Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Jaką lustrzankę doradzicie?

Dopiero zaczyna Awatar azgar
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

17-50/2.8 raczej też trzeba nieco przymknąć żeby było naprawdę ostro, a wtedy nie ma już 2.8.
    Ale fakt na początek wystarczy dobry Tamron 17-50/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

szymekgd, ale zawsze masz to zapasowe 1.8. Gorsze, ale zapasowe na jakieś ciemne kościoły albo wieczory bez statywu dla zdjęć typu must-shot

Coś już napisał

Domyślnie

O ile na tych 1.8 AF trafi tam gdzie chcesz w ciemnym kościele, albo wieczorem bez statywu
    7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Bierz 450d. Będziesz zadowolona. Z czasem dokupisz lepsze obiektywy i nauczysz sie robić zdjęcia coraz lepsze. Moim zdaniem nowy 450d +kit na początek to bardzo dobry wybór.
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Na twoim miejscu wizalbym 450D lub 400D uzywake i kupil jakas jedna stalke 50-tke (jasnosc zalezna od budzetu) prawdopodbnie. Nawet plastikowa f/1.8 ladniej rysuje od kita.

To ustawi ci oczekiwania co do przyszlych szkiel. To jest wersja kreatywna.
    focenie jasna stalka to jak uczenie sie pisac wiecznym piorem. Kazda zmiana kata i nacisku ma wplyw na efekt koncowy. A zabawa GO jest niesamowita. Moze to tylko subiektywne odczucie ale tak wlasnie mysle.

Wersja praktyczna to 400/450D + kit... masz wtedy szeroki kat... mozesz robic zdjecia... ale ,zeby wycisnac cos wiecej z jakiejkolwiek puszki musisz kupic cos porzadnego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    A ja wole miec ostre 17-50/2.8 niz przymykac 50/1.8 do min. 2.8 zeby uzyskac porownywalna jakosc.
    Mialem 50 f/1.8 mkII i mimo budowy plastikowej wydmuszki jest to calkiem wdzieczne szkielko. Zmienilem na f/1.4 bo widzialem roznice ale mimo ,ze jest troche moze troche miekkie to kolory i kontrast ma ladniejsze od tamrona 17-50
    Wiec mimo troche "zwichrowanego" bokeh nie skreslabym tego szkielka.

Tamron jest calkiem spoko optycznie ale mechanicznie.... pewnosc AF to 1/3 ;/
    Ostatnio edytowane przez toshimitsu ; 12-08-2009 o 14:49 Powód: Automerged Doublepost
    Positively dirty minded

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ds74 Zobacz posta
    Wiesz co, nie wiem jak to napisać zeby nie wyszło... Po prostu nie obraź się ale z tego co piszesz to nie jest wina sprzętu, tu jest problemem elementarny brak wiedzy. We wszystkich sytuacjach opisanych przez ciebie można sobie dać radę i małpką, trzeba tylko wiedzieć jak. Zacznij od ksiązki może od pomocy kogoś kto wie o co biega. Kupisz lustro i nie zrobisz nawet takiego zdjecia jak swoim A.
    Co więcej dojdą nowe problemy, typu zbyt mała głębia ostrości, brak IS (za 2000 chyba ciężko będzi kupić body + nowy kit z ISem), a i kolory prosto z puszki nie będą pewnie żywsze od tych z małpki.
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ja 20D bym nie polecał. Zdecydowana większość 20D wystawionych do sprzedaży, to mocno wyeksploatowane egzemplarze które miały "x" właścicieli. 30D już prędzej. Z tymi "okazjami" także bym uważał, bo można się nieźle przejechać.
    A tam. Ja niedługo swoje 20D wystawie na sprzedaż, a jestem pierwszym właścicielem

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A tam. Ja niedługo swoje 20D wystawie na sprzedaż, a jestem pierwszym właścicielem...
    Dlatego napisałem "zdecydowana większość" a nie "wszystkie".
    EOS + Speedlite

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów