Witam,
chciałabym kupić lustrzankę Canona. Jaki model wybrać? Na co zwracać uwagę? To ma być aparat dla początkujacego fotografa ale żeby robił porządne wyraźne foty. Prosiłabym o jakieś porady.
Witam,
chciałabym kupić lustrzankę Canona. Jaki model wybrać? Na co zwracać uwagę? To ma być aparat dla początkujacego fotografa ale żeby robił porządne wyraźne foty. Prosiłabym o jakieś porady.
To zależy od kwoty jaką przeznaczyłaś na ten zakup.
pozdrawiam
Lustrzanka jest ważna w jakiś 30%, natomiast najważniejsze to obiektyw wysokiej klasy.
zależy ile chcesz przeznaczyć. Polecam uzywane 400d (tanio), 450/500d(może nowe, filmy są, ale niewileki postęp w stosunku do 400d), 40d (~2000) ale to pudło do wielu zastosowań.
Napewno nie 300d oraz 1000d
Po pierwsze takich tematów sporo było. Vitez szykuje pasa...
Po drugie zakup zależy od budżetu.
Po trzecie nie tylko aparat ważny, ale też szkła.
No i po czwarte, ale b.ważne - to przede wszystkim od Ciebie zależy czy "foty będą porządne, wyraźne". To fotograf robi zdjęcia! Aparat to tylko maszyna...
Pozdrawiam, namawiam na początku do zakupu 40D lub 50D + kit.
1Dx + eLki, zoomy, stałki, lampki i gadżety
myślałam że tak do 2 tys zł, o ile w ogóle zmieszczę się w tej kwocie gdyż nie za bardzo się ornetuję w cenach. Więc może jaki aparat i jaki obiektyw w takiej cenie?
Używany C400D, C450D, z kitem, a przy dużym szczęścu możesz wyrwać C40D http://allegro.pl/28190_canon.html?i...m%5B814%5D=all
Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 10-08-2009 o 12:01
pozdrawiam
Ja miałem kupić 500D lub 20D i wybrałem 500tke ;] Co prawda body jest troszke mniejsze (można powiedzieć damskie) ale funkcjonalnie jest kozak i jestem w pełni zadowolony ^^
POLECAM :P