Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Tamron 17-50 a Canon 50 1,8

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Nie kupuj Tamrona. Na 50 nie ma sznas do 1,8/50. Kita zamień na kita ze stabilizacją, jakośc jak w tym Tamronie. Nie słuchaj bajkoopinii tylko poprzegladaj testy albo sam sprawdź. Miałem na testach T 17-50, Sigme 18-50/2,8, kita IS i bez IS i 1,8/50.
    Zostałem z kitem IS i 1,8/50. Kit z IS na szerokim jest jak ten Tamron a na 50 to nawet lepszy. A AF to tragedia...
    Z kita IS to przeskoczyć warto dopiero na 17-55 IS, reszta to strata kasy i nerwów...

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    Nie kupuj Tamrona. Na 50 nie ma sznas do 1,8/50. Kita zamień na kita ze stabilizacją, jakośc jak w tym Tamronie. Nie słuchaj bajkoopinii tylko poprzegladaj testy albo sam sprawdź. Miałem na testach T 17-50, Sigme 18-50/2,8, kita IS i bez IS i 1,8/50.
    Zostałem z kitem IS i 1,8/50. Kit z IS na szerokim jest jak ten Tamron a na 50 to nawet lepszy. A AF to tragedia...
    Z kita IS to przeskoczyć warto dopiero na 17-55 IS, reszta to strata kasy i nerwów...
    To chyba miałeś wadliwego Tamrona... Co do 50 1.8 to oczywiście nie ma co porównywać ogólnie zooma to stałki, która przynajmniej na kropie i tak od 2.2 jest używalna, ale do KIT'a?? Gdzie na dłuższym końcu różnica jasności to 2EV - nie wiem co to w ogóle za porównanie... Z drugiej strony jeżeli ktoś potrzebuje tylko i wyłącznie do zastosowań krajobrazowych i przymyka do f8, to pewnie faktycznie, wielkiej różnicy nie będzie.

Uprawnienia umieszczania postów