no a co myślałeś.. w końcu to Canon.. dziwię się że sami takich gadżetów nie sprzedają.. a co do ceny - zależy do czego się porównuje.. inne systemy oferujące podobną jakość (nie mówię że identyczną ale np. choćby RED) to znacznie większe pieniądze i chyba stąd wysyp tych wszystkich produkcji oraz akcesoriów.. W sumie to dobrze bo wreszcie prawie każdy kto chciałby poczuć jak to robią "profi" może sobie wypróbować..
BTW najbardziej podobają mi się te wihajstry z przekładniami i gałkami do manualnego ostrzenia i zoomowania..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mam zaszczyt zaprezentowac pierwszego kamerzyste ( Rzeszow) ktory idize z duchem czasu.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Ja też już kręciłem, ale narazie tylko plenerek
A w Polsce jest już pewnie kilka firm, które używają 5tki, a na pewno jedna. Mogę podacZ firma nie mam nic wspólnego oczywiście. Na Vimeo się na nią natchnąłem.
Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 14-07-2009 o 14:46
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
podczas filmowania czasami gubi mi 3 klatki co widać jako przeskok ,czy ktoś spotkał się z tym problemem ?
na innym forum mają ten sam problem
http://www.cinema5d.com/viewtopic.php?f=14&t=3592
Wysłałem na PW![]()
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
i kulisy
i to dobre jest.. ale nie wiem czy tak bym przypiął aparat..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Szanowni Forumowicze!
Mam pytanie dotyczące filmów z nowego Canona. Otóż o ile na podglądzie filmy "grają" płynnie to po przegraniu na dysk komputera (MacPro, 2 giga ramu, IntelCore Duo 2,4 gh, 256 mb - karta graficzna) zaczynają się schody i to dosłownie. Film odtwarzając się w QT rwie, przejścia nie są płynne zarówno oglądając w standardowej rozdzielczości jak i po zmniejszeniu okienka. Po renderowaniu jest tak samo. Próbowałem nagrywać na kartach CF o różnej prędkości zapisu ale wynik zawsze jest ten sam - rwie. Wygląda to jakby co kilka sekund w filmie brakowało kilku klatek. Film sprawia wrażenie chaotycznego nagrania - zarówno kręcąc z ręki jak i ze statywu.
Proszę o porady co jest nie tak. Czy to wnika kompa, karty czy samego aparatu? Oglądałem wiele próbnych filmów z marka w necie i tam wszystko gra.
PS: Gdy nagrywam w PAL wszystko gra, można powiedzieć, że jakość spełnia oczekiwania.