Strona 67 z 138 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Zablokowany

Domyślnie

jak ktoś juz kiedyś napisał-dlugi film z wesela jest pretextem do wypicia kolejnej flaszki z rodziną-a wiadomo że wtedy 2 godzinne zdają egzamin.
    niestety imreza w kościele jest bez powtórek-wiec kamerowanie i robienie fotek chyba odpada.
    podoba mnie się praca tego pana
    http://www.youtube.com/watch?v=GZtHo...eature=related

Zablokowany

Domyślnie

Ilu z was marzących o klipie ślubnym jako bonus do zdjęc ma 5d2? Ja mam od kilku dni i tak jak przed zakupem cicho planowałem może taką opcję tak teraz jestem pewien - marne szanse bez dodatków, o których było tu już wiele. Przede wszystkim sama ocena ostrości na LCD (nieuchylnym jak wiemy) jest trudna, podobnie jak ręczne ostrzenie na małej GO. Nie mam statywu, dotąd nie potrzebowałem - możliwe, że jego posiadanie ułatwia nieco sprawę. Dla mnie największy problem to ocenia ostrości na LCD, oglądam na vimeo wiele ,,bokehowych'' ahtystycznych filmów z bokeh w roli główniej. Tak można wytłumaczyć problem z łapaniem ostrości tam gdzie chcemy. Ja tego tłumaczenia nie przyjmuję.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 10-11-2009 o 17:44

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przesadzacie, wcale nie jest tak trudno. kewstia praktyki. lcd ma na tyle duza rozdzialke ze spokojnie to widac.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Himi,
    zgadzam sie z tym piszesz.

Dla wytrwalych dodam, ze do statycznych ujec, kilkusekundowek - 5d II wyostrzy ci w LV po nacisnieciu przycisku. A face recognition? Dla zuchwalych :razz:
    Pozdrawiam!

Zablokowany

Domyślnie

Powiem tak, mając dobry statyw z bardzo dobrą głowicą i cierpliwą parę mógłbym spróbować. Dla mnie największy problem raptem po 3 dniach posiadania piątki to ostrzenie manual przez to LCD. Ale możliwe, że do opanowania. Nie wiem, czy do ogarnięcia jest temat zdjęć i kręcenia nawet 1 minutowych shotów niepozowanych. Coś mi się zdaje, że na wiosnę zabawię się na którymś zleceniu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Powiem tak, mając dobry statyw z bardzo dobrą głowicą
    himi ale to przy filmie abecadło - szczególnie kręconym dslr. Dobry statyw to połowa sukcesu tyle, że to nie tani "dodatek".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Tak, doskonale wiem i m.in dlatego wciąż go nie mam. Do fotografii jaką robię nie był niezbędny.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Widzisz, ja akurat nagrywajac 85 1.8 zawsze trafiam i trzymam ostrosc na LCD.
    Kazdy ma inaczej. Film ma 1920x1080, zawsze skaluje finalnie do 1280x720 - nawet jak nie celniesz ostroscia lekko, to masz spory margines bledu przy takiej malej rozdzialce. Tak samo nietrafione foto w 21mpix przeskaluj na 1280x720.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 10-11-2009 o 20:26

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    Ogladanie tego w jakosci YT to gorzej niz zbrodnia, to błąd!
    Tutaj w lepszej rozdziałce:
    http://www.usa.canon.com/dlc/control...articleID=2327
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Strona 67 z 138 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów