Heh ciekawe ile ludkow sie bedzie o nia bilo ;]
Heh ciekawe ile ludkow sie bedzie o nia bilo ;]
no comment...
Tak wymieniałem, dlatego zwróciłem uwagę na ten problem. Znam osoby które miały problemy z tym "elementem" (a raczej zespołem elementów) i także zmuszone były do jego wymiany. Oczywiście nie jest to jakaś "pospolita" usterka jednakże przy takim przebiegu prawdopodobieństwo jej (i nie tylko jej) wystąpienia bardzo wzrasta.
Ostatnio edytowane przez axk ; 14-07-2009 o 21:33
EOS + Speedlite
Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/
Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/
Co to, ta nie padnie. To prototyp canona, albo wsadzili migę z dsIII przez pomyłkę.
Nie przesadzajcie. Gdzieś na tym forum czytałem, że przebiegi powyżej 200-250 tys dla 5D to norma i była to opinia z serwisu na Żytniej podana przez jednego z użytkowników tego forum (pewnie jest to do odszukania).
Poza tym wg mnie wymiana migawki, spustu migawki, czyszczenie optyki, nowa i body jak nowe. Co się ma w nim niby zepsuć? Może podacie jakieś przykłady, bo mi poza mechaniką i ewentualnie pokrętłami sterującymi nic innego nie przychodzi do głowy.
Ostatnio edytowane przez David ; 15-07-2009 o 01:07
Sprzedawca troche dziwny. Przysłał mi jakieś foty z tego body (data sie nie zgadza, bo zeszly tydzien ale moze jakis blad w ustawieniach), samego body nie ma żadnego zdjecia (a prosilem o szczegółowe i liczne), fota białej kartki wygląda jakby była wyprana w perwollu a nie nowa z tymże plamki tu i tam, winietowanie dość ostre ale to już wina szkła (135@f2), żadnych info o body. Generalnie powiedział, że żadnej gwarancji, że wszystko chodzi, zdjęcia robi -ot co się dowiedziałem. I teraz nie wiem czy jest sens się pakować w taką kabałę..
3voQ
Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast
----------------------------------------------------------------
Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia