Pokaż wyniki od 1 do 10 z 647

Wątek: Nowy Olo (i Zuiki)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Całkowitą nieprawdą jest jakoby "Na razie nikt nie wkładał kasy w R&D by poprawić znacząco AF i wizjer elektroniczny." Jest to temat rozwijany od wielu lat przez różne firmy produkujące sprzęt video. To się u Panasonic'ka nie wizięło znikąd, że mają takie wizjery jak w G1. Stosowali to już od pewnego czasu w swoich droższych kamerach. Mało tego obecenie wchodzą OLED-y i to one mogą całkowicie wywrócić kwestie EFV i postawić sprawę niejako od nowa.
    Powtarzasz jak mantrę, że Canon śpi. Idzie im to nieźle skoro większość patentów na OLED-y należy do nich . Strach się bać co będzie jak się obudzą .
    Zapewniam Cię że jak Nikon i Canon czy Sony zdecydują się wejść w taki wynalazek jak zaawansowany aparat bez lustra to będzie to dopracowana konstrukcja. Nie wiem skąd przekonanie, że jak ktoś coś robi pierszy to ma bonus /*.

/*- nie wiem czy tylko ja mam wrażenie, że kilka stron temu biliśmy już tę pianę 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-06-2009 o 01:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla tych co maja czas i ochote, male porownanie cropow 100%:
    -> Olympus E-P1 vs E-30, Panasonic GH1, Canon T1i, and Nikon D5000
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/EP1/EP1A.HTM

Oraz mozliwosc porownania z innym sprzetem:
    http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta

Powtarzasz jak mantrę, że Canon śpi. Idzie im to nieźle skoro większość patentów na OLED-y należy do nich . Strach się bać co będzie jak się obudzą .

Z punktu widzenia użytkownika Canon śpi. Co z tego że mają może gdzieś tam hiper-rozwiązania, skoro nic z nich nie dają użytkownikowi. Nowy 5DmkII dostaje AF ze starego 5D. Zrobią (jak głoszą plotki) nowego smarka 1D z cropem x1.3, jakby nie mogli dać matrycy FF i w menu opcję wyboru cropa. Gdzie odchylane LCD? Listę można ciągnąć... Od czasów 5D nic nowatorskiego jako pierwsi nie pokazali.

Może patenty na OLEDy należą do nich, ale to Samsung ma już aparaty z OLEDami. I plotki głoszą, ze ich NX3 też będzie OLEDowany.

Pytanie czy kiedykolwiek się obudzą. Bo chyba mają taką stretegię, politykę, czy może zwyczaj, że aby wynalazków starczyło na 100 lat, trzeba je dawkować bardzo powoli, a najlepiej gdy konkurencja ich do tego siłą przymusi. Najlepiej zrobić nowy model kopiując 99% starego i wprowadzając 1% zmian.
    Trochę mam wrażenie, że z Canona zrobił się taki fotograficzny Microsoft.

Albo nowe obiektywy. Jak Canon nie musi, to sprzedaje konstrukcje sprzed kilkudziesięciu lat. Czekałem na nowy model 50mm f/1.4, czekałem... aż po ostatnich targach plotki o nowym się nie sprawdziły i kupiłem Sigmę. I nie żałuję.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Z punktu widzenia użytkownika Canon śpi. Co z tego że mają może gdzieś tam hiper-rozwiązania, skoro nic z nich nie dają użytkownikowi. Nowy 5DmkII dostaje AF ze starego 5D. Zrobią (jak głoszą plotki) nowego smarka 1D z cropem x1.3, jakby nie mogli dać matrycy FF i w menu opcję wyboru cropa. Gdzie odchylane LCD? Listę można ciągnąć... Od czasów 5D nic nowatorskiego jako pierwsi nie pokazali.
    Tak trujesz na Canona a kupiles go w zamian za swietnego dopracowego olka, nie rozumiem kompletnie tego

Ukochany olek nie mysli o oledach, nie potrafi nawet lcd vga wprowadzic.

Uprawnienia umieszczania postów