Strona 142 z 446 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Mieszany widok

Johny_be_good1
    Guest

Domyślnie

Przecież to naturalne że wystawia się sprzęt na sprzedaż w różnych miejscach a sprzedaje temu kto da najwięcej. Jedni chcą dobrze i szybko sprzedać a inni dobrze - tanio kupić. Interesy obu stron są różne. Nie piętnujcie kogoś za to że jest obrotny. Jak ktoś ma ochotę na jakiś sprzęt to zawsze można się targować a nie potem mieć pretensje że ktoś to zrobił przed nami i coś nam sprzątnął sprzed nosa. Sprzęt foto jest drogi i nikomu się nie uśmiecha odsprzedawać coś na co wydał kupę kasy za 1/4 ceny.
    Ostatnio edytowane przez Johny_be_good1 ; 15-10-2009 o 10:38

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johny_be_good1 Zobacz posta
    Przecież to naturalne że wystawia się sprzęt na sprzedaż w różnych miejscach a sprzedaje temu kto da najwięcej. Jedni chcą dobrze i szybko sprzedać a inni dobrze - tanio kupić. Interesy obu stron są różne. Nie piętnujcie kogoś za to że jest obrotny. Jak ktoś ma ochotę na jakiś sprzęt to zawsze można się targować a nie potem mieć pretensje że ktoś to zrobił przed nami i coś nam sprzątnął sprzed nosa. Sprzęt foto jest drogi i nikomu się nie uśmiecha odsprzedawać coś na co wydał kupę kasy za 1/4 ceny.
    Juz tyle razy było tu wyaśniane, że taka polityka "obrotnych" sprzedawców to nic innego jak dymanie bez mydła, raz - już licytujących w aukcji, dwa - allegro (jakie by ono nie było;-)), które za takie coś blokuje konta. Koniec i kropka. A wymówki, że dostał lepszą cenę, albo wystawił gdzie indziej może sobie w d..(buty) wsadzić, to się mu stopa życiowa podniesie.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WaldekA Zobacz posta
    Juz tyle razy było tu wyaśniane, że taka polityka "obrotnych" sprzedawców to nic innego jak dymanie bez mydła, raz - już licytujących w aukcji, dwa - allegro (jakie by ono nie było;-)), które za takie coś blokuje konta. Koniec i kropka. A wymówki, że dostał lepszą cenę, albo wystawił gdzie indziej może sobie w d..(buty) wsadzić, to się mu stopa życiowa podniesie.
    Bo sprzedaje się nie produkt, tylko zdjęcie i opis, które można powielić w banalny sposób.
    Ciekawe jak taki "obrotny" sprzedawałby ten obiektyw w kilku komisach równocześnie. Wiem: makiety ;-)
    Takie czasy. Na naszej giełdzie też mamy "perfekcyjny" obiektyw z wyszczerbioną uszczelką i spamerów "up upowych" którzy to "nie muszą" być 24h/dobę na pierwszej stronie ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johny_be_good1 Zobacz posta
    Przecież to naturalne że wystawia się sprzęt na sprzedaż w różnych miejscach a sprzedaje temu kto da najwięcej. .
    Nie sadze aby to było naturalne - bardzo delikatnie mówiąc.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Zablokowany

Domyślnie

Pan Conorado sprzedaje 1d3 na dwóch równoległych aukcjach, na obu licytują ludzie ten sam aparat....

A tutaj inna perła, nie żaden wałek tylko bzdura
    http://www.allegro.pl/item765015311_...etny_stan.html
    Wysoki numer seryjny gwarantujący...brak bandingu. Brawo, brawo, brawo.
    Banding to znak rozpoznawczy ,,dziadków'' 1d classic.Ale jak widać te produkowane później miały mniejszy. Pewnie i lepszy AF, awansem dla planowanego kilka lat później 1dIII z jego servo - problemami. Czego to ludzie nie wymyślą....

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

dot. aukcji: http://allegro.pl/item757936997_nowy..._body_bcm.html i http://allegro.pl/item785858181_nowy..._body_bcm.html
    przed wakacjami wylicytowałem taki sprzęt (mój login "gam", a sprzedający - "B-U-C", komentarze 03.06.2009), dałbym głowę sobie uciąć, ze zdjęcie było identyczne, Detroit MI, United States to samo, odbiór w Łodzi - lub kurier
    Pojechałem, oczy mi się zaświeciły, ale w aparacie grzechotała nieco ukruszona matówka - to tyle
    napisałem do osoby, która wygrała pierwszą z powyższych aukcji, oto odpowiedź: "transakcja nie doszla niestety do skutku z mojej winy musialam poprosic o anulowanie zakupu na szczescie sprzedajacy byl bardzo wyrozumialy I mily I sie zgodzil I nie musialam ponosic zadnej kary nagle wyskoczyl MI inny wazny wydatek wiec musialam wybierac"
    PS. "B-U-C" wystawiał na allegro przede wszystkim markowe ciuchy z USA, polecam przejrzeć jego komentarze

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Taaa, dobry jest. W innej aukcji tekst:

Taka okazja się nie powtórzy! Laptop jest wart ponad 20000zł, za ile wylicytujesz, za tyle go sprzedam! Nie zastanawiaj się dłużej!
    Chyba wersja z autografem Obamy bo zwykły w stanach niecałe 800$

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

co sądzicie o tym?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=765014918

a właśnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    A tutaj inna perła, nie żaden wałek tylko bzdura
    http://www.allegro.pl/item765015311_...etny_stan.html
    Jakieś szersze konkluzje na temat tego 1D? :razz:

Zablokowany

Domyślnie

A czego oczekujesz? Napisał banialuki o związku seriala z bandingiem. Albo nie wie o czym pisze, albo chciał mieć bogatą treść ogłoszenia Banding w 1d to oczywistość. Matryca CCD Panasonica ma zalety, ale to jest jedna z jej wad. Mało tego, zauważyłem, że banding czasem przełazi w brzydką krechę w górze kadru...Niejeden egzemplarz miałem w rękach.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

amphotos - co dziwnego w tym 40d ?

Strona 142 z 446 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów