Strona 141 z 484 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek1188 Zobacz posta
    Co do podejrzanych aukcji bardziej bym się skłaniał ku tej aukcji:
    http://allegro.pl/item674579113_lustrzanka_cyfrowa.html
    Nowo zarejestrowany użytkownik; do tego "dwa filtry słoneczne"+ "torba ekwipunkowa" :]
    aukcja bardziej niż podejrzana - sssf!
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

też widziałem tę aukcje i te 21 mpix, może to mark II bo cena jak policzyłem to zawyżona o 2000zł w stosunku do starej 5D. a jeśli chodzi o zerowy dorobek to każdy tak zaczynał - w tym ja. strach jest ale zawsze można zażyczyć otwarcie przed odbiorem i takie tam.
    canon

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    też widziałem tę aukcje i te 21 mpix, może to mark II
    To pierwsza wersja, widać po zdjęciach.

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    strach jest ale zawsze można zażyczyć otwarcie przed odbiorem i takie tam.
    "Odbiór osobisty - PŁATNOŚĆ PRZY ODBIORZE" - zawieziesz kilkanaście tysięcy na spotkanie z nieznajomym?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

To fakt, tutaj bym się bał - z taką kasą jeździć.
    swoją drogą nie wiedziałem, że tyle rodzajów kart wchodzi do 5D, no i te filmu i makro.......
    Rodzaj pamięci CompactFlash, Memory Stick, MMC/SD, Smart Media, xD-Picture Card
    Informacje dodatkowe zoom cyfrowy, możliwość podłączenia lampy błyskowej, nagrywanie filmów, balans bieli, zdjęcia sekwencyjne, tryb makro,
    canon

Domyślnie

No aukcja podejrzana. Z tym że ktoś musiałby się pofatygować, zadzwonić i poprosić o SN. Generalnie można spekulować, ale w życiu różnie bywa, może ktoś dostał sprzęt w rozliczeniu a właściciel aukcji nie ma pojęcia o tym co sprzedaje. Z drugiej strony można komuś nieźle pomóc.....

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    Użytkownik ma jeszcze jedną z, uwaga zaskoczenie, 1dmk2.
    (Utrzymuje, iż jest to model D1). Co prawda pisze, że 'pół roku po przeglądzie i wymianie migawki', no ale...

Na zdjęciach jest widoczny nr seryjny

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

może ja się nie znam bom człek miastowy, ale ten 70-200 coś mi IS nie przypomina. ciekawe za ile pujdzie to może swojego też tak wystawie :-D http://www.allegro.pl/item680353110_...owy_f_vat.html
    canon

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ktos podprowadzil komus pelna torbe sprzetu i teraz sprzedaje. koles spisal nawet oznaczenia obiektywow z samych obiektywow bo nie ma pojecia co to znaczy...eh...
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Zablokowany

Domyślnie

Z tym od ,,d1'' rozmawiałem via . Wysłał mi sampla. Puszka ma nawalone 99k. W pół roku? Koleś musi pracować dla Reutersa...

Wracam jednak do pana, o którym pisałem jakiś czas temu. On też sprzedaje 1d2 http://www.allegro.pl/item674125668_...genda_1_d.html
    Powiem wam - dramat totalny. Po opisaniu w wątku jego ,,podejścia'' rozmawialiśmy mailowo i telefonicznie. Po tym jak ,,wyszło'', że jego puszka nawaliła ponad 300k zgodził się sprzedać ją za 3 tysiące.

Mając ogromne uprzedzenie do pana poprosiłem pochodzącego z BB kolegę Zanussiego o kontakt z rzeczonym panem. Z tego miejsca przepraszam Zanussiego za wsadzenie go na minę, bo ten facet ponownie permanentnie nie odbiera , nie odpisuje na miale etc. Zadziwiająca jednostka. Z kimś takim jeszcze się nie spotkałem. Definitywnie odpuszczam sobie jakiekolwiek wycieczki z planami zakupowymi w stronę tego pana i stanowczo odradzam to innym. Zanussi - z tego miejsca przepraszam za zawracanie ci głowy taką akcją.

Strona 141 z 484 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów