iazdjecie.html
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany

Domyślnie

Według mnie najlepiej w garnitur. Jeżeli niepełna wersja to bez krawata. Strojem nie powinno się wyróżniać z otoczenia, więc to jest chyba najlepsza opcja.
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 23-08-2008 o 00:14

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

kiedyś ubrałem się w garnitur (spodnie - w lecie mi trochę za ciepło w czymkolwiek prócz koszuli u góry) i trochę mi było szkoda klękać w nim czy kłaść się na glebie
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Zablokowany

Domyślnie

Położyć się w garniturze na glebie to trochę "niefajnie" Ja myślałem raczej o samej części w kościele.

Uzależniony

Domyślnie

A nie można zarówno wygodnie jak i elegancko..?
    Oczywistym jest , że fotograf nie może być odstrzelony bardziej od Pana Młodego (lub Pani fotograf od Pani Młodej) jednak człowiek ubrany gustownie i elegancko zawsze jest mile widziany i inaczej oceniany jak łachudra w wytartych sztruksach , koszuli i skórzanej kamizelce - a taki obrazek na ślubach widuję bardzo często...

Coś już napisał Awatar rsuhy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

popieram asdfasfda
    spodnie i koszula powinny być
    krawat nie koniecznie
    fakt faktem ale chodzisz po sali i mieszasz się wśród "ładnie" ubranych ludzi
    to i ty powinieneś "ładnie" wyglądać

Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów