Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Kit z USA, 450D + szkla

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie Kit z USA, 450D + szkla

Witam,

kiedys pytalem o kilka rzeczy na tym forum, ale nigdy nie kupilem sprzetu. Teraz w koncu przyszedl czas na DSLR.

Dlugo zastanawialem sie miedzy 1000D a 450D i na 99% zdecyduje sie na 450D. Chce fotografowac krajobrazy, portrety i budynki. Nie wiem z jakim obiektywem bedzie mi najlepiej, ale chcialbym miec C50,1.8.
    Co do szkiel to na poczatek chcialbym cos taniego, a jak sie zapoznam z aparatem, to bede wiedzial jakich szkiel potrzebuje, dlatego na poczatku nie chce inwestowac duzo w szkla.
    Znalazlem 2 ciekawe kity, oba z USA. Zamawial ktos aparat z USA? Nie wiem czego sie spodziewac.
    http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EOS-Digi...d=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/CANON-450D-Reb...d=p3286.c0.m14

I zestaw zawiera 2 szkla Tamron (z tego co czytalem to entry level, nic specjalnego) + C50, 1.8 na ktorym mi zalezy. Jest tam tez duzo rzeczy, ktorych pewnie nie uzyje.
    II zestaw to kit Canon'a, dobry na start? Musialbym dokupic C50, 1.8.

Co myslicie o tych zestawach? (z naciskiem na zestaw I, ze wzgledu na C50, 1.8, ale nie wiem co myslec o tych Tamronach).

Coś już napisał

Domyślnie

A moze kup sobie sama puszke i osobno 50 mm ?
    Te Tamrony i cala reszta w tym zestwie to raczej ............takie sobie i beda ci malo przydatne. Jezeli nie to ja bym do robienia krajobrazow i budynkow zainwestowal w puszke i Tokine 11-16 albo Sigme 10-20 jezeli Canon 10-22 za drogi.
    Sam preferuje kupowanie w sklepie w okolicy bo zawsze mozna oddac lub wymienic.
    Jak kupiles za oceanem to w zasadzie nic z tym juz nie mozna zrobic, pozostaje tylko Zytnia

sztajmes

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikee Zobacz posta
    http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EOS-Digi...d=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/CANON-450D-Reb...d=p3286.c0.m14

Co myslicie o tych zestawach? (z naciskiem na zestaw I, ze wzgledu na C50, 1.8, ale nie wiem co myslec o tych Tamronach).
    Myślimy, że pierwszy zestaw to porażka - dostajesz mnóstwo niepotrzebnego śmiecia. Drugi jest OK, po prostu dual-kit Canonowski. Zarówno 18-55 IS, jak i 50-250 IS to naprawdę przyzwoite obiektywy. A 50 f/1.8 sobie po prostu dokupisz ;-).
    EDIT: A co do sprowadzania z USA - ten wątek przeczytaj.
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Nieźle poszły ceny w dół W sierpniu zeszłego roku, za ten aparat tylko z kitowym obiektywem EFS 18-55mm i kartą 4 GB (oczywiście ładowarka w komplecie ) zapłaciłem coś koło 850 USD A dzisiaj, proszę! Pierwszy zestaw powala różnorodnością (abstrahując od ew. przydatności komponentów).
    Ja bym szukał samo body + osobno kupił lepszy obiektyw. Ten EFS 18-55 jest słaby (przynajmniej mój - niestety proste linie nie są proste, a i do ostrości można się przyczepić), chyba ze to Twój pierwszy aparat, wtedy wystarczy.

Jeśli masz kogokolwiek w USA, poproś żeby ci to przywiózł (kwestia cło i VAT) i pamiętaj, że gwarancja jest, ale tylko w USA.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 12-08-2009 o 10:01
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Myślimy, że pierwszy zestaw to porażka - dostajesz mnóstwo niepotrzebnego śmiecia. Drugi jest OK, po prostu dual-kit Canonowski. Zarówno 18-55 IS, jak i 50-250 IS to naprawdę przyzwoite obiektywy. A 50 f/1.8 sobie po prostu dokupisz ;-).
    EDIT: A co do sprowadzania z USA - ten wątek przeczytaj.
    Popieram. 450D + dual KIT z IS to bardzo dobry zestaw dla amatora, za stosunkowo niewielkie pieniadze masz pokryty bardzo duży zakres ogniskowych. Natomiast co do postu dinderi, to 18-55 IS wcale nie jest taki słaby optycznie, co potwierdzaja liczne testy (chocby na optyczne.pl, czy photosone.com) oraz moje własne doświadczenia z użytkowania.(Może miał jakiś słabszy egzemplarz). Dystorsja na szerokim końcu, wieksza lub mniejsza wystepuje we wszystkich obiektywach z tego zakresu. Oczywiście nie można go porównywać z obiektywami z górnej półki, ale dla amatora jest całkiem OK, szczególnie na początek przygody z lustrzanką.
    Ostatnio edytowane przez andrewjohn ; 12-08-2009 o 11:39
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jeśli masz kogokolwiek w USA, poproś żeby ci to przywiózł (kwestia cło i VAT) i pamiętaj, że gwarancja jest, ale tylko w USA.
    Dzieki wszystkich za pomoc. Nie mam nikogo w USA, wiec musze pokombinowac inaczej. Poczytalem troche o wysylkach z USA bezposrednio ze sklepu i sie zdziwilem. Jeszcze rok temu do Irlandii sie zamawialo wszystko jak leci, wazne bylo tylko zeby sklep napisal na paczce magiczne "gift", wtedy nie bylo cla i VAT'u niezaleznie od wartosci. Teraz sie wszystko zmienilo i kazdy "gift" powyzej €45 idzie do oclenia + VAT. W tym wypadku bede chyba kupowal cos w Anglii i nie wiem czy nie zdecyduje sie wtedy na 1000D. 10 Mpix mi wystarczy, zdjec seryjnych nie robie, a 7-punktowy AF nie bedzie mi przeszkadzal. Wole na szkla wydac troche wiecej.

Uprawnienia umieszczania postów