Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Protazy21
    Guest

Domyślnie

Kiedys szedlem po parku z taka stara rura podpieta, manualny paragon 500mm skladajacy sie z 3 czesci. Ma chyba z 50 cm dlugosci no i do tego statyw. Ludzie ogladali sie jakby ktos z National Geographic przyjechal. Dwie panie to mi nawet wskazowki dawaly - tamtego ptaka (kormoran czy cus) niech pan pstryka, widzial go juz pan??

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta

Daj komus znajomemu kto nie interesuje sie fotografia swoj aparat z "wyposazeniem" zeby zrobil np Tobie zdjecie - zobaczysz reakcje
    Taa, przyjacielowi dalem aparat by kliknal mi kilka fotek w muzeum figur woskowych. Mialem zalozona lampe i obiektyw 28-135. Zrobil wielkie oczy i pyta jak to sie wogole trzyma W efekcie mam 2 zdjecia z 15 zrobionych na ktore mozna okeim rzucic, bo mu sie tak rece trzesly, a do konca dnia kumpel sluchal ze **** jest i aparatu trzymac nie potrafi.

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Kucza21 - mistrzu ! - toż to genialne! zacytuję Ciebie !

założyłem osłonkę poszedłem do lustra i pomyślałem " Co to ma być ?? " ( dodam, że waże 62 kilo ), jeżeli sam przed sobą się wstydziłem to o uwierzcie, ale o wiele gorzej było w plenerze.

Polecam jednak działać w domowym zaciszu (abroad;-))) - będziesz mógł osłonkę zrzucić ..... w odpowiednim momencie ;-))

Ogromne i wspaniałe - prześlę na bash.org - superczad !
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 21-06-2009 o 19:07
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Ja bylem bardzo zainteresowany a wrecz przerazony jak widzialem "Pana fotoreportera" w Lednicy z 1d MkIII na szyi, z lampa w kieszeni polaczona kabelkiem z body, na body na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ktore po zmianie bez zakladania jakiegokolwiek dekielka wrzucal do torby przypietej do paska a zmienial obiektywy srednio co 30-60 sekund (po doslownie kilku zdjeciach)
    Bo w "tej pracy" liczy się złapanie chwili a nie to czy sprzęt będzie bez jednego pyłka lub ryski.

śmieszą mnie po stokroć ludzie kupujący sprzęt dla lansu. najlepiej lustrzankę z długim tele, żeby inni widzieli jaki ze mnie profi fotograf.

Paradując z aparatem wywalonym na szyi wzbudzasz niepotrzebnie zainteresowanie. nie wiem na jakich zdjęciach Ci zależy. Zapewne architektura będzie raczej niewzruszona, flora i fauna również, natomiast nie uchwycisz ludzi i ich naturalnych zachowań w ten sposób.
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Bo w "tej pracy" liczy się złapanie chwili a nie to czy sprzęt będzie bez jednego pyłka lub ryski.

śmieszą mnie po stokroć ludzie kupujący sprzęt dla lansu. najlepiej lustrzankę z długim tele, żeby inni widzieli jaki ze mnie profi fotograf.

Paradując z aparatem wywalonym na szyi wzbudzasz niepotrzebnie zainteresowanie. nie wiem na jakich zdjęciach Ci zależy. Zapewne architektura będzie raczej niewzruszona, flora i fauna również, natomiast nie uchwycisz ludzi i ich naturalnych zachowań w ten sposób.

Amen, nic dodać nic ująć.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z moim 450d+KITkrótki/KITdługi nie wzbudzam wielkiego zainteresowania na ulicy (wszak wiele osób ma luszczankę z kiciakiem). Ale jak tylko rozstawię statyw...
    A wśród kologów, to nawet to, co mam, wzbudza respekt... rozmiarem

Zablokowany

Domyślnie

Potwierdzam że największy lans to praca z blendą i fajną modelką.później jest Grip.Białe szkło tak-ale nie 70-200 bo ono białe to nie jest niestety hehe i do tego przy body z gripem wygląda jakoś tak cienko.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

To ja sobie pozwolę na żarcik

gdybyś rozpiął rozporek i wyciągnął inny sprzęt byłaby jeszcze większa sensacja, bez względu na jego wielkość
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Zazwyczaj dbam by nie rzucać się w oczy, zazwyczaj mam jakąś kurtkę i sprzęt pod pachą gotowy do użycia kiedy jest pora. Potem kiedy przeglądam event, widuję na zdjęciach, że ktoś tam patrzy nie tam gdzie powinien

Znaczy się mowa o tym co patrzy się na Ciebie, a nie na koński zad?

Ale faktycznie jak biega się w tłumie z biała lufą to ludzie raczej odsuwają się na boki, a jak trzeba się nawet przepychać między ludźmi to czuć nieco więcej zrozumienia i wyrozumiałości.

Domyślnie

ja mam ubaw trzymajac sie kilka metrow dalej i obserwujac reakcje ludzi /szczegolnie facetow/ na widok mojej zony obladowanej sprzetem np. tak:

"odziedziczyla" moje stare puszki i sie bawi, a ze nie chce jej sie czesto zmieniac obiektywow to chodzi z dwoma aparatami (:
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta

Nie zgodzę się, że nie uchwycisz naturalnych ludzkich zachowań przy użyciu tele, czasami to jedyny sposób. Nie raz zdarza mi się biegać z podpiętym 300/4 L (tak, tak, długa biała lufa) bądź nawet z dodatkowym TC x1,4 lub x2 do wcale nie małej puszki. Nie jest przecież powiedziane, że ludziska muszą być koniecznie focone wide lensem! Czasem jak Cię nie widzą właśnie zachowują się normalnie a tele umożliwia pozstanie niewidocznym.

pozdrawiam

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów