Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    To ja sobie pozwolę na żarcik

gdybyś rozpiął rozporek i wyciągnął inny sprzęt byłaby jeszcze większa sensacja, bez względu na jego wielkość
    Hmmmm.....Od kalibru wyciągniętego sprzętu zależna byłaby reakcja - podziw lub śmiech. W każdym razie płeć piękna na pewno obojętnie by obok nie przeszła ......... A tak na poważnie, to każde tele z założoną osłoną wzbudza małe zainteresowanie. Zauważyłem, że jedynie złodzieje są zainteresowani wzrokowo każdym rodzajem sprzętu.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    wzbudza małe zainteresowanie.
    ooo i tu jest pies pogrzebany

Bo moim zdaniem to:
    zainteresowanie tak
    podziw - wątpię

ten "podziw" to moim zdaniem może wynikać z chęci "podziwianego" żeby tak było

Na szczęście mnie to nie dotyczy bo rzadko chodzę po mieście z aparatem. Jeżeli już to więcej czasu spędza sprzęt w torbie/plecaku.
    Na polach to rolnicy najczęściej biorą mnie za geodetę (statyw)
    A zwierzyna w lesie to najczęściej bierze mnie za głupka
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Heh, kiedyś robiłem zdjęcia na jakimś zarośniętym polu to mnie wzięto za unijnego urzędnika sprawdzającego zasadność dopłat - nie polecam - błysk wideł dał mi do myślenia

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    ... Zauważyłem, że jedynie złodzieje są zainteresowani wzrokowo każdym rodzajem sprzętu.
    A ty nie patrzysz czym ludzie na ulicy fotografują? Ja zawsze wychwycę z tłumu na spacerku lustrzankę Tak z czystej ciekawości statystycznej patrzę z czym ludzie chodzą i jakie szkła mają zapięte.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    A ty nie patrzysz czym ludzie na ulicy fotografują? Ja zawsze wychwycę z tłumu na spacerku lustrzankę Tak z czystej ciekawości statystycznej patrzę z czym ludzie chodzą i jakie szkła mają zapięte.
    Ja tak mam... a jak chodzę na zdjęcia to najczęściej trzymam aparat non stop w ręku i owijam sobie pasek dookoła nadgarstka, nie zauważyłem nigdy jakiegoś wzmożonego zainteresowania moją osobą, a często w ten sposób chodzę z tele i zapiętą osłoną...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Myślę, że trzeba naprawdę mieć kilogramy sprzętu, żeby wzbudzić "podziw".
    W dzisiejszych czasach bywa i tak, że na 30 osób z wycieczki po Gdańsku 10 ma lustra i szkła, o których mi jest dane tylko pomarzyć ;-)

Ale zauważyłam, że łatwiej mi kogoś złapać na portret lufą niż takim 50/1.8 -- nie wiem, może magnetyzm białego szkła powoduje, że ma się tę sekundę więcej na zrobienie zdjęcia, a wręcz czasem uśmiech i pozę ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Hmmm......Patrzę i też jestem oglądany. Jednak wzrok wzrokowi nie jest równy i niektórzy (wspomniałem tą warstwę społeczną) "obcinają" trochę inaczej I to miałem na myśli

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    .......Ale zauważyłam, że łatwiej mi kogoś złapać na portret lufą niż takim 50/1.8 -- ..........
    Wiesz. Konkretna lufa to jest to - każda robi wrażenie, że człowiek na chwilę nieruchomieje :wink:
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 22-06-2009 o 15:26 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Teraz to posiadanie lustrzanki chyba nie wzbudza jakiegoś większego podziwu... Byłem w sobotę na koncercie w Gdyni i gdzie się nie obejrzałem to zawsze jakieś lustro zobaczyłem. Jakoś ludzie nie zwracali uwagi na aparaty. Jednemu nawet zdjęcie zrobiłem, tak pozował
    http://picasaweb.google.com/foto.mod...77291660934386

a zwierzęta też ładnie pozują na widok aparatu:

http://picasaweb.google.com/foto.mod...78542118081858

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No to pomogliście mi odkryć dlaczego ja nie lubię jeździć w miejsca gdzie są tłumy ludzi (Rzym, Paryż, polskie morze w wakacje jak nie pada, Kraków, etc.). Po prostu boję się wyjąć sprzęta, bo jednak ludziki zwradają uwagę na wszystko co jest większe od małpki i nie ma loga Sony
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Chyba się zaczęły (bo przybywa bzdurnych wątków) i chyba jest nowe szkło w stajni Canona ;-). Straszne :-D .

Straszne chyba nie.
    Raczej komiczne.
    Idzie człowiek ulicą i myśli, że wszyscy go podziwiają z powodu posiadania aparatu...
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów